Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi

Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi

Yayın: 19.04.2024 10:24
Paylaş:
A+ A-

Diyanet İşler Başkanlığı tarafından gençlik hizmetlerinde etkin ve verimliliği artırmak amacıyla İl Müftülüğü Eğitim Hizmetleri birimi tarafından, İl-İlçe Gençlik Koordinatörleri, Manevi Danışmanlar ve İzci Liderlerine 17-18 Nisan tarihlerinde eğitim semineri düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda  Kur’an-ı Kerim tilaveti başlayan programda açış konuşmalarını gerçekleştiren İl Müftüsü Ercan Aksu, gençlik hizmetlerinin önemine vurgu yaptı.

İki gün süren eğitim de, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Coşkun Güven, İl Müftü Yardımcımız Sayın Ayhan Yalçın, Karabük Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Doç. Dr. Muhammet Tahir Güneşer, Dr. Şeydanur Tezcan Özer, Dr. Elif Gizem Karaoğlu Kirenli, İl Gençlik Koordinatörleri ve Manevi Danışmanlar katılımcılara çeşitli konu başlıklarında sunumlar gerçekleştirdi.

Program, gençlik hizmetlerinde yapılan çalışma ve faaliyetlerin değerlendirilmesi, tecrübe paylaşımı, dilek ve temenniler ile sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

ÇÖP KONTEYNERLERİNDE ÜÇ ÖĞÜN YAŞAM..!

Yayın: 02.05.2024 15:14
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te son günlerde çöplerin yanında çoluklu çocuklu kadın veya bazı erkeklerin bireysel olarak çöpleri karıştıran görüntüleri artmaya başladı. Bu durum, vatandaşların psikolojisini de olumsuz etkiliyor.
Çöp karıştıran kişi veya kişilerin her gün belirli saatlerde belli çöp konteynerlerinin çevresinde olduğu görülüyor.
Vatandaşlar, bu durumun sadece bir yoksulluk belirtisi olmadığına inanıyor ve bu kişilere sosyal yardım ve psikolojik destek sağlanması gerektiğini düşünüyor. Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının, bu konuda hassasiyetle harekete geçmesi ve çözüm bulması talep ediliyor.

Kısa süreli çözüm olarak da özellikle zincir “üç harfli” market ve süper marketlerin yanındaki çöp konteynerlerinin düzenlenmesi öneriliyor. İhtiyaç sahiplerine uygun bir şekilde sebze ve meyvelerin ayrı konulması, çözüm arayışlarının bir parçası olarak gösteriliyor. Çöpten yiyecek toplamak zorunda kalan insanların durumu ise derin bir üzüntü yaratıyor.
Çöplerin karıştırılması, hayat pahalılığı ile mücadele eden vatandaşları bile etkilemeye başladı. Artık bu eylemler gizlenmeden, gözler önünde yapılmaya başlandı ve insan olmanın paradoksunu yaşatıyor. Bu durumun önlenmesi ve çözüm bulunması gerekliliği her geçen gün daha da önem kazanıyor.
Karabük’te ve ilçelerinde son günlerde artarak yaşanan insanların çöpten yiyecek toplamak zorunda kalmaları, bu durumun nasıl önlenebileceği ve çözüm bulunabileceği üzerinde düşünülmesi gerektiğinin altını çiziyor. Artık insanların çöplerden değil, düzenli bir şekilde yardım alarak yaşamlarını sürdürmeleri gerektiği görüşü ön plana çıkıyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)