Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
10 Nisan, 2023 12:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Geleneksel Türk Çocuk Oyunlarında Kayıtlar Başladı

Gelenek ve göreneklerin yaşatılması ve çocuklara eski Türk oyunlarının hatırlatılması amacı ile Safranbolu belediyesi tarafından  Geleneksel Türk Çocuk Oyunları çocuk yarışması düzenleniyor. Yarışma için ve  etkinlikleri için kayıtlar alınmaya başladı. Safranbolu'nun tarihi kadar eski geleneklerini de koruyan, geçmişi geleceğe bağlayan bir kent olduğunu kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Yapılacak etkinlik büyüklerimizden bizlere, bizlerden gelecek kuşaklara, onlardan da çocuklarına miras kalacak bir etkinlik olcak" dedi. Her fırsatta çocuk ve gençlere olan sevgisini dile getiren Başkan Köse, " Safranbolu Belediyesi olarak her daim eğitime önem veriyoruz. Hatta eğitimde de fırsat eşitliği nden yanayız. Bununla birlikte evlatlarımızın yalnızca ders çalışmalarını evlerine kapanmalarını tabii ki istemiyoruz. Kitap okuyacaklar, oyunlar oynayacaklar kısaca sosyal leşe çekler. Biz belediye olarak geleneklerimizi hatırlatmak ve yaşatmak amacı ve onların hoşça vakit geçirebilecekleri bir çocuk etkinliği düzenliyoruz"diye konuştu. Yarışmanın kayıtlarının Erdoğan Caymaz Yeni Nesil Spor Salonu'nda yapılacağını, 06  - 13 yaş gurubuna hitap edeceğini hatırlatan Başkan Köse, kayıtların 20 Nisanda sona ereceğini ve dereceye girenlere madalya, tüm katılımcılara da katılım belgesi verileceğini söyledi.(Sadık Arslan)  
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 17:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’nde simetrik tasarımların mozaik yapısı araştırılacak

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan Simetrik Dizaynların Mozaik Yapısı Üzerine bahisli araştırmaya TÜBİTAK destek verdi.
Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Kısmı Öğretim Üyesi Araştırma Vazifelisi Dr. Semih Piri’nin yürütücülüğünü üstlendiği "Kombinatorik Simetrik Dizaynların Parçalanması ve Mozaikler" başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-Hızlı Takviye Programı kapsamında desteklenmeye paha bulundu.
Bir yıl mühletle yürütülmesi planlanan projede; kombinatoryal simetrik dizaynların mozaiklerinin varlık sorunlarına genel bir karşılık verilmesi, bu mozaiklerin elde edilme tekniklerinin araştırılması ve dizaynların mozaikleriyle başka kombinatoryal yapılar ortasındaki bağın ortaya konulması hedefleniyor.
Proje, matematiksel yapıların daha derinlemesine anlaşılmasına yönelik değerli bir adım olarak bedellendiriliyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje takımını tebrik ederek, bilimsel çalışmalara verilen dayanaklardan ötürü kurumlara da teşekkür etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.