Reklam
Reklam
Esra Oğuzkağan Özkan Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
23 Ocak, 2024 19:23 tarihinde yayınlandı
0

En Düşük Tahsilat Karabük’te

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türkiye’deki vergi tahsilatına ilişkin veriler paylaşıldı. Bakanlığın ilanıyla birlikte, vergi tahsilatının en yüksek ve en düşük olduğu şehirler belli oldu.

Türkiye’de 2023 yılı süresince 4,5 trilyon liralık vergi tahsilatı yapıldığı bunun 2,1 trilyonunu İstanbul’un ödediği öğrenildi. Vergi tahsilatının en yüksek olduğu il Kocaeli, en düşük il ise Karabük oldu. Türkiye genelinde vergi borcunu ödeme oranı yüzde 83.7 olarak kayıtlara geçti.

En düşük il Karabük

Vergi tahsilat oranı Tekirdağ’da yüzde 59.2, Yozgat’ta 50.4 ve Karabük 44,4 oranla son sırada yer aldı.

Tahsilat oranı düşük olan diğer iller ise şu şekilde sıralandı; Ardahan, Gümüşhane, Kilis, Çankırı olarak sıralandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

2 Yorum

  1. Hasan

    Turkiyede büyük illerden sonra en cok parananın döndüğü il ama vergi ödeyen yok.. cünkü denetim yok çalmak serbest vicdan cuzdan olunca durum boyle oluyor

    1. Recep

      Büyük şehirlerden sonra en çok paranın döndüğü il Karabük mü??? Bu sonuca varmak için ne içtin.

Yeni yorumlara kapalı.

Esra Oğuzkağan Özkan Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
04 Haziran, 2026 10:58 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, üreten belediye modelini hayata geçirdi

Safranbolu’da ata tohumundan üretilen ve coğrafi işaret tesciliyle kentin önemli değerleri arasında yer alan Maniye Domatesi fideleri vatandaşlarla buluştu.

Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz fide dağıtımına ilçe halkı yoğun ilgi gösterirken, yüzlerce vatandaş sabahın erken saatlerinden itibaren Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda uzun kuyruklar oluşturdu.

Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi’nde ata tohumlarından çoğaltılarak yetiştirilen fideler, bugün düzenlenen etkinlikle vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Tarımsal üretimin desteklenmesi ve yerel değerlerin gelecek nesillere aktarılması amacıyla gerçekleştirilen organizasyon, vatandaşlardan tam not aldı.

Fide dağıtımına Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse de bizzat katılarak vatandaşlara kendi elleriyle fide verdi. Meydanda vatandaşlarla sohbet eden Köse, yerel tohumların korunmasının ve üretimin artırılmasının önemine dikkat çekti.

Vatandaşlar ise belediyenin bu uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, özellikle ata tohumlarının korunmasına yönelik çalışmaları takdir ettiklerini ifade etti. Kimi vatandaşlar her yıl fide almak için etkinliğe katıldıklarını belirtirken, kimi vatandaşlar da ilk kez Maniye Domatesi yetiştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Safranbolu Belediyesi’nin son yıllarda tarımsal üretime yönelik attığı adımların ilçede önemli bir farkındalık oluşturduğunu belirten vatandaşlar, “Üreten belediyecilik anlayışının en güzel örneklerinden birini görüyoruz. Sadece hizmet değil, üretim de yapan bir belediye var. Bu çalışmalar için Başkan Elif Köse ve ekibini kutluyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yıllardır Safranbolu sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Maniye Domatesi’nin daha geniş alanlarda yetiştirilmesini hedefleyen proje sayesinde hem yerel üretim destekleniyor hem de bölgenin tarımsal mirası korunuyor.

Safranbolu’da bugün yaşanan yoğun katılım ve vatandaşların gösterdiği ilgi, ata tohumlarının yaşatılması ve yerel üretimin desteklenmesi konusunda toplumun ne kadar duyarlı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Belediyenin üretimi teşvik eden bu örnek çalışması ise ilçe halkından büyük alkış aldı. “Üreten belediyecilik” anlayışının sahadaki karşılığı olarak gösterilen etkinlik için birçok vatandaş tek cümle kurdu:

“Bravo Safranbolu Belediyesi, bravo üreten belediyecilik!”

Bizi sosyal medyadan takip edin

2 Yorum

  1. Hasan

    Turkiyede büyük illerden sonra en cok parananın döndüğü il ama vergi ödeyen yok.. cünkü denetim yok çalmak serbest vicdan cuzdan olunca durum boyle oluyor

    1. Recep

      Büyük şehirlerden sonra en çok paranın döndüğü il Karabük mü??? Bu sonuca varmak için ne içtin.

Yeni yorumlara kapalı.