Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
17 Mart, 2023 11:21 tarihinde yayınlandı

Erasmus+Atık Sergi Açılışı Yapıldı

TOKİ Cevizkent Bahaddin Gazi İlkokulunda oluşturulan Erasmus+ Atık Sergisinin açılışı düzenlenen tören ile gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş “Avrupa'da ve ülkemizde okulların birbirleriyle bağlantı kurabilmesi ve proje ortaklıkları yapabilmeleri amacıyla oluşturulan Erasmus+ faaliyetleri; Müdürlüğümüz Ar-Ge ekibi ile ilimizdeki öğretmenlerimizin üstün gayretleri ve yoğun ilgisiyle başarılı bir şekilde devam etmektedir. Erasmus+ faaliyetleri kapsamında 10'larca öğretmen ve öğrencilerimizi Avrupa ülkelerine gönderdik ve göndermeye de devam ediyoruz. Avrupa ülkelerindeki öğretmenler ve öğrenciler de ülkemize gelmektedirler. Burada karşılıklı bilgi aktarımı ve deneyim alışverişi gerçekleşmektedir. Bunun çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. İlimiz akademik, sosyal, kültürel, sportif alanlarda ulusal ve uluslararası düzeyde önemli başarılara, derecelere imza atmaktadır. Geçtiğimiz dönem yapılan LGS'de 5 tane öğrencimiz Türkiye birincisi oldu. İnşallah bu sene de yapılacak LGS'de daha iyi bir netice alırız diye düşünüyorum. YKS ise 112 öğrencimiz Türkiye Geneli ilk 20.000 içerisinde yer aldı. Her iki sınavda kitlesel başarımız çok iyi durumda. Bu başarılarımız ile birlikte aynı zamanda gençlerimizin, evlatlarımızın değerlerimizle olgunlaşması en büyük gayelerimiz arasında yer almaktadır. Gençlerimize yapmış olduğumuz çalışmalarımızda şunu da bizzat müşahede ediyoruz, görüyoruz. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremde 11 ilimiz etkilendi. Fakat oradaki kardeşlerimizin yardımına koşan yine yetmiş ilde bulunan vatandaşlarımız, gençlerimiz oldu. Gençlerimizin bu şekilde hayata hazır hale gelmesi bize mutluluk vermektedir. Bu sebeple öğrencilerimizin değerleriyle buluşması, hayatını yaşaması ve çevresini tanıması başka ülkeleri tanıması çok önemli olduğunu düşünüyorum. Açılış konuşmalarının ardından İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve programa katılan yöneticilerimiz tarafından erasmus+ faaliyetinde yer alan öğrencilere "Katılım Belgelerinin" verilmesi ve Erasmus+ Atık Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Sergi açılışını gerçekleştiren heyet, sergi alanını gezerek öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet ederek sergideki resimler ve atık projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Sergi açılış törenine; İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat Akbaş, Şube Müdürleri İsmail Özden ve Yüksel Aydemir, Danimarka'dan katılan Çevre ve İklim Değişikliği Uzmanı ILIE TOMELESCU, Dijitalleşme Uzmanı Marvell Shannon Jeanette, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.(Sadık Arslan)  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Haber Merkezi tarafından
04 Haziran, 2025 13:32 tarihinde yayınlandı

İİBF Mezunları Yeni Bir Yolculuğa Adım Attı

Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde; İktisat, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Sosyal Hizmet ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun olan öğrenciler diplomalarını aldı.

Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin 2024–2025 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Programa, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende; İktisat, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Sosyal Hizmet ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun olan öğrenciler mezuniyet sevinci yaşadı.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Karabük Üniversitesi öğrencilerinin her zaman akranlarına göre birkaç adım önde mezun olduklarını belirtti. Karaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin üniversitenin sosyal bilimler alanındaki güçlü temsilcilerinden biri olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Fakültemiz, sosyal yönü güçlü bir yapıya sahip. Özellikle Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yürüttüğümüz Sosyalfest projesine en çok katkı sunan fakültelerden biri. Bu yönüyle de gurur kaynağımız. Öğrencilerimizi yetiştiren değerli aileleri kutluyor, bu başarılı bireyleri yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum.”

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu da Karabük Üniversitesinin akademik yükselişine dikkat çekerek, Karabük Üniversitesinin 2024 Yılı Akademik Teşvik sıralamasında 59 kişilik listeye fakülteden 7 akademisyenin girdiğini söyledi. Öğrencilere de seslenen Müezzinoğlu, “Fakültemizde edindiğiniz bilgi ve değerlerin sizleri hayatta güçlü kılacağına inanıyorum. Ülkemizin kalkınması ve toplumun refahı için çalışırken vicdanınızdan ve etik değerlerinizden ödün vermeyin. Başarı, yalnızca kariyerle değil; topluma ve insanlığa kattığınız değerle ölçülür.” dedi.

Fakülte birincisi Elanur Çelik, mezuniyet kürsüsünde yer almanın çocukluk yıllarına uzanan bir hedef olduğunu belirtti. Bu hayalin, karşılaştığı her zorlukta kendisine yön verdiğini ifade eden Çelik, mezuniyetin yalnızca bireysel bir başarı değil, aynı zamanda tüm öğrencilerin ortak mücadelesi ve emeğinin bir yansıması olduğunu vurguladı.

Törenin sonunda fakülte birincisi Sosyal Hizmetler Bölümünden Elanur Çelik, fakülte ikincisi Uluslararası İlişkiler Bölümünden Aldy Muhmilana Fahreza ve fakülte üçüncüsü aynı bölümden Mahamat Abaye’ye başarı belgeleri takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin