Genç Gönüllüler Karabük’te Buluştu

blank
Emine Çelik tarafından
24 Şubat, 2025 13:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük Üniversitesi Genç Gönüllüler Kulübü tarafından yürütülen “Karabük’te Bir'iz Gönüllülük Yolculuğum” projesi, yedi farklı ilden öğrencileri buluşturdu.

Karabük Üniversitesi Genç Gönüllüler Kulübü tarafından “Karabük’te Bir'iz Gönüllülük Yolculuğum” adlı ÜNİDES projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Batı Karadeniz Bölgesi'nin farklı şehirlerinden gelen üniversite öğrencileri, gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla Karabük’te bir araya geldi.

Karabük’ün de yer aldığı Bolu, Zonguldak, Kastamonu Bartın, Düzce, Sinop illerinden gelen üniversite öğrencileri beş hafta sürecek projede sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirecekler. Ayrıca, her katılımcının bir fidan dikerek "Bir'iz Hatıra Ormanı" oluşturması planlanıyor.

Proje kapsamında öğrenciler, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ile bir araya geldi. Gönüllülüğün toplumsal dayanışmaya katkısına vurgu yapan Solmaz, “Bu proje, illerimizi tanımak ve iletişimi artırmak için hayata geçirildi. Üniversitemiz, proje üretme ve uygulama konusunda Türkiye’de ön sıralarda yer alıyor.” dedi.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Ali Balkis ile Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Özcan Büyükgenç’in de yer aldığı buluşmada gönüllülüğün toplumsal dayanışmadaki önemi vurgulanırken, gençlerin bu alanda daha aktif rol alması gerektiği üzerine görüşler paylaşıldı. Program, Eskipazar, Safranbolu ve Eflani’deki etkinliklerin ardından 24 Şubat'ta sona erecek.

Kastamonu’da Sakal-ı Şerif’i görmek için vatandaşlar camiye akın etti

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2025 18:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu’nun İnebolu ilçesindeki Yahya Paşa Camii’nde bulunan Sakal-ı Şerif, Kadir Gecesi sebebiyle ziyarete açıldı. Vatandaşlar Sakal-ı Şerif’i görebilmek için mescide akın etti.
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde Kadir Gecesi münasebetiyle, Yahya Paşa Camii’nde bulunan, Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif vatandaşların ziyaretine açıldı. Sakal-ı Şerif için mescide adeta akın eden vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Daha sonra Sakal-ı Şerif 40 katlı bohçaya sarılarak kaldırıldı. Ziyaretin sonunda İlçe Müftüsü İsmet Ataç tarafından dua edildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.