Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
0

Gürcü sağlık çalışanları, 1 gününü Samsun’daki hastanede geçirdi

SAMSUN (İHA) – Gürcistan’dan gelen, ortalarında tabiplerin da bulunduğu 16 kişilik sıhhat kümesi, Samsun’daki özel bir hastanede 1 gün geçirerek burada uygulanan metotları ve işleyişi gözlemleme fırsatı buldu.

Medicana International Samsun Hastanesi, ortalarında doktor, hemşire, sağlık memuru ve tıp öğrencileri bulunan 16 kişilik heyeti ağırladı. 1 tam günü hastanede geçiren Gürcü sıhhat çalışanları; hasta bakım hizmetleri, poliklinikler, ameliyathaneler, servis, ağır bakım ve tüm üniteleri yerinde görerek Türk uzmanlardan bilgi aldı.

Gürcü sıhhat çalışanlarını Samsun’da ağırlamaktan şad olduklarını söz eden Medicana International Samsun Hastanesi Genel Müdürü Güner Armutlu, “Bu ziyaretin hem konuklara hem de bizlere olumlu yansımasını umut ediyorum. Gürcistan’la bir bağımız var. 2 ofisimizle Batum ve Tiflis’te hizmet veriyoruz. Bugünden sonra birlikteliğimiz güçlenerek devam eder diye umuyorum. Medicana International Samsun Hastanesi, bölgenin en büyük hastanelerinden biri. 250 yatak kapasiteli hastanemizde organ nakli hariç tüm ameliyatların yapıldığı bir hastaneyiz. 800 çalışanımız var ve bunların 100’ü doktor kadrosunda yer alıyor. 108 ağır bakım yatağımız var. Kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi, beyin cerrahisi, onkoloji, göz, üroloji, ortopedi, plastik cerrahi, kulak, burun ve boğaz, göğüs cerrahisi ve göğüs hastalıkları bölgede en güçlü olduğumuz branşlar. Bunların dışındaki tüm branşlarda da kabul gören bir hastaneyiz. Medicana olarak yurt dışında da Bosna-Hersek’in yanı sıra İngiltere’de Londra ve Manchester’da hastanelerimiz var. Tıbbın en üst teknolojisini kullanan, sıhhatte dünyadaki tüm gelişmeleri yakından takip edip anında kendi bünyesinde uygulamaya sokan gelişime çok açık, değişimi yakından takip eden ve bu kapsamda da Türkiye’nin en gelişmiş hastanesiyiz” dedi.

Ziyaretin sonunda Gürcü heyeti de kendilerine olan yaklaşım ve nezaketten şad kaldıklarını, hastane idaresine hoş konut sahipliği ve bilgi transferi için teşekkür ettiklerini söz ettiler. Armutlu da ziyaretten mutlu kaldıklarını ve yeni heyetlerin de ilerleyen günlerde hastanelerine gelebileceklerini kelamlarına ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.