Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
01 Nisan, 2024 10:44 tarihinde yayınlandı
0

Elektrik santrallerine 279 milyon liralık kapasite mekanizması desteği

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), 36 elektrik üretim santraline şubat ayı için 279 milyon 36 bin 192 lira kapasite ödemesi yapacak.

Kapasite mekanizmasından yararlanan üretim tesislerine yapılacak ödemelere ilişkin liste, TEİAŞ’ın internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre, söz konusu mekanizma kapsamında yer alan 43 santralden 36’sına şubat ayı için toplam 279 milyon 36 bin 192 lira ödenecek.

En yüksek ödeme, 69 milyon 348 bin 697 lirayla yerli kömür tesisi Hidro-gen Enerji İthalat İhracat Dağıtım ve Ticaret AŞ’ye yapılacak.

Bu şirketi, 20 milyon 518 bin 371 lirayla Aksa Göynük Enerji Üretim Anonim Şirketi izleyecek.

Kapasite mekanizması kapsamında TEİAŞ tarafından elektrikte sürdürülebilirlik ve arz güvenliğini sağlamak amacıyla santrallere kapasite ödemesi yapılıyor. (AA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
18 Haziran, 2026 16:33 tarihinde yayınlandı
0 0

Yazlık Sinemada Voleybol Şöleni

2026 FIVB Milletler Ligi’nin Ankara’da oynanan ikinci hafta ilk maçında Belçika’yı 3-0 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Karabük’te de büyük bir heyecanla takip edildi.

Karabük Belediyesi tarafından Yenişehir Yazlık Sineması’nda kurulan dev ekranda yayınlanan karşılaşmayı çok sayıda vatandaş izleyerek Filenin Sultanlarının sevincine ortak oldu. Milli takımımızın etkili oyunuyla gelen galibiyet, yazlık sinemada coşkuyla kutlandı.

Karabük Belediyesi, Filenin Sultanlarının Fransa, Almanya ve Çin ile oynayacağı karşılaşmaları da Yenişehir Yazlık Sineması’nda dev ekrandan vatandaşlarla buluşturmaya devam edecek. Karabüklüler, ay-yıldızlı ekibimizin mücadelesini hep birlikte takip ederek milli heyecana ortak olacak.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Filenin Sultanlarının elde ettiği başarıların milletçe gurur kaynağı olduğunu belirterek tüm vatandaşları Yenişehir Yazlık Sineması’na davet etti.

Başkan Çetinkaya, “Belçika karşılaşmasında hemşehrilerimizle birlikte büyük bir heyecan yaşadık. Filenin Sultanlarımızı desteklemek ve bu coşkuyu birlikte yaşamak için tüm vatandaşlarımızı önümüzdeki karşılaşmalarda da Yenişehir Yazlık Sineması’na bekliyoruz.” dedi.

Karabük Belediyesi, yaz boyunca Yenişehir Yazlık Sineması’nda düzenleyeceği sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle vatandaşları bir araya getirmeye devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin