Filistin’de yaşayan 18 yaşındaki ressamın eserleri Trabzon’da sergilendi

Anadolu Ajansı
Yayın Tarihi: 03.10.2024 08:07
A+ A-

TRABZON (AA) – Filistin'de yaşayan 18 yaşındaki ressam Hüseyin el Carcarvi'nin, internet üzerinden ulaştırdığı resimlerinin bir araya getirilmesinden oluşturulan sergi Trabzon'da açıldı.

Gazze'nin Deir el-Balah şehrinde yaşayan 18 yaşındaki Filistinli ressam Carcavi, bir süre önce iletişime geçtiği Trabzon Altınoluk Derneği Başkanı Kadir Bekar'a, yapmış olduğu resimlerin fotoğraflarını internet üzerinden gönderdi.

Bekar, savaşı, yaşamı ve umudu anlatan ressamın eserlerini Trabzon Büyükşehir Belediyesi organizesinde bir araya getirerek Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'ndeki sergi ile insanların beğenisine sundu.

Serginin açılışında konuşan Bekar, Carcavi'nin savaşın tam ortasında yer aldığını belirterek, buna rağmen eserlerinin sergileniyor olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Kendisinin birkaç kez Gazze'de sergi açmasına rağmen uluslararası anlamda ilk sergisini de sanatseverlerle buluşturduğunu aktaran Bekar, “Bizim için memnuniyet verici bir durum. Oradaki sıkıntı ve zorlu süreç içerisinde onlara bir nebze umut olmak adına burada bir çaba göstermek bizi mutlu etti. Çünkü resimlere baktığımızda oradaki hüznü, direnişi ve mücadeleyi görüyoruz. Aynı zamanda umudu da görüyoruz. Bu süreçte hepimiz gözyaşı döktük ve üzüldük ama aynı zamanda umudu taşıyoruz.” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

ARTVİN (AA) – Artvin'de jandarma ekiplerince eylül ayında gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda kaçak sigara, elektronik sigara ve içki ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığınca kaçakçılıkla mücadele kapsamında geçen ay yapılan operasyonlarda 3 bin 470 paket kaçak sigara, 245 paket elektronik sigara tütünü, 8 kilo sarmalık sigara tütünü, 83 litre kaçak içki ile 470 kutu minik nikotin torbacıkları ele geçirildi.

Gözaltına alınan 13 kişi hakkında adli işlem yapıldı.

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427