Avatarı
Halil Kızılyer tarafından
18 Aralık, 2023 10:29 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:42

Geleceğin Mucitleri Deneyap Teknoloji Atölyelerinde Yetişecek

blankTürkiye'nin 81 ilinde hayata geçen Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde ilk dönemde tasarım ve üretim alanında temel eğitim alan öğrencilerimiz tarafından tasarlanan projeler için Proje Şenliği düzenlendi. Karabük Öğlebeli Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Deneyap Teknoloji Atölyeleri Proje Şenliği'ne Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve beraberinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Sanayi ve Teknoloji Karabük İl Müdürü İsrafil Yıldız, BAKKA Yatırım Destek Ofisi Karabük Koordinatörü Sakin Eren, öğrenciler ve aileleri katıldı. Karabük Gençlik Merkezi Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde, 130 öğrenciye 12 hafta süren, tasarım odaklı yaratıcı düşünme becerileri kazandırmak için elektronik programlama ve nesnelerin interneti dersleri gerçekleştirildi. Öğrenciler bu eğitimler ile teknolojiye olan ilgilerini artırarak; problem çözme ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirerek deneyimleme fırsatı yakaladı. Vali  Mustafa Yavuz projeleri inceleyerek; gerçekleştirdikleri projeleri hakkında öğrencilerden bilgi aldı ve kendilerini tebrik etti.(Berkay Doğan)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Temmuz, 2025 20:08 tarihinde yayınlandı

Uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı

Karabük’te düzenlenen iki ayrı uyuşturucu operasyonunda çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen istihbari çalışmalar ve saha faaliyetleri sonucu 9 Temmuz’da il merkezinde iki ayrı operasyon gerçekleştirildi.

İlk operasyonda, durumundan şüphelenilen E.K. isimli şahsın üzerinde yapılan aramada, daralı ağırlığı 5,60 gram AM-2201 (sentetik kannabinoid - bonzai hammaddesi), 0,26 gram bonzai (peçeteye emdirilmiş vaziyette) ile 92,56 gram marihuana ele geçirildi. Aynı gün gerçekleştirilen ikinci operasyonda ise K.K. isimli şahsın üst aramasında 1,17 gram AM-2201 (sentetik kannabinoid - bonzai hammaddesi), 148 adet sentetik ecza, 10 adet ecstasy ve 6,39 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin