Çorum’da halk otobüsünde epilepsi nöbeti geçiren bir vatandaş, kötüleşerek yere yığıldı. Olayı fark eden otobüs sürücüsü, güzergahını değiştirerek hastayı en yakın hastaneye ulaştırdı.
Olay, dün öğlen saatlerinde Çorum vilayet merkezindeki Sanayi-Buhara otobüs çizgisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, epilepsi hastası bir vatandaş, Çorum Belediyesi halk otobüsünde kötüleşerek yere yığıldı. Durumu fark eden otobüs sürücüsü Hayrettin Yıldırım, vatandaşlardan yardım istedi. Otobüste bulunan vatandaşlar, kötüleşen vatandaşa müdahale ederken, Yıldırım ise güzergahından ayrılarak hastanenin yolunu tuttu. Vilayet merkezinde bulunan özel bir hastaneye ulaştırılan hastaya sıhhat takımları tarafından müdahale edildi.
O anlar kamerada
Yolcunun kötüleştiği anlar ise otobüsteki güvenlik kameralarına yansıdı. İmajlarda kötüleşen vatandaşın bir anda yere düştüğü görülüyor. Durumu fark eden şoför, araçtaki yolculardan yardım istiyor. Yolcular kötüleşen vatandaşa ilkyardımda bulunurken, şoför aracı hareket ettiriyor. Kötüleşen vatandaş daha sonra hastaneye ulaştırılıyor.
"Bizler için bir vatandaşlık görevi"
Yaşanan olayı anlatan şoför Hayrettin Yıldırım, "Dün öğlen vakitleri 8A-Sanayi-Buhara-İkbal çizgisinde çalışırken bir yolcunun kötüleştiğini fark ettim. Vatandaşın epilepsi nöbeti geçirdiğini anladık. Aracı uygun bir alanda sağ tarafa çekerek durdurdum ve yolcularla birlikte çabucak müdahalede bulunduk. Yolcunun yere yığılıp kaldığını görünce, etraftaki en yakın özel hastaneye, başka yolcularla birlikte süratle ulaştırdık. Hastanedeki sıhhat çalışanı ve güvenlik vazifelileri sağ olsunlar, süratle müdahale ederek gereken yardımı sağladılar. Bu tıp durumlar bizler için bir vatandaşlık misyonudur. Tüm sürücü arkadaşlarımızın da benzeri durumlara hassas olması gerektiğine inanıyorum" dedi.