Bolu Kartalkaya’daki otel yangını faciasında hayatını kaybeden Gültekin ailesi için konutlarından helallik alındı. Ailenin bir yakını, "Yangından evvel aileyi aramışlar. ’Biz yanıyoruz, itfaiye gönderin, deva bulun’ diye. Aile bireyleri de çabucak yola çıkmış. O kadar yüksek alevler varmış ki, art taraftan bile atlayamamışlar. Hiçbir deva bulamamışlar" dedi.
Türk Hava Yolları (THY) işçisi olduğu öğrenilen Zehra Sena Gültekin, okulların yarıyıl tatiline girmesinden ötürü eşi, çocukları ve ailesiyle birlikte Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’e tatile gitmişti. Zehra Sena Gültekin ve eşi Bilal Gültekin, çiftin çocukları Muhammet Selim, Yusuf Sinanettin, Bekir Sadık, Sümeyye (Doğu Türkistanlı) ve Bilal Gültekin’in kardeşleri Enes Gültekin ile Rümeysa Gültekin yangında hayatını kaybetti. Yangın çıktıktan sonra Zehra Sena Gültekin’in annesini arayıp helallik aldığı öğrenildi. Ayrıyeten, Zehra Sena ve Bilal Gültekin’in Uygur Türk’ü minik Sümeyye’nin gözetici ailesi olduğu belirtildi.
Doktor Enes Gültekin için vazife yaptığı İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde cenaze merasimi düzenlendi. Bu merasimin akabinde Gültekin ailesi için baba Yüksel Gültekin’in Kılıçarslan Mahallesi’ndeki konutundan helallik alındı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da taziye meskenine gelerek, acılı Gültekin ve Güner ailelerine başsağlığı diledi. Bolu’nun tanınan avukatlarından Yüksel Gültekin ile Eski AK Parti Bolu Milletvekili Mehmet Güner’in dünür olduğu, Zehra Sena Gültekin’in annesi Habibe Güner’in de AK Parti Kurucular Şurası Üyesi olduğu öğrenildi.
"O kadar yüksek alevler varmış ki, art taraftan bile atlayamamışlar"
Yüksel Gültekin’in kayınbiraderi Osman Altundal, çok üzgün olduğunu tabir ederek, "Yangından evvel aileyi aramışlar. ’Biz yanıyoruz, itfaiye gönderin, deva bulun’ diye. Aile bireyleri de çabucak yola çıkıyorlar. Sarıalan Yaylasına vardıklarında alevlerin göğe yükseldiğini görünce artık yapılacak bir şeyin olmadığını düşünüyorlar. O kadar yüksek alevler varmış ki, art taraftan bile atlayamamışlar. Hiçbir deva bulamamışlar. Alt katlarda ağır duman olduğu için aşağı da inememişler. Ne yazık ki kimisi dumandan boğularak, kimisi yanarak vefat etmişler. Tıpkı aileden 8 kişi vefat etti" dedi.
"Kendi nüfuslarına kaydettirmişlerdi"
Altundal, Zehra Sena ile Bilal Gültekin çiftinin 3 çocukları olduğunu, Doğu Türkistanlı minik Sümeyye’nin de gözetici ailesi olduklarını belirtti. Atundal, "Ona hamilik yapıyorlardı. Kendi nüfuslarına kaydettirmişlerdi, onunla ilgileniyorlardı. Onu da çocuklarıyla birlikte tatilde götürmüşlerdi. Ne yazık ki Sümeyye de vefat etti" diye konuştu.
Enes Gültekin’in İzzet Baysal Devlet Hastanesi Acil Servisinde misyon yaptığını ve sevilen bir tabip olduğunu da söyleyen Osman Altundal, "Acildeki bütün çalışanlar, hastane çalışanları onu çok seviyordu. Onlar da bu türlü bir merasim düzenlediler. Allah razı olsun" halinde konuştu.