blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2025 16:23 tarihinde yayınlandı

Halit Ergül’ün Bolu manzaralı üçüncü otelinde çalışmalar devam ediyor: “Cani Halit”

Kartalkaya’da 78 bireye mezar olan Grand Kartal Otel’in sahibi Halit Ergül’ün Gölcük Tabiat Parkı yolunda ‘Bolu manzaralı’ yaptırdığı 3.otelinde çalışmalar devam ediyor. Ergül’ün Gazelle otelinin üstünde yapılan yeni otele yakın bir noktada vatandaşlar, “Ne oldum değil ne olacağım diyeceksin bu hayatta. Cani Halit” yazılı pankart astı. Ayrıyeten Gazelle Otel’de Halit Ergül’ün eşi Emine Ergül’ün çalışanlara fiyatsız müsaade vermesi sonrasında çalışanların ayaklandığı ortaya çıktı.
Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 10 gün evvel Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasında 78 kişi hayatını kaybetti. Yangın faciasında yaralanan 50 şahıstan 48’inin tedavisi tamamlandı. Dava evrakına ait gözaltına alınan 28 şahıstan 19’u tutuklandı, 8’i isimli denetim kuralıyla 1 kişi ise olağan olarak özgür bırakıldı.

Gazelle’de fiyatsız müsaade tartışması: Çalışanlar ayaklandı
Facia otelinin sahibi Halit Ergül’ün öteki işletmesi ve birebir ihmallerin bulunduğu 5 yıldızlı Gazelle Otel yaşananların akabinde kapatıldı. Kapatma kararı alan Grand Kartal A.Ş. yetkilisi Halit Ergül’ün eşi Emine Ergül, yönetim kurulu kararıyla personellere 3 ay fiyatsız müsaade verileceği açıkladı. Yapılan toplantıda emekçiler ayaklanarak, teklifi kabul etmedi. Avukatla yapılan görüşmeler sonrasında personellere 1 ay içerisinde hak ve tazminatlarının verileceği taahhüt edildi. Emine Ergül imzalı dilekçe çalışanlara verildi. Verilen dilekçede, “Meydana gelen yangın sonucunda, çalışanların mağdur olmaması için fiyatsız müsaade konusunda görüşünüz alınmış, lakin onay vermemeniz nedeniyle iş akdiniz haklı nedenle ve mecburî olarak feshedilmiştir. Tüm personellik haklarınız, en geç 1 ay içerisinde tarafınıza ödenecektir” sözlerine yer verildi.

Ultra lüks Bolu görünümlü üçüncü otel
Halit Ergül’ün Karacasu beldesinde yaptırdığı 35 odalı ultra lüks 3’üncü oteli görüntülendi. Otel inşaatının kabasının bir kısmının bittiği ve içeride çalışmaların devam ettiği görüldü. Kapısında güvenlik ve içerisinde çalışanların olduğu inşaat alanı görüntülendi. Gölcük Tabiat Parkı yoluna yeni otelini yaptıran Ergül’ün ayrıyeten Gölcük Tabiat Parkı’nda bulunan başka işletmesinin de kapatıldığı öğrenildi.

Gazelle Otel’e pankart astılar: “Cani Halit”
Halit Ergül’ün sahibi olduğu Gazelle Resort Otel’in giriş yolundaki parka, vatandaşlar tarafından "Ben 78 canın ailelerinin hatta tüm Türkiye’nin sesiyim. Ne oldum değil ne olacağım diyeceksin bu hayatta. Cani Halit" yazılı pankart asıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 09:37 tarihinde yayınlandı

Cankurtaranlar Karadeniz’in hırçın sularında hayat nöbetinde

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı cankurtaranlar, Karadeniz’in tehlikeli dalgaları ve rip akıntılarına karşı vatandaşların can güvenliği için 13 bölgede 7/24 misyon yapıyor. Dönemin başlamasıyla birlikte artan boğulma olaylarına karşı 75 cankurtaran faal vazifedeyken, bu sayı yakın vakitte 115’e çıkarılacak.
Samsun’un Yakakent ilçesinden Terme ilçesi Miliç bölgesine kadar uzanan 204 kilometrelik kıyısında, 24 kilometrelik kısımda cankurtaran hizmeti veriliyor. Bot, ATV ve jet ski üzere ekipmanlarla desteklenen gruplar, bilhassa öğlenden sonra artan boğulma hadiselerine karşı tatbikatlarla daima hazırlık içinde bulunuyor.

"Emniyet şeridinin dışına çıkan vatandaşlar büyük risk altında"
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan Amir Haşim Sancak, "Denizden çıkarılan vatandaşlara birinci müdahaleyi yapıp sıhhat takımlarına teslim ediyoruz. Kıyılarda levhalarla ikazlar yaptık. Bilhassa rip akıntısı konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Emniyet şeridinin dışına çıkan vatandaşlar büyük risk altında. İkazlara uyulması halinde boğulmaların önüne geçileceğine inanıyoruz" sözlerini kullandı.
Müdahalenin yanı sıra sık sık da ikazlarda bulunup devriye attıklarının altını çizen Sancak, "Cankurtaran hizmetinde 7 adet botumuz, 9 ATV, 1 jet ski ile hizmet veriyoruz. Samsun’da rip akıntısı dediğimiz bir durum var. Buna bağlı boğulmaların yanı sıra dalganın fazla olduğu vakitlerde da boğulma hadiseleri yaşanabiliyor. O nedenle rastgele bir olumsuzluk olmaması için sık sık devriye atarak vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Tüm ikazlara karşın kimi vatandaşlar emniyet şeridini geçmekte ısrar ediyor. İhtarlara uyulması durumunda boğulmaların önüne geçeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.
Samsun’da cankurtaran hizmeti sabah 10.00 ile akşam 20.00 saatleri ortasında devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin