Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
29 Haziran, 2015 10:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Genel Başkan Gül; Perşembe Günü Karabük’e Gelecek

Kardemir A.Ş ile Çelik-İş sendikası arasında devam ederken tarafsız aracı sürecinin de tükenmesine rağmen toplu sözleşme görüşmelerinden henüz olumlu bir sonuç çıkmadığı haberlerinin çalışanlar arasında tedirginlik yaşatırken, bugüne kadar toplu sözleşme konusunda doğru düzgün bilgi sahibi olamayan çelik işçisine sözleşme ile ilgili detaylı bilgi vermek üzere Çelik-İş sendikası genel başkanı Ali Cengiz Gül'ün 2 Temmuz Perşembe günü Karabük'te olacağı haber verildi. Bilindiği gibi KARDEMİR A.Ş'den geçtiğimiz hafta içinde yeni bir ücret teklifi gelmiş ve işvereninin çalışanlara birinci 6 ay % 4.33,İkinci,Üçüncü ve dördüncü altı aylarda ise enflasyon oranında zam teklif ettiği açıklanırken,Buna karşılık Çelik-İş sendikasının istediği rakamlar ise birinci altı ay % 11,ikinci altı ay % 7,üçüncü altı ay % 6 ve dördüncü altı ay ise % 5 olarak belirlenmişti. Her iki tarafın açıkladıkları zam oranları arasında büyük farklar olduğu ortaya çıkarken,özellikle Çelik-İş sendikasının 2 yıl için istediği zam oranının % 32,2 seviyelerinde olduğu haber verilirken,işvereninin verdiği zam oranı ise birinci altı ay % 4.33 ve takip eden ikinci,üçüncü ve dördüncü aylarda enflasyon oranları şeklinde olmasının arada ki zam farkının büyük olduğunu göstereceği bildiriliyor. Diğer yandan yine toplu sözleşme kapsamında bundan böyle KARDEMİR A.Ş'ye yeni işe girecekler için asgari ücret,bir yılını dolduranlara % 10,iki yılını dolduranlara % 15,üç yılını dolduranlara % 20 ,dördüncü yılını dolduranlar % 28 ve beşinci yıldan sonra işçiler kadrosu üzerinden maaş alacakları ifade ediliyor. Bu nokta da uzun süredir toplu sözleşme hakkında hiçbir şekilde bilgi alamadıklarını dile getiren KARDEMİR çalışanlarına yönelik bağlı oldukları Çelik-İş sendikasının genel başkanı Ali Cengiz Gül'ün 2 Temmuz Perşembe günü Karabük'e gelerek sözleşmede ki gelinen son nokta ile ilgili bilgiler aktaracağı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. VAY VAY VAAAAAYYYYYYY

    HESABI KESİLEN MAGDUR diyor ki: Yorumunuz denetim için bekliyor. 29 Haziran 2015, 10:35 VAY VAY VAAAYYYYYY 2010 YILINDA GUVENIP PESINE DUSTUGUMUZ TEMSİLCIDEN IHTIYACIMIZ OLDUGUNDA 10 TL VERIRMISIN BASKAN IHTIYACIM VAR EVE VE COCUKLARIMA EKMEK ALCAM DEDIGIMDE KUSURA BAKMAYIN BENDE ZOR DURUMDAYIM BENDEDE PARA YOK MERKEZDEN ODENEK GELMIYOR DIYEN TEMSILCIMIZ BIZ SUANDA HALA PERISAN IKEN SUANDA TEMSILCIMIZ OLAN ZAATIN 8 ADET DAIRESI ALTINDA YENI ALDIGI SIFIR JİPİ VE AYRICA OGLUNADA ALIVERDİĞİ JİPİ VAR BEYLER.BUNDAN DOLAYI SOZLESMEYİ FALAN BIRAKIN DA OTURUN OTURDUGUNUZ YERDE SOZLESME İÇİN FAZLA ZIPLAMAYIN.

Yeni yorumlara kapalı.

blank
Haber Merkezi tarafından
09 Mayıs, 2025 21:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kardemir, 2025 yılı ilk çeyreğinde 1,48 Milyar TL zarar bildirdi

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KRDMD), 2025 yılına ait ilk çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımladı. Şirket, yılın ilk üç ayında 1 milyar 481 milyon TL zarar açıkladı.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 1 milyar 149 milyon TL zarar açıklayan şirketin net zararı yıllık bazda yaklaşık yüzde 29 oranında artış gösterdi.

Şirketin satış gelirleri, 2024 yılının ilk çeyreğine göre yüzde 15 azalarak 14 milyar 410 milyon TL olarak gerçekleşti. Esas faaliyetlerden elde edilen zarar ise 515 milyon TL oldu.

Kardemir’in faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) söz konusu dönemde 1 milyar 110 milyon TL olarak kaydedildi. Şirketin özkaynakları bir önceki çeyreğe göre yüzde 3 oranında düşüş gösterdi.

Açıklamaya göre, Kardemir’in güncel piyasa değeri 27,3 milyar TL seviyesinde bulunurken, Piyasa Değeri / Defter Değeri (PD/DD) oranı 0,50 olarak belirlendi. Bu oran, Kardemir hisselerinin defter değerinin altında işlem gördüğüne işaret ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.