Ek Hastane Binası Yılan Hikayesine Döndü!

Ek Hastane Binası Yılan Hikayesine Döndü!

Yayın: 28.07.2022 15:52
Paylaş:
A+ A-

Tarihinin en buhranlı günlerini geçiren ve bu sezon Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) mücadele etmesi beklenen Kardemir Karabükspor geçen yıl protokolle İl Sağlık Müdürlüğü’ne devrettiği Yaşar kaptan Çebi idman sahası için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkarttı.

MAHKEMEDEN YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne cephe olan söz konusu alanın otopark olarak kullanılmaya başlamasının ardından harekete geçen Kulüp yönetimi Kastamonu Bölge İdari Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma talebiyle başvuruda bulundu. Konuyu değerlendiren mahkeme bugün yürütmeyi durdurma kararını taraflara tebliğ etti.

OTOPARK TABELASI KALDIRILDI

Mahkeme kararının gelmesiyle birlikte İl Sağlık Müdürlüğü hastanenin tam karşısındaki 150 yataklı ek bina yapımı için planlanan ve geçici olarak otopark şeklinde değerlendirilen boş alandaki otopark tabelasını kaldırdı. Alandaki araçları tahliye etti.

YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Şirinevler Devlet Hastanesi yıkıldıktan sonra yerine yapılan ve 2014 yılında hizmete alınan Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde zaman içinde yatak ve fiziki mekan yetersizliği ortaya çıkınca ek bina yapılması gündeme gelmiş ve geçtiğimiz yıl Karabükspor uhdesindeki alan yapılan protokolle İl Sağlık Müdürlüğü’ne devredilmişti. Devir protokolünde Karabükspor’a Safranbolu Yazıköy’de bir tesis yapılması karşılığında yerin verildiği, bu söz yerine getirilmediği için otopark olarak kullanılmaya başlanan idman sahası hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktığı öğrenildi.

BUNDAN SONRA NE OLUR?

Bu sezon BAL ligine kadar düşen Karabükspor’un Karabük’te yapılması planlanan ek hastane binası için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkartması kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

Konuyu öğrenen birçok vatandaş, “Karabükspor hukuk nezdinde haklı görülebilir ama koskoca bir kentin, hatta bölgenin daha sağlıklı hizmet alabilmesi için elzem olan ve yıllardır doğru dürüst bir gelişme kaydedilemeyen ek hastane binasının şu durumda daha uzun gecikmelere neden olacağı da ortada” şeklinde değerlendirme yapıyor.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Teknopark İstanbul firmaları geleceğin endüstriyel çözümleri fuarına katıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUkl (AA) – Teknopark İstanbul firmaları, geleceğin endüstriyel çözümlerini Hannover Messe 2024 Fuarı'nda sergiledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Teknopark İstanbul, çatısı altında faaliyet gösteren 4 firmayla birlikte enerji ve teknoloji odaklı girişimlerin ön plana çıktığı, bu yıl “endüstriyel dönüşüm” temasıyla gerçekleştirilen ve alanında dünyanın en büyük fuarlarından biri olan Hannover Messe 2024 Fuarı'na katıldı.

Şirketin paydaşı İstanbul Ticaret Odası'nın davetlisi olarak Türkiye pavyonunda yer alan AR-GE firmaları Cloudpeer Global Teknoloji, İnasoft Yazılım Mühendislik Elektronik Otomasyon Bilişim Sistemleri, Onlab Elektrik Elektronik Bilişim Sanayi ve Ticaret ile Move On Teknoloji, geliştirdikleri çözümleri tanıtma fırsatı buldu.

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Muhammet Fatih Özsoy, Teknopark İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Burak Kesik ve Teknopark İstanbul ekibi de fuarda yer aldı.

Türkiye'nin Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Hannover Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Yasemin Özak Coşkun, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç ve beraberindeki İTO Heyeti, şirketin standını ziyaret ederek firmaların çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Almanya'da 22-26 Nisan'da arasında düzenlenen fuara, “yeşil bir gelecek için” çözümlerini sunmak üzere endüstride inovatif, sürdürülebilir ve dijital dönüşüme öncülük eden 4 binden fazla şirket katıldı.

Fuarın bu yıl öne çıkan endüstri trendleri yapay zeka, karbon-nötr üretim, enerji sistemleri, Endüstri 4.0 ve Üretim-X ile hidrojen ve yakıt hücreleri oldu.