İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Şubat, 2025 09:56 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Gürültü için evinde komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi

Kastamonu’da uyuşturucu tesiri altındayken tartıştığı babasının meskenini basan ve gürültü üzerine kapıya çıkan komşusunu öldürüp, 1 kişiyi de yaralayan sanık için müebbet mahpus cezası talep edildi.
Olay, 29 Şubat 2024 tarihinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 243. Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, 23 yaşındaki Musa B., uyuşturucu tesiri altındayken telefonda babası ile tartışma yaşadı. Bunun üzerine babasının konutunu tüfekle basan Musa B., çıkan tartışmanın büyümesi üzerine etrafa rastgele silahla ateş açmaya başladı. Bu esnada Musa B., gürültü üzerine dışarı çıkan komşuları Seyfettin Horuz (61) ile Doğan A. (27)’yı tüfekle ateş ederek yaraladı. Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılardan Seyfettin Horuz hayatını kaybetti. Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü takımları, uyuşturucu tesirinde olduğu öğrenilen Musa B.’yi gözaltına aldı. Emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen şahıs sevk edildiği isimli mercilerce tutuklandı.
Musa B. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde "Kasten öldürme, taammüden öldürmeye teşebbüs" cürümlerinden dava açıldı. Devam eden davada Cumhuriyet savcısı sanık hakkındaki mütalaasını açıkladı. Duruşmaya Seyfettin Horuz’un eşi A.H. ile kızı S.H. ve oğlu A.S.H. ile Doğan A. ve avukatlar katıldı. Şahitlerin dinlendiği duruşmada, Cumhuriyet savcısı, sanığın, müebbet mahpus cezasına çarptırılmasını talep etti. Sanığın, Doğan A.’yı da taammüden öldürmeye teşebbüs ettiğinden 9 yıldan 15 yıla kadar mahpus cezası ile cezalandırılması talep edildi.
Horuz ailesinin avukatı Osman Yiğit Çınaroğlu, Seyfettin Horuz’un sanık Musa B.’ye hakaret ettiğine dair rastgele bir kanıt ya da şahit olmadığını belirterek son şahidin bu bahiste palavra beyanda bulunduğunu ve evvelki sözlerini değiştirdiğini, çelişkili tabirler verdiğini, bu yüzden şahidin beyanlarını kabul etmediklerini söyledi.
Duruşmada kendisini savunan Musa B. de olaydan bir gün evvel annesinden telefonu aldığını belirterek, "Telefonda anneme emanetmiş. Bu sırada babam aradı beni, tartıştık, telefonu istedi benden. Bende meskene gittim tüfekle. Benim yüzüme kapıyı kapattılar. Bende kızıp bir el atış ettim ve çıktım apartmandan. Akşam saatlerinde tekrar meskene geri geldim. Bu sırada komşumuz Seyfettin Horuz kapıya çıktı ve sen yettin artık diyerek bana küfür etti. Bende sizi ilgilendiren bir durum yok dedim ve konuta girmelerini söyledim. İçeriye girdikten sonra tekrar kapıya çıkıp bana ateş etti. Bende korkup ateş ettim. Polis geldi, bende teslim oldum. Bu olay olduğu için çok pişmanım. Tahliyemi istiyorum" dedi.
Sanık Musa B.’nin avukatı da mütalaaya karşı savunma hazırlamak için müddet talebinde bulundu. Seyfettin Horuz’un eşi A.H. ile kızı S.H. ve oğlu A.S.H. ise sanıktan şikayetçi olduklarını ve mütalaa doğrultusunda en ağır formda cezalandırılmalarını talep etti.
Mahkeme heyeti, Musa B.’nin tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 03:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

2 katlı binada çıkan yangın, yanında bulunan 3 katlı binaya sıçradı: 1 ölü

Zonguldak’ta iki katlı bir binada çıkan yangın büyüyerek yan tarafında bulunan üç katlı binaya sıçradı. Yangın sonucunda iki katlı meskende yaşadığı öğrenilen bir kişinin cansız vücuduna ulaşıldı.
Zonguldak’ta gece saatlerinde Karaelmas Mahallesi İstek Ulusman Sokak üzerindeki iki katlı bir konutta şimdi bilinmeyen bir sebeple yangın meydana geldi. Kısa müddette büyüyen yangın, meskeni büsbütün sardı. Rüzgarın da tesiriyle alevler, çabucak yanındaki üç katlı meskenin en üst katına sıçradı.
Yangını fark eden mahalle sakinleri süratle harekete geçti. Mahallelinin yardımıyla meskende bulunanlar tahliye edilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sıhhat takımı sevk edildi. Güvenlik güçleri etrafta tedbir aldı, itfaiye takımları ise alevlere müdahale etti.
Yangında iki katlı konut büsbütün yanarak kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçradığı konut de çatısıyla birlikte önemli hasar gördü. İki katlı konutta yaşadığı öğrenilen Metin Darıcı’nın ise yapılan incelemede cansız vücuduna ulaşıldı.
Cumhuriyet savcısı olay yerine gelerek yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.