Hastanelerde “Onaylı Randevu Dönemi” Başlıyor: Randevu Sistemi Detayları

Hastanelerde “Onaylı Randevu Dönemi” Başlıyor: Randevu Sistemi Detayları

Yayın: 13.05.2024 10:58
Paylaş:
A+ A-

Bugünden itibaren hastanelerde uygulanacak olan “Onaylı Randevu Sistemi”, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) hayata geçiyor. İşte yeni düzenlemenin ayrıntıları:

  • Hastalar, randevularını aldıktan sonra, ertesi günkü randevularına katılıp katılmayacaklarını saat 20.00’ye kadar belirtmek zorunda olacaklar.
  • Randevu onayı, www.mhrs.gov.tr internet sitesi ve ALO 182 çağrı merkezi üzerinden verilebilecek.
  • Randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00’ye kadar onay verilmemesi durumunda, randevu otomatik olarak iptal edilecek.
  • 3 gün ve sonrası için alınan randevular, mutlaka onay gerektirecek. Ancak muayene tarihinden önceki son 2 gün içinde alınan randevular, otomatik olarak onaylanacak.
  • Randevu iptali, randevu tarihinden bir gün öncesine kadar yapılacak. Onaylı randevular da bu süre içinde iptal edilebilecek.
  • Randevuya gitmeyenler için ise uygulama değişmeyecek. Randevuya gitmeyenler, 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacaklar, ancak sağlık kuruluşlarından randevusuz hizmet alabilecekler.
  • Boşalan randevular, öncelikle daha önce sistem üzerinden talepte bulunan hastalara verilecek.
  • Onaylı randevu sistemi, 65 yaş üstü kişiler ve kanser hastaları gibi belirli gruplar tarafından kullanılmayacak. Bu kişiler, randevu sistemine dahil olmayacaklar.

Yeni düzenleme ile hastanelerde randevu sürecindeki düzen ve kontrollülük artarken, hastaların sağlık hizmetlerine daha etkin ve planlı bir şekilde erişim sağlanması hedefleniyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.