Halil Kızılyer tarafından
18 Eylül, 2024 10:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Eğitim Kenti Karabük Projesi Hedefine Ulaştı

Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un himayelerinde hazırlanan Eğitim Kenti Karabük Projesi değerlendirme toplantısı yapıldı. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına, Vali Mustafa Yavuz’un yanı sıra; Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi öğretmenleri katıldı. Toplantıda, Eğitim Kenti Karabük Projesi’nin öğretmen, öğrenci ve veli üzerindeki etkileri, kazanımları ve yeni hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Eğitim Kenti Karabük Projesi’nin okul-aile ve çevre ilişkisini güçlendirdiğini, nitelikli başarının artmasına önemli derece de katkı sağladığını ifade eden Vali Mustafa Yavuz, “ 2023 - 2024 Eğitim -Öğretim Yılı’nda Eğitim Kenti Karabük Projemiz hedeflerine ulaşmıştır. 8 başlık altında topladığımız Eğitim Kenti Karabük Projemizin her başlığı öğrencilerimizin akademik gelişiminden sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerine, değerlerimizden hayata hazırlanmasına kadar geniş kapsamlı etkileri bulunmaktadır. Bu proje ile ayrıca öğrencilerimizi daha yakından takip ediyor, plan ve program çerçevesinde okullarımızda çeşitli aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Bu yaptığımız çalışmalar neticesinde; Bursluluk Sınavı, YKS ve LGS’de, sosyal, kültürel ve sportif başarılar ve bilimsel çalışmalarda Karabük Eğitimi’ndeki yıllara göre artan başarı grafiğini daha üst seviyelere taşıdık. 2024 - 2025 Eğitim - Öğretim Yılı’na Eğitim Kenti Karabük Projesi ile yeni hedeflerle başlıyoruz. Bu dönem yeni başarı hikâyeleri yazacağımıza ve eğitimin her alanında başarılarımızın artarak, devam edeceğine inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.  
blank
Haber Merkezi tarafından
17 Nisan, 2025 12:54 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Rektör Kırışık’tan EURIE 2025’te Stratejik İş Birlikleri ve Yoğun Diplomasi Temasları

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, EURIE 2025’te uluslararası iş birliklerini güçlendiren önemli temaslarda bulundu.

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Avrasya Yükseköğretim Zirvesi EURIE 2025’te dikkat çeken bir diplomasi performansı sergiledi.

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen zirvede, Karabük Üniversitesi ile Malezya Yükseköğretim Bakanlığı Politeknik ve Toplum Kolejleri Eğitim Dairesi Başkanlığı arasında stratejik iş birliği protokolü imzalandı. Öte yandan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık çok sayıda ülke temsilcisiyle geleceğe dönük önemli iş birliği görüşmeleri yaptı.

Malezya ile Stratejik Protokol

EURIE 2025 kapsamında düzenlenen törende, Karabük Üniversitesi ile Malezya Yükseköğretim Bakanlığı Politeknik ve Toplum Kolejleri Eğitim Dairesi Başkanlığı arasında önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. Törene Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Malezya Yükseköğretim Bakanı Prof. Dr. Zambry Abd Kadir de katıldı. Protokole Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ile Malezya Politeknik ve Toplum Kolejleri Eğitim Dairesi Genel Müdürü Dato’ Dr. Haji Mohd Zahari Bin Ismail imza attı.

İş birliği protokolü; öğrenci ve akademisyen değişimi, ortak araştırma projeleri, müfredat geliştirme, girişimcilik ve inovasyon temelli uygulamalar ile konferans ve seminerlerin birlikte düzenlenmesini kapsıyor. 

YÖK Başkanı Özvar EURIE 2025’e Liderlik Etti

EURIE 2025’e katılan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye’nin yükseköğretimdeki uluslararasılaşma hamlesine liderlik etti. Zirvenin açılışında konuşan YÖK Başkanı Özvar; eğitimin, modern dünyada ülkeleri birbirine bağlayan güçlü köprüler kurduğunu belirterek EURIE'nin küresel diyalog ve iş birliği için müstesna bir platform olduğunu söyledi. YÖK'ün stratejik hedeflerinden birinin uluslararasılaşma olduğunu belirten Özvar, bu hedefin özünde Türk yükseköğretimini bölgesel ve küresel akademik hareketliliğin merkezlerinden biri hâline getirme amacı taşıdığını vurguladı. 

YÖK Başkanı, Rektörlerle Değerlendirme Yaptı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, zirvede Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın da aralarında bulunduğu üniversite rektörleriyle bir araya geldi. Görüşmede Türkiye’nin yükseköğretimdeki küresel rolü, üniversiteler arası stratejik ortaklıklar ve yeni uluslararası projelerin geliştirilmesi gibi konularda değerlendirmelerde bulunuldu.

KBÜ Standına Yoğun İlgi

Zirve süresince Karabük Üniversitesi standı, başta YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Malezya Yükseköğretim Bakanı Prof. Dr. Zambry Abd Kadir ve EURAS Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın olmak üzere birçok akademik ve uluslararası temsilcinin ziyaret ettiği önemli duraklardan biri oldu. KBÜ’nün yürüttüğü uluslararası projeler, dijital dönüşüm faaliyetleri ve küresel iş birliklerine dair tanıtımların yapıldığı stantta, ziyaretçilerle akademik ve teknolojik gelişmeler paylaşıldı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, stant ziyaretlerinde KBÜ’nün bilimsel ve kültürel altyapısını anlatarak üniversitenin uluslararası düzeyde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu kapsamda çok sayıda farklı ülkeden üniversite temsilcisi ile yeni iş birliği fırsatları üzerine görüşmeler gerçekleştirildi.

Geleceğin Yükseköğretimi EURIE 2025’te Tartışıldı

Avrasya Yükseköğretim Zirvesi, 65’ten fazla ülkeden gelen 400’ün üzerinde üniversite temsilcisini bir araya getirdi. Etkinlikte 50’nin üzerinde oturum gerçekleştirilerek; uluslararasılaşma trendleri, Erasmus+ projeleri, dijital dönüşüm, yapay zekâ, kalite güvencesi ve uluslararası öğrenci hareketliliği gibi yükseköğretimin geleceğine yön veren başlıklar masaya yatırıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.