Göbeklitepe’de, 1 milyon ziyaretçi hedefleniyor

blank
Anadolu Ajansı tarafından
26 Ocak, 2025 14:41 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 12 bin yıllık geçmişiyle "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'de 2025 yılında 1 milyon ziyaretçi ağırlamayı hedeflediklerini belirtti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Şıldak, Karahantepe, Göbeklitepe ve Urfa Kalesi'ni ziyaret ederek bölgede devam eden çevre düzenlemeleri, restorasyon ve güçlendirme çalışmalarını yerinde inceledi.

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan'dan yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi alan Şıldak, Göbeklitepe ve Karahantepe'de sosyal donatı alanları için çalışma yaptıklarını ifade etti.

Şanlıurfa'nın tarihi bir kent olduğunu hatırlatan Şıldak, şunları kaydetti:

"Özellikle Göbeklitepe, 2024 yılında 700 bin ziyaretçi ağırladı, 2025 yılı hedefimiz ise 1 milyon ziyaretçidir. İki aydan bu yana süren çalışmalar kapsamında kafe, restoran ve otopark gibi alanlarla ziyaretçilere daha modern ve kullanışlı alanlar oluşturulmaya çalışılıyor. Şanlıurfa, tarihin ilk izlerini taşıyan ve bunları dünyaya en iyi şekilde yansıtan önemli bir merkez. Bilindiği gibi Göbeklitepe ve Karahantepe bu merkezlerin de en önemli adresi. Bu değerlerimize sahip çıkmak ve gelen ziyaretçilerimizi en iyi şekilde ağırlayabilmek için gerekli tüm sosyal donatı alanlarını hayata kazandırıyoruz.

2025 yılında her iki arkeolojik alanımızı daha güçlü ve turizme hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Yine bu çerçevede yeni yürüyüş yolları ile bu çalışmayı daha da verimli hale getiriyoruz. Bizzat çalışmaları takip ediyor ve ilimizin turizm potansiyelinin daha da iyi hale getirilebilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz."

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tek katlı ev, yangında kullanılamaz hale geldi

blank
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2025 01:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde çıkan yangında tek katlı mesken, kullanılamaz hale geldi.
Yangın, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Kılıç Mahallesi’nde tek katlı bir meskende meydana geldi. Sobadan çıktığı bedellendirilen yangın kısa müddette büyüdü. İhbar üzerine olay yerine sıhhat grupları ve Kozlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü grupları sevk edildi. Kısa müddette olay yerine gelen itfaiye takımları, yangına müdahale ederek söndürdü. Soğutma çalışmalarının akabinde takımlar olay yerinden ayrıldı. Mesken yangın sonrası kullanılamaz hale geldi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.