Eskipazar’ın eğitim ve turizm alanında yaptığı yatırımlar ile stratejik iş birlikleri, UNESCO Dünya Mirası Kenti olan Safranbolu ile rekabet edebilecek bir konuma gelme yolunda hızla ilerlediğini gösteriyor. Bu bağlamda, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, ilçenin eğitim ve turizm potansiyelini değerlendirmek üzere bir araya geldi.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva ile bölgesel kalkınma, eğitim ve turizm alanlarında iş birliğini artırmak amacıyla çalışmalarını masaya yatırdı. Eskipazar Belediyesi’nde düzenlenen toplantıya Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nihat Yılmaz, Eskipazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tülay Ekemen Keskin, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dürdane Yılmaz Güven, Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Hadrianopolis Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Ersin Çelikbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Dağcıoğlu, Eskipazar Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ünnü ve Strateji Geliştirme Müdürü Nuri Sarıkaya da katıldı.
EĞİTİM ALANINDA YENİ ADIMLAR
Toplantıda Eskipazar’daki eğitim olanaklarının artırılması ve Meslek Yüksekokulunun gençlere sağladığı imkanların geliştirilmesi üzerinde duruldu. Özellikle ilçede bulunan Eskipazar Meslek Yüksekokulu'nun fiziki ve akademik altyapısının güçlendirilmesi için yapılabilecek projeler masaya yatırıldı. Karabük Üniversitesi ile Eskipazar Belediyesi’nin bu alanda ortak çalışmalar yürütebileceği, üniversite tarafından sağlanacak akademik ve teknik desteğin bölgeye katma değer sağlayacağı ifade edildi.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesi’nin bölgesel kalkınma misyonuna uygun olarak, ilçedeki eğitim yatırımlarına destek olmaya devam edeceklerini belirtti. Kırışık, gençlerin nitelikli bir eğitim almasının Eskipazar’ın geleceği için son derece önemli olduğunun altını çizdi.
KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİNİN KEŞFİ
Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri de Eskipazar’ın kültürel ve turistik değerlerinin ön plana çıkarılması oldu. Bu bağlamda, Hadrianopolis Antik Kenti üzerindeki çalışmaların turizme kazandırılması için neler yapılabileceği ele alındı. Hadrianopolis Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Ersin Çelikbaş, antik kentteki kazı çalışmalarının bölge için büyük bir kültürel miras olduğunu ve bu potansiyelin etkin bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, antik kentin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yaparak turizm gelirlerini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Cıva, Karabük Üniversitesi’nin akademik desteği ile antik kentin turistik bir cazibe merkezi haline geleceğine inandığını söyledi.
BÖLGESEL KALKINMAYA KATKI
Toplantıda ayrıca, eğitim ve turizm projelerinin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerle bölgenin genel kalkınmasına katkı sağlanması gerektiği vurgulandı. Karabük Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nihat Yılmaz, üniversitenin sadece eğitim ve bilim alanında değil, aynı zamanda bölgesel kalkınmayı destekleyen sosyal projelerde de aktif rol oynadığını belirtti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Dağcıoğlu ise yerel düzeyde gerçekleştirilecek eğitim projelerinin ilçenin genç nüfusuna sağladığı katkıyı artıracağını söyledi. Dağcıoğlu, eğitimde iş birliğinin önemine değinerek, bu tür toplantıların somut projelere dönüşmesi gerektiğini ifade etti.
Görüşme sonunda, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a iş birliği ve desteklerinden dolayı bir hediye takdim etti. Eskipazar’da düzenlenen bu toplantı, ilçenin eğitim, kültür ve turizm potansiyelini artırma yolunda önemli bir adım olarak değerlendirilirken, Üniversite ve Belediye iş birliği ile hayata geçirilecek projelerin yakın gelecekte bölge halkına ve ekonomisine olumlu yansımalarının olacağı belirtildi.