Emre Burak Kabaran Saadet Partisi’nin Ovacık adayı oldu

Emre Burak Kabaran Saadet Partisi’nin Ovacık adayı oldu

Yayın: 03.01.2024 14:02
Paylaş:
A+ A-

Saadet Partisi’nin önceki Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kabaran 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Ovacık Belediye Başkan adayı oldu.

Ovacık’ın Milli Görüş belediyeciliği ile bu seçimlerde tanışacağını bildiren Kabaran aday adaylığı başvurusu için düzenlenen törende yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Millî gazetemizin sayın genel yayın yönetmeni Saadet partimizin kıymetli mensupları, değerli misafirler ve kıymetli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz ve sefalar getirdiniz.
Bugün burada bulunma ve toplanma sebebimiz mensubu olmaktan gurur duyduğum. Ovacık ilçemizin içerisinde bulunduğu ve bizi harekete geçmek mecburiyetinde bırakan kötü gidişattır. Bölgemizdeki hızlı göç vermeden en çok nasibini alan ve son yıllarda hızla nüfusu azalan Ovacık’ımız yanlış hamlelerle hızla küçülmüş ve ne yazık ki hemşehrilerimizin en temel ihtiyaçlarının dahi çoğunu karşılayamadığı bir ilçe halini almıştır. Sadece işleyişi sürdüren ve bir otomat düğmesi gibi hareket eden yönetimler yıllarca bu gidişatı sadece izlemişlerdir. Gelinen noktada Ovacık’ımız için milli görüş belediyeciliği elzem bir hal almıştır. Saadet partimizin yaşanabilir bir Türkiye yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya idealleri, Ovacık’ımız da misyon haline getirilerek. Yaşanabilir Ovacık, yeniden büyük Ovacık ve yeni bir Ovacık idealleri ile bu gidişata acilen dur denilmelidir. Çözülmesi imkansız değil, çözülmemiş ve görmezden gelinmiş problemler için hizmet, hasta ve taziye ziyaretlerinin ötesine taşınmalıdır. İşte tüm bu sebeplerden ötürü büyüklerimizin emaneti olan bu topraklara ve bu toprakların emaneti olan hemşehrilerime hizmet amacıyla Ovacık belediye başkan adayı olmak için Saadet partimize başvuruyorum.

Sadece aday adaylığı başvurusu değil. Bir manifesto niteliği taşıyan bu adımımla tüm hemşehrilerimi, devlet kademelerinde görevli tüm Ovacıklı büyüklerimi, bu gidişattan rahatsız herkesi Ovacık’ımız için tek ses olmaya ve destek vermeye davet ediyorum.

Sözlerimi yakın zamanda kaybettiğimiz genel başkan yardımcımız ve Kocaeli milletvekilimiz Hasan Bitmez ağabeyimizin son sözleri ile bitiriyoru m. ‘’ Onlar sanıyorlar ki biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak tarih susmayacak. Tarih sussa hakikat susmayacak.

Onlar sanıyorlar ki bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar. Vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar.  Tarihin azabından kurtulsalar. Allah’ın gazabından kurtulamayacaklar. ‘’

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Sefer bizden zafer Allah’tandır. Hayırlı uğurlu olsun.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri Arasında

Yayın: 17.05.2024 10:35
Paylaş:
A+ A-

Times Higher Education (THE) tarafından 2024 yılı “Genç Üniversite Sıralaması” açıklandı. Karabük Üniversitesi, Genç Üniversite Sıralaması 2024’e göre 501-600 bandında yer alarak büyük bir başarı elde etti.

Dünyanın saygın derecelendirme kuruluşlarından olan Times Higher Education (THE), “Genç Üniversite Sıralaması” açıkladı. Üniversitelerin öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm açısından değerlendirildiği Times Higher Education “Genç Üniversite Sıralaması” 2024 yılında 79 bölgeden üniversiteler yer aldı.

Yapılan değerlendirmelere göre Karabük Üniversitesi, Genç Üniversite Sıralaması 2024’e göre 501-600 bandında yer aldı.

Türkiye’den 58 üniversitenin yer aldığı sıralamada Karabük Üniversitesi, Türkiye’deki üniversiteler arasında 34’üncü sırada yer alırken devlet üniversiteleri arasında 18’inci sırada yer aldı. Buna göre Karabük Üniversitesi “uluslararası görünürlük” kategorisinde Türkiye’deki üniversiteler arasında 9’uncu sırada yer alırken devlet üniversiteleri arasında 1’inci oldu. “Araştırma kalitesi”nde ise Türkiye’deki üniversiteler arasında 12’inci  sırada yer alırken devlet üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer aldı.

KBÜ’nün elde ettiği başarıyı değerlendiren Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “ ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu çerçevesinde, bizleri güçlü Türkiye hedefine ulaştıracak olan değerli öğrencilerimizi yenilikçi, bilime önem veren, kendini geliştirmeyi amaç edinmiş, problem çözme becerisine sahip, ülkemize faydalı, milli ve manevi değerlere bağlı insanlar olarak yetiştirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız” dedi.