Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
05 Kasım, 2023 14:37 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:39
A+ A-

“Göbücü Nücüş” Safranbolu’da Göbü Geleneğini Canlandırıyor

Safranbolu’da evlerde pişirilen ve bir okka ağırlığında olan göbü, Kıranköy’de halka açıldı. Göbücü Nücüş adıyla Nilay Yıldım ve Annesi Nücella Yıldırım’ın ortaklığında yürütülen dükkanda göbünün birçok çeşidi lezzet severlerle buluştu. Safranbolu’da evlerde geleneği devam ettirilen göbü, artık halkın da erişimine açıldı. Kıranköy’deki yeni dükkan “Göbücü Nücüş”, Nilay Yıldırım ve Annesi Nücella Yıldırım tarafından açıldı. Burada, göbünün farklı çeşitleri lezzet severlerle buluşuyor. Safranbolu, tarihi evlerin yanı sıra geleneksel Türk mutfağıyla da adını duyurmaya devam ediyor. Bu şehirde, geleneksel olarak evlerde pişirilen göbü, halkın da beğenisine sunuldu. Göbücü Nücüş adını taşıyan yeni mekanın sahibi Nilay Yıldırım, “Göbü, bir okka ağırlığında olup, enfes bir tat sunmaktadır. Annemin yaptığı göbüleri artık bizlerde yaparak bu kez işin mutfağına geçtik. Neden daha fazla kişiye ulaşmayalım ki diyerek mekanımızı açtık. Geleneksel göbüyü yaşatmak Safranbolu’nun gastronomi turizmine de katkı sağlamak istiyoruz. Özel yöntemlerle pişirilen göbüler, burada halkımızın beğenisine sunuluyor. Çocukluğumuzdaki tadın devam ettirilmesi için yanında kızılcık şerbeti de bulunduruyoruz. Göbünün iç harcına her şey yakışıyor. Patates, peynir, kıyma, çikolata gibi bir de özel acuka yapıyoruz. Göbüden zengin bir lezzet seçeneği oluşturmak istiyoruz. Her biri özenle hazırlanan göbüler, lezzet sever halkımızı beklemektedir.” dedi. Safranbolu'nun eşsiz lezzetlerinden olan göbü, Göbücü Nücüş'de lezzet severlerin damaklarına yeni tat sundu. Geleneksel göbü, Kıranköy'deki bu yeni mekanda lezzet tutkunlarını bekliyor. Göbücü Nücüş’ün dükkanı aslında 1980’lerde Sebahat Çakır’ın işlettiği bir çorbacıydı, ancak yıllar sonra Nilay Yıldırım tarafından yeniden bir kadın işletmeci ile hizmet vermeye başladı. (Esra Oğuzkağan Özkan)

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2025 22:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu’da kayıp olarak aranan şahıs, sağ olarak bulundu

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde dünden beri kayıp olarak aranan Alzheimer hastası, grupların çalışması sonucunda sağ olarak bulundu.
Edinilen bilgiye nazaran, Tosya’da Dağçatağı köyünde ikamet eden Alzheimer hastası A.C., 18 Nisan’da öğlen saatlerinde konuttan ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmedi. Bir müddet sonra A.C.’nin ailesi, geri dönüş olmayınca 112 Acil Davet Merkezini arayarak kayıp ihbarında bulundu. İhbarla birlikte kayıp şahsı arama çalışması başlatıldı. Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Asayiş Timleri, Jandarma Asayiş Komando Timleri, JAK Timleri, Arama Kurtarma ve İz Takip Köpek Ögesi, AFAD ve UMKE takımları olmak üzere 34 işçi ile arama çalışması başlatıldı. Takımların arama çalışmaları sonucunda kayıp olarak aranan A.C., sağ olarak bulundu. Rastgele bir sıhhat sorunu olmadığı belirlenen A.C., olay yerindeki birinci muayenesinin akabinde Tosya Devlet Hastanesine sevk edildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.