Geleceğin Mucitleri Deneyap Teknoloji Atölyelerinde Yetişecek

Geleceğin Mucitleri Deneyap Teknoloji Atölyelerinde Yetişecek

Yayın: 18.12.2023 10:29 |Güncelleme: 27.12.2023 16:42
Paylaş:
A+ A-

Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçen Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde ilk dönemde tasarım ve üretim alanında temel eğitim alan öğrencilerimiz tarafından tasarlanan projeler için Proje Şenliği düzenlendi.

Karabük Öğlebeli Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Deneyap Teknoloji Atölyeleri Proje Şenliği’ne Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve beraberinde

Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Sanayi ve Teknoloji Karabük İl Müdürü İsrafil Yıldız, BAKKA Yatırım Destek Ofisi Karabük Koordinatörü Sakin Eren, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Karabük Gençlik Merkezi Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde, 130 öğrenciye 12 hafta süren, tasarım odaklı yaratıcı düşünme becerileri kazandırmak için elektronik programlama ve nesnelerin interneti dersleri gerçekleştirildi.

Öğrenciler bu eğitimler ile teknolojiye olan ilgilerini artırarak; problem çözme ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirerek deneyimleme fırsatı yakaladı.

Vali  Mustafa Yavuz projeleri inceleyerek; gerçekleştirdikleri projeleri hakkında öğrencilerden bilgi aldı ve kendilerini tebrik etti.(Berkay Doğan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu’da tedavi edilen doğan ve martı doğaya salındı

Yayın: 21.05.2024 13:33
Paylaş:
A+ A-

Kastamonu’da yaralı halde bulunan doğan ve martı tedavilerinin ardından doğaya salındı.

Cide ve Çatalzeytin ilçelerinde yaralı halde doğan ve martı bulan vatandaşlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğüne ihbarda bulundu.

Ekiplerin koruma altına aldığı iki kuşun gerçekleştirilen ilk muayenelerinde doğanın bitkin, martının ise kanadında zedelenme olduğu tespit edildi, veteriner hekimlerce tedavileri yapıldı.

Rehabilitasyon sürecinin ardından sağlığına kavuşan kuşlar doğal yaşam alanlarına salındı.