Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
13 Ağustos, 2024 20:22 tarihinde yayınlandı
0

Gümüşhane’deki Yeniköy’ün geçmişi sergileniyor

GÜMÜŞHANE (AA) – Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Yeniköy'de geçmiş yıllarda kullanılan tarım aletleri ve ev eşyaları sergileniyor.

Köyde atıl vaziyetteki okul binası, muhtarlık tarafından ilgili kurumların izni ile yeniden düzenlendi.

Binanın bir bölümüne, çeyiz sandığından değirmen taşına, yün tarağından sabana, el patozundan ağaç kovaya kadar yaklaşık 200 tarım ve ev eşyası yerleştirildi.

Yeniköy muhtarı Ali Selvi, AA muhabirine, geçmişte kullanılan eşyaların gençler tarafından bilinmesi amacıyla köy müzesi kurduklarını söyledi.

Selvi, eski okul binasında geçmiş yıllardaki yaşantıya ait eşyaların sergilendiğini belirterek, “Teknoloji çağındayız. Köyümüze gelen gençlerin geçmişi, tarihlerini öğrenmelerini istiyoruz. Önceden ne kadar zorluklar çekilmiş, insanlarımızın yaşadığı hayatı görsünler istiyoruz. Gençlerimize miras bırakmak istiyoruz.” dedi.

Yıllardır eski ürünleri sergilemeyi planladıklarını anlatan Dursun Güner ise “Atalarımızın kullanmış olduğu tarım aletlerini ve kap kacakları sergilemek, bunların dededen toruna hatıra kalması için müzeyi kurduk. Eşyaları çok zor yerlerden çıkarttık. Birkaç sene daha bekleseydik, belki eşyaları daha bulamayacaktık. Torunlarımız, atalarının ne zorluklarla tarım yaptığını, ekip biçtiklerini burada görecekler.” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin