‘El Ele Elden Ele 81 İlde Türk Kadınının Zaferi” projesi Başladı

‘El Ele Elden Ele 81 İlde Türk Kadınının Zaferi” projesi Başladı

Yayın: 12.06.2018 00:00
Paylaş:
A+ A-

Muğla Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği tarafından geçen 19 Mayıs’ta başlayan projede, Karabük Bisiklet Derneği üyesi kadın bisikletçiler Türk Bayrağını Bartın ekibinden teslim aldı.

19 Mayıs 2018 günü başlayan ve 30 Ağustos günü sona erecek olan proje Muğla Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği tarafından hayata geçirildi. Sağlıklı yaşam ve mutlu insanlar için bisiklet sporunun gerekliliğine vurgu yapmak ve trafik kaosuna ‘dur’ demek için pedal çeviren ekip, Türk Bayrağı’nı Bartın’dan Karabük’e ulaştırdı. Türk Bayrağını teslim alan Karabük Bisiklet Derneği Başkanı Hatice Taş Şen, “Bu çok anlamlı bir proje. Bartın’daki ekip arkadaşlarımızdan bayrağımızı teslim aldık. Biz de yarın Karabük’ten Kastamonu’ya ulaştırmak üzere yola çıkacağız” diye ifade etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çocuk yaşta başına geçtiği demir ocağında 50 yılı geride bıraktı

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – MELTEM YILMAZ KARAKURUM – Trabzonlu 67 yaşındaki keser ustası İsmail Dereli, çocuklukta öğrendiği demirciliği yarım asırdır sürdürüyor.

Sürmene-Köprübaşı kara yolu güzergahında 60 metrekarelik atölye kuran Dereli, körüklü ocağın karşısında ateş ve tokmakla demire şekil veriyor.

Çocuk yaşta öğrendiği demirciliği mesleğe dönüştüren ve ilçede “Keserci İsmail” olarak tanınan Dereli, 50 yıldır çekici elinden bırakmıyor. Haftanın belli günlerinde, bağ bahçe işlerinden vakit buldukça atölyesine gelen Demirci, hem bileme işleri hem de keser üretimi yapıyor.

– “Baba mesleğini sürdürüyorum”

Emekli olmasına rağmen hobi amacıyla çalışmayı sürdüren Dereli, AA muhabirine, işini severek yaptığını söyledi.

Dereli, ilkokul çağlarında mesleğe babasının yanında körük çekerek başladığını belirterek, çıraklık ve ustalık dönemiyle devam ettiğini anlattı.

Baba mesleğini sürdürdüğünü vurgulayan Dereli, “50 senenin üzerinde bu işi yapıyorum. Zor ve zahmetli iş ama ayrı da zevki var. Günde 5-6 tane yaparım. Her zaman el sanatına ilgi vardır.” diye konuştu.

– “Çoluk çocuğumun ekmeğini bu işten temin ettim”

Yol üzerindeki atölyesinin görenlerin ilgisini çektiğini aktaran Dereli, “Gelip bakan çok insan oluyor. Çoluk çocuğumun ekmeğini bu işten temin ettim.” ifadesini kullandı.

İlçede yaşayan Recep Atalı da İsmail Dereli'nin yıllardır ilçenin keser ihtiyacını karşıladığını söyleyerek, “Zanaatını çok güzel yapıyor.” dedi.