blank
Avatarı
Emine Çelik tarafından
08 Mayıs, 2025 15:22 tarihinde yayınlandı

Gerede Çayı İçin Çevresel Adalet Mücadelesi Başlıyor

Bolu’nun Gerede ilçesinden Karabük’ün Eskipazar ilçesine kadar 288 kilometrelik bir alanda 100’ü aşkın köyü etkileyen Gerede Çayı’ndaki kirlilik sorunu için önemli bir çevre davası başlıyor. 10 yılı aşkın süredir süregelen çevre kirliliğine karşı açılan dava, 20 Mayıs 2025 Salı günü saat 10.00’da Bolu Adliye Sarayı’nda duruşmalı olarak görülecek.

Sanayi kaynaklı endüstriyel atıklarla kirlenen Gerede Çayı, bölgedeki tarım, hayvancılık ve insan sağlığı üzerinde ciddi tehditler oluşturuyor. Bu kapsamda, yerel halkın ve çevre örgütlerinin birleşerek kurduğu Gerede Çayı Temiz Aksın Platformu (GEÇTAP), uzun yıllardır süren bürokratik ve siyasi girişimlerin sonuçsuz kalmasının ardından hukuk mücadelesine yönelmişti.

GEÇTAP Koordinatörü Mehmet Emin Aslan, “Gerede Deri ve Karma Organize Sanayi Bölgeleri’nden kaynaklanan kirli endüstriyel atık suyun yarattığı çevre felaketi karşısında, hukuk yoluyla mücadelemizi sürdürüyoruz. 20 Mayıs günü Bolu İdare Mahkemesi’nde başlayacak olan duruşmayı, yöre halkı olarak yerinde izleyerek davamıza sahip çıkacağız. Avukatımızla birlikte mahkeme önünde toplanacağız, basın açıklaması yapacağız, köylerimizden gelen katılımcılarla röportajlar vererek sesimizi duyuracağız” dedi.

Aslan, Karabük basınına da çağrıda bulunarak, duruşmayı izlemek isteyen gazeteciler için araç kaldırılacağını belirtti. Katılım sağlamak isteyen basın mensuplarının 17 Mayıs 2025 Cumartesi gününe kadar 0 535 915 81 16 numaralı telefondan bilgi alabilecekleri ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 02:52 tarihinde yayınlandı

Park halindeki tırların dorselerini ateşe verdiler

Karabük’te kimliği meçhul kişi yahut şahıslarca yanıcı husus dökülerek ateşe verilen iki tırın dorsesinde maddi hasar oluştu.
Olay, Bayır Mahallesi Plevne Caddesi’nde meydana geldi. Park halinde bulunan iki tırın dorsesi kimliği bilinmeyen kişi yahut şahıslarca ateşe verildi. Alevleri fark eden vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye takımları sevk edildi. Kısa müddette olay yerine gelen takımlar alevlere müdahale ederek yangını söndürdü.
Yangında tır dorseleri ziyan görürken, olay yeri inceleme takımları alanda çalışma başlattı.
Şüphelilerin evvel tır lastiklerine yanıcı ve uçucu husus sürerek yakmaya çalıştıkları, akabinde da başarılı olamayınca dorseleri ateşe verdikleri öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin