Başkan Bulut’tan Basın Açıklaması

Başkan Bulut’tan Basın Açıklaması

Yayın: 10.07.2023 15:43
Paylaş:
A+ A-

Yüzde 25 zam kararı emeklileri isyan ettirdi. Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut düzenlediği basında toplantısında hükümete seslenerek “Büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz. Emeklilerimiz çok üzgün ve kırgındır. Yani tabiri caiz ise dağ fare bile doğurmamıştır” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Karabük Şube Başkanı Celal Bulut emekli maaş zamları üzerinden hükümete yüklendi. Dernek binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Başkan Bulut, “Bizim ahımızı almayın, duamızı alın” dedi.

600 Milletvekili ve Cumhurbaşkanına emeklilerin taleplerini içeren mektup yazdıklarını kaydeden Bulut, ev kiralarının 4-5 bin lirayı bulduğu yerde herkesin elini vicdanına koyması gerektiğini vurguladı ve toplantıda şunları kaydetti; “Hepinizin bildiği gibi Cuma günü emeklilerle ilgili açıklanan zam oranı bizler için tam bir hayal kırıklığı olmuştur. Yani tabiri caiz ise dağ fare bile doğurmamıştır. Emeklilerimiz çok üzgün ve kırgındır.

Bildiğiniz gibi Kamu İşçilerine verilen zam ve en son Memurlara verilen %17 + 8000 TL (%86 zam) biz emeklileri de umutlandırmış, basında yer alan konuşmalar beklentileri yükseltmiştir.

TÜFE açıklandığı zam %19,77 enflasyon oranını zaten emekliler alacaktı. Refahtan pay adı altında verilen %5 zam, yani memura %86 emekliye %25. Büyük bir hayal kırıklığı. Bizler aynı markete, aynı pazara, aynı fırına gidiyoruz.

Şuanda 10 milyon emekli asgari ücretin altında kaldı. Çalışan ile emekliler arasındaki fark 3-4 katına çıktı. Bu durum yıllarca bu ülkenin kalkınmasında alın teri olan eli nasırlı, yüzü nurlu, ağzı dualı emeklilerimizi üzmüştür. Bizim ahımızı almayın, duamızı alın. Emeklilerimiz vatanını, milletini, bayrağını seven insanlardır.

Emekliler olarak bizde en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkartılıp artı 4000 TL seyyanen zam talebimizi ve 2000’den sonrasının intibakının çözülmesini de Sayın Cumhurbaşkanımıza mektup yazarak talep ettik. Aynı taleplerimizi mecliste bulunan 600 milletvekillerimize mektup yazarak taleplerimizi ilettik. Ev kirasının 4-5 bin TL olduğu yerde emekliler nasıl geçinecek. Herkes elini vicdanına koysun. Sayın vekillerimiz de çevresinde bulunan annesi, babası, amcası, dayısı mutlaka emeklidir. Sorsunlar ne hissettiklerini.

Karabük’te 57 bin emekli var. Bu emeklilerin 17-18 bini derneklere kayıtlı. 40 bini kayıtlı değil. Biz buradan bütün emeklilerimizin hakkını savunuyoruz. Sosyal medyadan bir takım yorumlar var. Bu olumsuz yorumları yapanların %95’i derneğimize üye değil. Gelin derneğimize üye olun. Beraber tartışalım, konuşalım, çözüm yollarına bakalım.

Hıristiyan kilisesini, Müslüman camisini, işçi sendikasını, emekli de derneğini taşlamaz.

Son sözümüz siyasilere. Emekli ile dalga geçmeyin, bindiğiniz dalı kesmeyin.”(Haber Merkezi)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Zekiye Çomaklı’nın Anadolu Oyaları sergisi Karabük’te sanatseverlerle buluşuyor

Yayın: 19.05.2024 15:09
Paylaş:
A+ A-

Erzurumlu yazar Zekiye Çomaklı kişisel koleksiyonu olan “Anadolu Oyaları’ adlı sergisi sanatseverlerle buluşuyor. Karabük Üniversitesi’nin “81 il kampüste buluşuyor” sloganıyla düzenleyeceği KBÜFEST 2024 etkinliği, 21-22 Mayıs günlerinde gerçekleştirilecek. Festivalin ilk gününde saat 13.30’da Zekiye Çomaklı’nın “Anadolu Oyaları” ve Cemil Belder Fotoğraf Sergisi ziyaretçilerle buluşacak. Sergi, Kamil Güleç Kütüphanesi’nde halkın katılımına açık olacak.

Zekiye Çomaklı’nın sergisinde, 100 yıllık oyaların hikayesinin de anlatıldığı, farklı oya motiflerinin farklı anlamlar içerdiği örnekler yer alıyor. Sergide, 100 yıllık oyaların hikayesi de anlatılıyor. “Anadolu Oyaları”nda, gelinin kaynanası ile arasının açık olduğunu anlatmak istediği “kaynana dili” oyası ve hamile gelinin “müjde oyası” gibi pek çok ilginç motifler yer alıyor. Ayrıca, sosyolojik mesajlar içeren oyalar da dikkat çekiyor.

Sergiye Karabüklüleri davet eden “Anadolu Oyaları” sergisinin Küratörü Dr. Öğr. Üyesi Sebahat Kılıç Bülbül, “Türkiye’mizin 81 ilinin tanıtımını tema edinen KBÜFEST 2024’ün çok özel bir konuğu var. Erzurum yöresel el sanatlarından iğne oyaları Somut Olmayan Kültür taşıyıcısı olarak Zekiye Çomaklı’ya ait 100 yıllık Oyalar koleksiyonu festival boyunca halkın beğenisine sunulacak. Sanatseverlerin kaçırmaması gereken bu özel sergi, Anadolu’nun kültürel zenginliğini ve oya geleneğini gözler önüne seriyor.” dedi. (Esra Oğuzkağan Özkan)