Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
22 Kasım, 2024 16:13 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Eğitim Kenti Karabük’te ‘Öğretmenler Günü’ Etkinlikleri Başladı

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Kutlama Etkinlikleri Türkiye genelinde birbirinden özel etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Türkiye'nin 81 ilinden ikişer öğretmen seçilerek, Ankara ve İstanbul'da düzenlenecek etkinliklerde yüzlerce öğretmen bir araya getirilecek.Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde "yetkin ve erdemli" bireyler yetiştirme hedefi doğrultusunda öğretmenlerin önemine vurgu yaparak, bu yılki 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün yurt içinde ve yurt dışında kutlama etkinlikleri düzenlenmeye başlandığını duyurdu.

Bakanlık tarafından “Öğretmenler Günü”nün toplumda farkındalık yaratmasına ve eğitimin önemine duyulan saygının artmasına katkıda bulunduğu belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin sadece bilgi aktaran değil, aynı zamanda bireylerin karakter gelişimlerine katkıda bulunan önemli birer rehber olduklarını bir kez daha vurguladı.

Bu yıl 81 ilden öğretmenlerin katılacağı özel programlar, Ankara ve İstanbul'da planlandı. Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlikler, 22 Kasım itibarıyla mesleğinde fark yaratan resmi ve özel kurum öğretmenlerinin katılımıyla başladı.

Karabük’teki Etkinlikler

Karabük'teki kutlama etkinlikleri, Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği 22 Kasım Cuma günü Yenişehir Çamlık Camii'nde gerçekleştirilen Mevlid programıyla başladı. 24 Kasım Pazar günü ise Karabük Valiliği’ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile devam edeceği bildirildi. Ardından, 100. Yıl Kültür Merkezi'nde saat 11.00’de öğretmenlere özel kutlama programı başlayacak.

Karabük'ten seçilen iki öğretmen, Ankara'daki ve İstanbul'daki etkinliklere katıldı. Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Yılmaz Ankara'ya, Karabük Bilsem Öğretmeni Seda Aksu ise İstanbul'a giderek, Karabük'teki tüm öğretmenler adına etkinliklerde yer alacaklar. Ayrıca, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde görev yapan öğretmenler, özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenler, emekli öğretmenler ve şehit öğretmen yakınları da etkinliklere davet edildi. “Eğitim kenti Karabük” ilkesi doğrultusunda, Karabük’ün Türkiye Yüzyılı'nda belirlenen hedeflere ulaşması büyük önem taşıyor.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 17:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’nde simetrik tasarımların mozaik yapısı araştırılacak

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan Simetrik Dizaynların Mozaik Yapısı Üzerine bahisli araştırmaya TÜBİTAK destek verdi.
Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Kısmı Öğretim Üyesi Araştırma Vazifelisi Dr. Semih Piri’nin yürütücülüğünü üstlendiği "Kombinatorik Simetrik Dizaynların Parçalanması ve Mozaikler" başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-Hızlı Takviye Programı kapsamında desteklenmeye paha bulundu.
Bir yıl mühletle yürütülmesi planlanan projede; kombinatoryal simetrik dizaynların mozaiklerinin varlık sorunlarına genel bir karşılık verilmesi, bu mozaiklerin elde edilme tekniklerinin araştırılması ve dizaynların mozaikleriyle başka kombinatoryal yapılar ortasındaki bağın ortaya konulması hedefleniyor.
Proje, matematiksel yapıların daha derinlemesine anlaşılmasına yönelik değerli bir adım olarak bedellendiriliyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje takımını tebrik ederek, bilimsel çalışmalara verilen dayanaklardan ötürü kurumlara da teşekkür etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.