Genç Şair Emir Kader, Edebiyat Dünyası’na “Karşılık” Kitabıyla Giriş Yaptı

Genç Şair Emir Kader, Edebiyat Dünyası’na “Karşılık” Kitabıyla Giriş Yaptı

Yayın: 24.05.2024 16:25
Paylaş:
A+ A-

Emir Kader, adını edebiyat dünyasına altın harflerle yazdırmaya aday görünüyor. Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Emir Kader (16), ilk şiir kitabını yayımladı. İlk şiirini birkaç yıl önce kahramanlık üzerine yazdığını ifade eden Genç Şair Emir Kader, kitabında aşk şiirleri ve bir de tiyatro oyununun yer aldığını açıkladı.

Genç Şair Emir Kader, edebiyat dünyasına hızlı bir giriş yaptı. İlk şiir kitabını yayımlayan genç yetenek, adından sıkça söz ettireceğe benziyor. İkinci Adam Yayıncılık tarafından basılan “Karşılık” isimli kitabıyla genç yaşına rağmen önemli bir adım atan Emir Kader, şiir ve tiyatro oyunu gibi farklı alanlarda yazdığı yazılarını eserinde başarılı bir biçimde işlemesiyle dikkat çekiyor.

Emir Kader’in şiir yazmaya olan tutkusu ve ailesinden aldığı destek, onun geleceğe umutla bakmasını sağlıyor. Babasını genç yaşta kaybetmiş olmasına rağmen annesinin desteğiyle şiire sarılan genç şair, Nazım Hikmet ve Özdemir Asaf gibi önemli isimlerden ilham alarak kendi tarzını oluşturuyor.

Genç Şair Emir Kader, sadece şiir yazmakla kalmayıp aynı zamanda elektrogitar çalma yeteneğini de geliştirmek istiyor. Hedefinin tıpkı iyi şairlerin mezun olduğu Ankara veya İstanbul üniversitelerinden birinde hukuk fakültesinde okuyarak iyi bir savcı olmak olduğunu belirtiyor. Ancak şu anki odak noktası toplumcu gerçekçilik üzerine yoğunlaşmak ve ileride kitap haline getireceği yeni eserler hazırlamak olduğunu belirtiyor. Emir Kader’in hayatı ve eserleri, gençler için ilham kaynağı olma yolunda ilerliyor. Şiirle ve müzikle iç içe bir yaşam sürdüren Kader, her geçen gün kendini daha da geliştirerek gelecekte daha büyük başarılar elde etmek istiyor. Onun hikayesinden ilham alarak, gençlerin de hayallerine cesaretle adım atmaları mümkün olabilir. Şiir yazmayı çok sevdiğini, şairlerin yaşam hikayelerinden ve şiirlerinden etkilendiğini kaydeden Genç Şair: “Babam Yücel Kader’i 2019 yılında 37 yaşındayken kırım kongo kanamalı ateşi (KKKA) hastalığı sebebiyle kaybettik. Annem Dilek Kader, beni her zaman şiire teşvik etti ve bana bu konuda hep destek oldu. Bunun için ona ve kardeşlerime minnet duyuyorum. Bu yıl, ilk kitabım internette satışa sunuldu. Aynı zamanda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için katıldığım şiir yarışmasında, “Yüce Türk Genci” adlı şiirimle ikincilik ödülü kazandım. Müzikle ilgilenmeyi de seviyorum, henüz kursa gidiyorum, elimden geldiği kadar elektrogitar çalıyorum, kendimi bu konuda da geliştiriyorum. Ancak hedefim, tıpkı iyi şairlerin mezun olduğu Ankara veya İstanbul üniversitelerinden birinde hukuk fakültesinde okuyabilmek ve ilerde iyi bir savcı olabilmek. Şiir yazmayı seviyorum, şu an toplumcu gerçekçilik üzerine yoğunlaştım. İlerde yazdıklarımı ikinci bir kitap haline getireceğim.” ifadelerinde bulundu. Karabüklü edebiyat severler, Genç Şair Emir Kader’in kaleminin gelecek vaat ettiğini belirtiyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rize’de otomobilin bariyerlere çarptığı kazada 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.06.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Rize'nin İyidere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Karadeniz Sahil Yolu Rize-Trabzon istikametinde, Ümit Bal'ın (41) kullandığı 43 HC 293 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki bariyerlere çarptı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada sürücü ile eşi Gülcan (40), çocukları Burak (12), Mert (16) ve Mehmet Ziya Bal (5) yaralandı.

Kentteki hastanelere kaldırılan yaralılardan Mert, Burak ve Gülcan Bal, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Ümit ve Mehmet Ziya Bal'ın tedavileri, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediyor.