Girdiği Dükkandan Bir Dakikada 3 Çanta Çaldı

Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
04 Kasım, 2015 09:16 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Karabük’te 5-6 yaşlarındaki çocuğuyla alışveriş bahanesiyle girdiği dükkandan bir dakika içinde 3 çanta çalan kadının hırsızlık anı iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Karabük’te KARES AVM’de bulunan çantacı dükkanında bir kadının bir dakikada 3 çanta çaldığını güvenlik kamerasında gören iş yeri sahibi, o anları sosyal medya hesabında yayınlayarak önce deşifre etti, ardından ise polise şikayette bulundu. İş yeri sahibi Sedat Ekmekçi, "İş yeri iki dükkan olarak gözüktüğünden elemanlarımız arkada müşteri ile ilgileniyor. Ön kısımda bir bayan çocuğu ile gelerek bakıyormuş gibi yaparak 3 tane çantayı yanında bulunan çantasına atıyor. Biz bunun farkına akşam vardık. Elemanlar mal sayımına baktığında eksik çanta olduğunu tespit ediyor. Bende bunla ilgili güvenlik kamera görüntülerine bakarak tespit ettim. Eğer bir tane çanta almış olsaydı belki görüntüyü sosyal medyadan yapmazdık. 3 çantayı alması ve yanında küçük çocuğuna örnek olacağı yerde kötü davranış yaptığından sosyal medyadan paylaştım” dedi. Polis hırsızlık olayı ile ilgili güvenlik kamerasını inceleyerek çocuğunun yanında hırsızlık yapan kadını tespit etmeye çalışıyor.

Türk öğrenciler ABD’de yarışacak

blank
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
22 Ocak, 2025 14:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Zelzele Mühendisliği Araştırma Topluluğu (EERI OMÜ), Amerika Birleşik Devletleri’nin(ABD) San Francisco kentinde düzenlenecek EERI Seismic Design Competition’da finale kalarak Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.
Depreme sağlam bina tasarımı konusunda yenilikçi tahlillerin sergilendiği ve dünyanın önde gelen üniversitelerinin katıldığı yarışta, EERI OMÜ takımının başarısı takdir topladı. Takım, Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz’ın akademik danışmanlığında inşaat mühendisliği ve mimarlık fakültelerinden Mecit Demirbilek, Dilan Sude Yılmaz, Zahid Enes Genç, Batuhan Çelik, Ebrar Karaca ve Hatice Aslı Özsoy’un yanı sıra mentör öğrenciler Hamza Özgün ve Şule Yıldırım’dan oluşuyor.

"Başarılarının devamını diliyorum”
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın’ı makamında ziyaret eden takım, muvaffakiyetlerinin detaylarını paylaştı. Rektör Aydın, “Böylesine kıymetli bir muvaffakiyete imza attıkları için kendilerini tebrik ediyor, San Francisco’daki yarışta muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum” dedi.
OMÜ’nün disiplinler ortası çalışmalara verdiği kıymet ve öğrencilerinin memleketler arası platformlardaki yetkinliklerini gözler önüne seren bu muvaffakiyet, üniversite ismine da bir gurur kaynağı oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi EERI Zelzele Mühendisliği Araştırma finalinde müsabaka başarısı gösterdiği EERI Seismic Design Competition, dünya genelindeki üniversite öğrencileri için düzenlenen itibarlı bir mühendislik müsabakası. Earthquake Engineering Research Institute (EERI) tarafından her yıl organize edilen bu aktiflik, zelzeleye sağlam bina tasarımı konusunda yenilikçi ve üretici tahlilleri teşvik etmeyi amaçlıyor.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.