blank
Avatarı
Haber Merkezi tarafından
13 Ekim, 2024 14:24 tarihinde yayınlandı

Emeğin Kenti Bilimle Buluşacak

Eğitim Kenti Karabük, Ekim Ayı’nda büyük bir bilim şölenine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ARGE Birimi tarafından hazırlanan ve 9. Çağrı döneminde başvurusu yapılan proje, 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında aralarında üniversite ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yer aldığı ve destek hakkı kazanan 57 projeden biri olmuştu.

Bu kapsamda TÜBİTAK tarafından desteklenip Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan TÜBİTAK 4007; Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor-3, 17-18-19 Ekim 2024 Tarihlerinde Karabük Bilim ve İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Son yıllarda dünya genelinde büyük ilgi gören STEAM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) eğitimi, Türkiye'de de önemli bir yer edinmeye başladı. Karabük Bilim Şenliği, STEAM uygulamaları aracılığıyla gençlere disiplinler arası bir yaklaşım sunmayı hedefliyor. Proje, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında destekleniyor ve Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde gerçekleştiriliyor.

Şenlik kapsamında gençlere bilim ve teknoloji alanında 127 farklı atölye sunulacak. Astronomiden robotik kodlamaya, yapay zekadan 3D yazıcı teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede düzenlenecek bu atölyeler, gençlerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi ve yaratıcılıklarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Bilim Şenliği'nde Karabük Bilim ve İnovasyon Merkezi Atölyeleri’nde de katılımcılara eğlenceli ve etkili bir şekilde bilimsel uygulamalar yapılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2025 18:42 tarihinde yayınlandı

Kanserden ölen Kaplancan son yolculuğuna uğurlandı

Ankara’da kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden,aynı vakitte Alaplı TSO Meclis Başkanı Nedim Kaplancan’nın yeğeni olan 27 yaşındaki ismet Kaplancan son seyahatine uğurlandı.
Zonguldak’ın Alaplı İlçesi TSO Meclis Başkanı Nedim Kaplancan’nın yeğeni, Kaplancan Orman Eserleri Sahiplerinden Ahmet Kaplancan’ın oğlu, İsmet Kaplancan (27) akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Ankara’da tedavi gördüğü İbni Sina Hastanesi’nde hayatını kaybetti. İsmet Kaplancan’nın cenazesi Alaplı Merkez Cami’nde öğlen namazını müteakiben kılınan cenaze namazı sonrasında defnedilmek üzere Osmanlı Köyü Çandırlı Mahallesinde defin edildi. Gerçekleştirilen cenaze merasimine Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ile Cenazeye çok sayıda sevenleri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin