Haber Merkezi tarafından
11 Aralık, 2024 16:17 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 14.12.2024 03:40
A+ A-

GEÇTAP Basın Toplantısı Düzenliyor

Gerede Çayı'nın korunması ve temizlenmesi amacıyla kurulan Gerede Çayı Temiz Aksın Platformu (GEÇTAP), 14 Aralık Cumartesi günü Karabük Yenişehir Büyük Kulüp'te önemli bir basın toplantısı düzenleyecek.

Toplantıda Eskipazar Ekonomik Kalkınma Derneği Başkanı ve GEÇTAP Koordinatörü Mehmet Emin Aslan, platformun çalışmaları hakkında detaylı bilgi verecek.

Gerede Çayı, bölgenin ekosistemi ve yerel halk için büyük önem taşıyor. Bu çay, Karabük ve çevresindeki tarım alanlarının sulanmasında, yerel fauna ve flora için yaşam alanı sağlanmasında ve içme suyu kaynaklarının beslenmesinde kritik bir rol oynuyor. Ancak son yıllarda, sanayi atıkları, tarımsal ilaçlar ve atık su deşarjları gibi çevresel sorunlar nedeniyle Gerede Çayı'nın su kalitesi ciddi şekilde bozulmuş olduğu gündemdeki yerini koruyor.

GEÇTAP, bu sorunlara dikkat çekmek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla çeşitli etkinlikler ve projeler yürütmeye devam ediyor. Toplantıda, platformun hedefleri, yürütülen projeler ve Gerede Çayı'nın temizlenmesi için atılan adımlar hakkında bilgiler paylaşılacak. Ayrıca, yerel halka ve çevre gönüllülerine de çağrılar yapılacak.

Gerede Çayı'nın korunması, sadece yerel ekosistem açısından değil, aynı zamanda Karabük'ün su kaynakları yönetimi açısından da büyük önem taşıyor. Su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı ve etkili arıtma sistemlerinin kurulması, bölgedeki su kalitesinin artırılması hedefleri arasında yer alıyor. GEÇTAP, yerel yönetimlerle iş birliği yaparak, su arıtma tesislerinin güçlendirilmesi ve atık yönetimi konularında farkındalık yaratmayı ve kamuoyu ile paylaşmayı ilke ediniyor. Tüm ilgililerin davetli olduğu bu basın toplantısı, çevre bilincinin artırılması ve Gerede Çayı'nın korunmasına yönelik duyarlılığın teşvik edilmesi açısından büyük önem taşıyor. Toplantıya katılım gösteren tüm bireylerin, bölgenin su kaynakları ve çevresel sorunları hakkında daha fazla bilgi edinmesi ve bu konuda aktif rol almaları bekleniyor.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 21:06 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Jandarma’dan uyuşturucu operasyonu

Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenledikleri operasyonda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, il merkezinde Jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda bir şahsın üzerinde ve ikametinde yapılan aramada, 1,24 gram metamfetamin ve 7 adet uyuşturucu kullanma aparatı (payp) ele geçirildi. Göz altına alınarak İl Jandarma Komutanlığında ifadesine başvurulan şüpheli daha sonra sevk edildiği savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.