Halk Otobüslerini İzleme ve Akıllı Dolum Merkezi Törenle Açıldı

Halk Otobüslerini İzleme ve Akıllı Dolum Merkezi Törenle Açıldı

Yayın: 16.04.2015 09:55
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesi Özel Halk Otobüsü İzleme ve Akıllı Kart Dolum Merkezinin açılışı dün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, özel halk otobüs firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldılar.

Eski balık pazarı mevkiinde gerçekleşen açılışta ilk konuşmayı Karabük Belediyesi Özel Halk Otobüsçüleri İşletmecileri Başkanı Kazım Ergün yaptı. Ergün yaptığı konuşmada “İlimizde toplu taşımayı daha çağdaş ve modern bir seviyeye taşıma hedefiyle yola çıkan Karabük Belediyesi , Özel Halk Otobüsçüleri İşletmecileri olarak ilgili bakanlığımızın Türkiye’nin her yerinde tek akıllı kartla seyahat projesinin ilk ayağı olan ve bir çok ilde farklı isimlerle hayata geçirilen, kent içi toplum ulaşımında çalıştırılan özel halk otobüsleri yolcu binişlerinde içine elektronik ortamda parasal değer yüklenebilen kartları Karabük halkımızın hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Karabük Belediye Başkanlığı denetimindeki şehir içi özel halk otobüsleri toplu taşıma araçlarında hizmet bedelleri için kullanılan nakit para kullanımı yanında, hizmet bedelleri elektronik olarak da takip edilebilecektir. çağdaş ve modern bir seviyeye taşıma hedefiyle yola çıkan Karabük Belediyesi , Özel Halk Otobüsçüleri İşletmecileri tam, emekli , öğrenci kartlarının yanı sıra özel durumlarından dolayı indirimli ve ücretsiz seyahat kartların kullanıcının avantajına olacak şekilde hizmete sunulmuştur” dedi.

Açılışa katılan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise 65 yaş üstü vatandaşlar için çıkartılan ücretsiz seyahat imkanının bu şekilde hayata geçirilemeyeceğini belirterek şu konuşmayı yaptı: “Etrafımıza şöyle bir baktığımızda değişen bir Karabük içerisinde yaşamaya devam ediyoruz. 2019 yılında da değişen değil değişmiş olan bir Karabük’te yaşamaya devam edeceğiz. Yapılan bu hizmet de halkın refahı ve huzuru içindir. Ben Karabük halkından toplamış olduğun bir lirayı bile Karabük halkına hizmet olarak geri veriyorum. Bundan sonrada elimden geldiği kadar hizmet vermeye gayret edeceğim. Siyaset yine başladı, yine sizlere bir sürü vaat bir sürü sözler verilecek. Ama arkanıza baktığınız zaman nasıl 2011 yılında herkes sözlen yol çıkıp, verilen sözlerle 2015 yılına geldiğimiz de hiçbir şey yapılmamış Karabük görüyoruz. 65 yaş üzeri olan herkese özel halk otobüsleri bedava yapıldı. Halk otobüsleri özel firma, devlet bir gün içerisinde 65 yaş üzeri olanlar için özel halk otobüslerini bedava yaptı. Devlet vergisini alıyor, mazotunu aynı fiyata satıyor devlet herkesin de ortağı değil. Bu problem sadece Karabük’ün problemi değil, komşu illerimizin de problemi. Ne zaman siyaset hareketlenirse üç günlük beş günlük çözüme kavuşturuyorlar. Çözüm ancak özel halk otobüslerine şu kadar katkıda buluyorum. Veyahutta belediye olarak bizlere derler ki, belediye size şu kadar katkıda bulunacaktır diye talimat verir. Benim bu tür ödemeleri bakanlığın talimatı dışında yapmam mümkün değil. Ama milletvekilleri, milletvekili adayları, çıkar bu işi belediye başkanı katkıda bulunsun yapsın derler. Bu seçim vaatlerinin içerisinde 65 yaş üstü vatandaşlarımızın özel halk otobüslerinden ücretsiz olarak faydalanması yeniden gündeme gelecek. Buna inanmayın, şu andaki sisteme göre bunun Türkiye genelinde uygulanması mümkün değil. Siyasetçiler çıkacak yine sizlere sözler vermeye başlayacaklar. Bunu bu sefer çok iyi şekilde değerlendirmeniz gerekiyor” şeklinde açıklamalara yer verdi.
Yapılan konuşmaların ardından Karabük Belediyesi Özel Halk Otobüsü İzleme Merkezi ve Akıllı Kart Dolum Merkezinin açılış kurdelesi kesildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Mahzen-29” Operasyonlarında 32 Şüpheli Yakalandı

Yayın: 19.04.2024 11:42
Paylaş:
A+ A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kasten adam öldürme, öldürmeye teşebbüs, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, 6136 sayılı Kanun’a muhalefet, uyuşturucu imalatı ve ticareti, tehdit, hakaret suçlarına karıştığı tespit edilen 32 şüphelinin yakalandığını belirtti.

8-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen operasyonlarla yakalanan şüphelilerin, M.A. isimli iş insanına yönelik kasten öldürmeye teşebbüs, Esenyurt’ta iş insanı O.Z’nin iş yerine yönelik kurşunlama, Avcılar’da iş insanı O.Z’nin ikametine yönelik kurşunlama, Esenyurt’ta basına görüntüleri yansıyan kişiyi kaçırma, Kağıthane’de D.E’nin silahla öldürülmesi, Mert Yediemin otoparkına el bombası atılması eylemlerini gerçekleştirdikleri, Eyüpsultan’da örgüt mensuplarına dağıtılmak üzere satışa hazır şekilde 30 silah temin ettikleri ve çok sayıda silah parçasını birleştirerek silah üretimi yaptıklarının tespit edildiği bilgisini veren Yerlikaya, 34 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız otomatik tabanca, bahse konu 3 farklı eylemde kullanılan araç ve araçlarda kullanılan 3 sahte plaka, muhtelif miktarda satışa hazır paketlenmiş uyuşturucu, hassas terazi, çok miktarda döviz ve Türk lirasına el konulduğunu aktardı.

Yerlikaya, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, halkımızın desteği ve duasıyla organize suç örgütlerinin kökünü kazıyacağız. Sokaklarımızda barınamayacaklar. Adalete teslim edeceğiz.” ifadelerini kullandı.