Hamsinin Kilosu 100 TL

Hamsinin Kilosu 100 TL

Yayın: 12.09.2023 15:19 |Güncelleme: 27.12.2023 16:41
Paylaş:
A+ A-

Av yasağının 1 Eylül’de sona ermesi ile balıkçıların ağlarına hamsiler takıldı. Hamsi bekleyen vatandaşlar sıraya girdi. Karabük’te tezgâha konan hamsilerin günlük tüketildiği ve kilosunun 100 TL’den başladığı bildirildi.

Kırmızı etin kilo fiyatı 450 TL, beyaz et fiyatı ise 80 lira civarında. Hal böyle olunca gözler hamsi fiyatına çevrildi. Özellikle hamsi tezgâhlarda bol olmasına rağmen hamsinin kilo fiyatı halen 100 TL olduğu görüldü. Çoğu aile için hamsiyi almak bile zor görünüyor.

Karabük Balık Pazarı’na öğle saatlerinde gelen hamsilerin Karadeniz’de sabah saat 5’te tutulup, direk araç kasasında getirildiğini söyleyen Balık Pazarı esnafı  “Karabük’e gelip gitme masraflarımız olmasa belki daha uygun olacaktır. Kasalarla getiriyoruz. Buz içinde geliyor tabi bunların her biri ayrı bir masraf. Burada inşallah bu yıl hamsiye doyacak. Umutluyuz. Hamsi, az yağmur yağarsa daha da yağlanır. Lezzetli olur. Kilosu 100 TL civarındadır. Bu yıl palamut yok. Hamsi de önümüzün açık olduğunu söyleyebiliriz. Bu yıl Karabük hamsiye doyacak.”

Balık Pazarında bulunan balıkçıların yüzü güldü. Balıkçılar, “Allaha çok şükür, hamsi de bu yıl bolluk olması bizim işlerimiz içinde iyi oldu. Tezgâhlarımız bomboştu. Biz hamsi ve az mezgitle bu yılın açılışını yaptık. Benim kanaatim, hamsi de daha da bolluk olacaktır. Halkımızda çok seviyor. Balık tezgâhta akşama kalmadan tükeniyor.” dedi.

Dar gelirli ailelerin hamsinin 100 lira olması nedeniyle fazla rağbet göstermediğini belirten balıkçı esnafı “ Tabiki balık sezonu yeni başladığı için fiyatlar biraz yüksek. Kalabalık ve dar gelirli aileler balık almaya yanaşmıyorlar. Şu anda balık alanlar en fazla bir veya iki kilo alıyorlar. Fiyatların ilerleyen zamanlarda daha düşeceğini tahmin ediyoruz Amacımız, dar gelirli ailelerinde balık alıp yemeleri. Balık biraz daha bollaştığı zaman her kesimden vatandaşın balık alacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Balıkçıların, vatandaşlara hamsiyi ızgarada veya tavada nasıl pişirmeleri gerektiğine dair püf noktalar ve yemek tarifleri verdikleri görüldü. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Trafik Haftası etkinliği düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Trafik Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

İlçedeki bir alışveriş merkezinin bahçesinde düzenlenen etkinlikte 160 öğrenci, 145 yetişkin olmak üzere 305 kişiye bilgilendirme yapıldı.

Etkinlikte katılımcılara broşür, boyama kitabı, jandarma çocuk dergisi, düdük, şeker ve çikolata ikram edildi.