Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
08 Aralık, 2024 17:27 tarihinde yayınlandı
0

Esed rejimi çöktü, Karabük’teki Suriyeliler kutlama yaptı

Suriye’de muhalif kümelerin başşehir Şam’a girmesi ve Beşar Esed idaresinin denetimi kaybetmesiyle birlikte, Karabük’te yaşayan Suriyeli öğrenciler ve aileler zafer sevincini coşkuyla kutladı.

Karabük Üniversitesinde okuyan ve kentte yaşayan Suriyeliler 100. Yıl pazar yerinde toplanarak ellerinde Türk ve Özgür Suriye bayrakları eşliğinde rejimin çöküşünü kutladı. Kalabalık, Esed rejimini eleştiren sloganlar atarken, iştirakçilere tatlı, lokma ve şeker ikramı yapılarak havai fişek atıldı.

Karabük Üniversitesi’nde okuyan Suriyeli öğrencilerin başkanı İbrahim Bitar (26), başta Türkiye Cumhuriyeti ve halkına teşekkür ederek, “Esad rejimin çöküşünü büyük bir sevinçle kutluyoruz. Ülkemizi inşallah birlikte tekrar inşa edeceğiz. Türkiye’nin dayanağını hiçbir vakit unutmayacağız ve kesinlikle geri ödeyeceğiz. Suriye’yi birlikte özgürleştirdik. Eğitimlerimiz bitince bizler de geri döneceğiz. Hiç kimse kendi ülkesinden ayrılmak istemez. Gelecekte iş birliğimiz daha fazla olacak” dedi.

Toplanan küme, saatlerce Esed rejiminin çöküşünü kutladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.