İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2025 15:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası Düzce’de başladı

DÜZCE(İHA) – Türkiye’nin dört bir yanından Düzce’ye gelen gençler Yıldızlar Karma Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası’nda bütün hünerlerini sergilediler. Türkiye Şampiyonası’nda 30 kadro 804 atlet yarışıyor.
Genç yeteneklerin kültürümüzü sahneye taşıdığı büyük buluşmaya Düzce konut sahipliği yapıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yıldız sportmenler bir ortaya geldi. Renkli kostümler, ritmik adımlar ve kültürümüzün en hoş ezgileriyle dolu bu büyük tertiple, klâsik halk oyunları gelecek jenerasyonlara aktarmayı hedefleniyor.
Düzce Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü’ne bağlı Bahçeşehir Spor Salonu’nda yapılan müsabakaya Vali Selçuk Aslan, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hüseyin Güler ile Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü İsa Yazıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vali Selçuk Aslan, halk oyunları takımlarını tebrik ederek muvaffakiyetlerinin devamını diledi, kısa bir mühlet öğrencilerle sohbet etti.
Konuşmanın akabinde halk oyunları Türkiye Şampiyonası renkli manzaralarla başladı. Öğrenciler şampiyon olmak için bütün hünerlerini sergiledi.
Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü İsa Yazıcı, Türkiye Şampiyonası için 18 vilayetten Düzce’ye yarışmacıların geldiğini belirterek, "Bin kişilik tertip yapıyoruz. Kafilelerimizi yurtlarımızda konuk ediyoruz. Bugün finallerin birinci günü gençlerimiz heyecanlı halk oyunları denince kültürlerin gelecek nesillere aktarılması, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" tabirlerinde bulundu.
Yarışmacı öğrenciler finallerde onmanın heyecanını yaşadıklarını söylediler.
Okul Sporları Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası’na 30 kadro 804 sportmen bulunuyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2025 15:14 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu’da traktör ile beton taşıyan tır çarpıştı: 2 yaralı

Kastamonu’nun Daday ilçesinde traktör ile beton gereci taşıyan tır çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı.
Edilen bilgiye nazaran, Kastamonu-Daday karayolu üzerinde Merkez Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde E.B. yönetimindeki 57 ACJ 879 plakalı Mercedes marka beton materyali taşıyan tır ile H.Y. idaresindeki traktör çarpıştı. Kazada traktörde beton materyali taşıyan tırda devrildi. Tır şoförü E.B., kendi imkanlarıyla araç içerisinden çıkarken, traktör şoförü H.Y. ise traktörün altında kalarak sıkıştı. Sıkışan şoför, sıhhat, itfaiye ve polis grupları ile vatandaşların yardımlarıyla sıkıştığı yerden kurtarıldı. Her iki şoförde, ambulansla Daday Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Yola devrilen ve trafiği kapatan her iki araçtaki petrol atıklar, itfaiye takımlarınca temizlendi. Her iki araçta vinç yardımıyla yoldan kaldırıldı. Araçların yoldan kaldırılmasıyla trafik tekrar olağan akışına döndü.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.