Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
04 Ocak, 2024 16:24 tarihinde yayınlandı
0

Fırat EDAŞ, Malatya’da şebekenin yenilenmesi için 221 milyon liralık bakım faaliyeti gerçekleştirdi

MALATYA (AA) – Fırat Elektrik Dağıtım AŞ (Fırat EDAŞ), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da 46 dağıtım merkezini yenilediğini, deprem ve yıkım çalışmalarında zarar gören şebekenin yenilenmesi için 221 milyon liralık bakım faaliyeti gerçekleştirdiğini bildirdi.

Fırat EDAŞ'tan yapılan açıklamada, şirketin sorumluluk alanında bulunan Malatya'nın bazı semt ve mahallelerinde aydınlatma tesislerinin devrede olmadığı, enerji arzı sürekliliğinde aksamalar yaşandığının gündeme getirildiğine işaret edildi.

Deprem felaketi sonrası orta hasar ve üzeri binalara yönelik yıkım çalışmalarının başladığı ve büyük kısmının tamamlandığına dikkat çekilen açıklamada, çalışmaların çoğunlukla profesyonelce yürütüldüğü ancak yıkımlar esnasında zaman zaman istem dışı yüksek gerilim, alçak gerilim ve aydınlatma şebekelerinde kısa sürede onarımı güç hasarlar oluşmasına da sebebiyet verdiği kaydedildi.

Yıkımların plansız kesintileri ve yapımı uzun süren arızaları beraberinde getirdiğine işaret edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Malatya'da deprem faaliyetleri kapsamında 46 dağıtım merkezi yenilenmiş hem deprem hem de yıkım çalışmalarında zarar gören şebekemizin yenilenmesi için 221 milyon lira tutarında bakım faaliyeti gerçekleşmiştir. 2023 yılında müşterilerimizden gelen tüm ihbarlara ekiplerimizce müdahale edilmiş ve giderilemeyen arızalara da yıkımlar sebebiyle müdahale edilememiştir. Gündeme gelen bölgelerde de deprem sonrasında şebekemizde oluşan zararlar giderilmiş ve bütün şebeke aktif hale getirilmiş olup aktif hale getirilen aydınlatma şebekemiz yine aynı lokasyonlarda yapılan yıkım çalışmaları nedeniyle yeniden devre dışı kalmıştır. Yapılan hasarlara ait onarım çalışmaları da devam etmektedir.”

Açıklamada, şehirde kurulan konteyner kentlere orta gerilim hatlarından enerji verildiği, bu hatlarda meydana gelen arızalara ekipler tarafından müdahale edilerek enerji sürekliliğinin sağlandığı, öte yandan konteyner kentlerin içinde meydana gelen arızalarınsa şirketin sorumluluk alanında olmadığı kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 16:56 tarihinde yayınlandı
0 0

Meslek lisesi öğrencilerinin yaptığı ürünler görücüye çıktı

Kastamonu’da mesleki eğitim alan lise öğrencileri tarafından yıl boyunca yapılan ürünlerin görücüye çıktığı sergi büyük ilgi gördü.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi ile Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında, Kastamonu’da düzenlenen 2026 Yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Şenliği, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen “Mesleki Eğitim Atölyeleri ile İstihdam Yolculuğu” projesi kapsamında öğrencilerin yaptığı ürünlerin sergilendiği şenliğe, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammed Bilal Macit, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Salih Kaygusuz, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Şenlik, öğrenciler tarafından sergilenen halk oyunları gösterisiyle başladı. Bakan Yardımcısı Macit, Genel Müdür Kaygusuz ve Milli Eğitim Müdürü Gümüş, beraberindeki heyet daha sonra stantları ziyaret ederek, mesleki ve teknik eğitim veren okullarda hazırlanan çalışmaları inceledi. Öğrencilerin farklı alanlarda ortaya koyduğu üretim, tasarım ve uygulama örnekleri katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Şenliğe katılan Kastamonu Taş Mektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nnde Mobilya Teknisyeni Hüseyin Tatar, “Ürünlerimizi tanıtıyoruz. Mobilya bölümünde ahşap oyuncaklar yapıyoruz. Üç yıl önce yaptığımız 150 bin oyuncağı Bakanlığımıza satmıştık. 23 çeşit oyuncağımız var, bunların 5 tanesinin üretim bant sistemi kuruludur. Anaokulundaki çocuklara hitap ediyor. 20 anaokulu öğretmenimizin projesi sonrası oyuncaklarımız üretildi” dedi.

10 Aralık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencisi Şevval Candan da, “Ben çoğu meslek lisesini bilmiyordum. Hepsini burada görmüş oldum. Herkes bizim okulumuzu ve bölümümüzü tanımış oldu. Bence çok güzel bir etkinlik oldu. Vatandaşların da ürünlerimizi incelemesi, stantları gezmesi güzel oldu. Elbisemin beyaz kısımları Daday’ın el dokumasıdır. Bu kumaşların hepsi Kastamonu yöresine aittir. Eskiden bu elbiseyi Kastamonuluların yöresel gelinliği olarak giyiliyor. Özel bir tasarımdır. Çok güzel gelinlik” diye konuştu.

Taşköprü Sevim Tokatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencisi Alev İnce, tasarladıkları tişörtleri tanıttıklarını kaydederek, “Hiçbir şekilde yapay zeka kullanmadık. Kendimiz dijital ortamlarda, uygulamalar üzerinden tasarladık. Her biri tektir, çünkü kendimiz tasarladık. Birkaç fotoğrafı üst üste koyarak yaptık. Tişörtlerin kendisini de bizler diktik” şeklinde konuştu.

Taşköprü Mustafa Sıtkı Erkek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Orhan Ozin ise, “6 farklı alanda 45 bin dönümlük bir arazide öğrencilerimize mesleki eğitim veriyoruz. Burada da yaptığımız ürünleri sergiliyoruz. Okulumuz, diğer okullardan farklı olarak tarım meslek lisesi alanı açtı. Sergi alanımızda değişik ürünlerimiz mevcut, mobilya, metal, makine, bilişim ve diğer alanlardaki ürünlerimizi sergiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kastamonu Taş Mektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Haydar Yılmaz Türk atık malzemelerden yaptıkları ürünleri sergilediklerini ifade etti. Açılan stantları ziyaret eden Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencisi Ela Ceylin Odabaş ise çok ilginç ürünleri görme fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin