Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
16 Ağustos, 2022 16:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Hayır çarşısı bir mağaza gibi çalışıyor

Belediye Başkanı Elif Köse’nin göreve başlaması ile yeni bir çehre kazanan Safranbolu Belediyesi Hayır Çarşısı ihtiyaç sahibinin yanında olmaya sürdürüyor. Başkan Köse, “ Bu anlamda 40 aileye yakacak, 235 aileye aylık nakdi ödeme, 59 aileye günlük yemek, hasta yatağı ve tekerlekli sandalye, çocuklarımıza kırtasiye, kurban bayramında ise 170 kurban payını ihtiyaç sahibi ile buluşturduk” dedi Mevcut hizmet binasında faaliyetlerine devam eden Hayır Çarşısı, düzenli yapısı ve uzman personeli ile vatandaşların da beğenisini topluyor. Veren elle alan elin birbirini görmediği, direk vatandaşa dokunan bir yapı haline geldiğini ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ Hayır Çarşısı ve Derman ekibimiz büyük bir titizlikle çalışarak ihtiyacı olana anında müdahale ediyor” dedi. Vatandaşlarımızın İlgisi Yoğun Hayır Çarşısı çalışmalarının son 8 ayını değerlendiren Başkan Köse, “ Biz insana dokunmayı başardık. Vatandaşlarımızın bizlere geri dönüşü, bir nevi hayır işi yapmak için sıraya girmeleri Safranbolu ruhunun bir parçası. Değerli hemşehrilerime bu nedenle binlerce kez teşekkür ediyorum. Bu anlamda Ocak ayından bu yana, Kuruma başvuru yapmış ve sosyal yardım yönetmeliği kapsamında yardıma uygun bulunmuş kişilerin kuruma belirli aralıklarla randevu sistemi ile gelerek kıyafet ihtiyacını karşılaması anlamında 620 aile 4 aylık periyotla bizden kıyafet almakta” diye konuştu. Hayır Çarşısı Bir Mağaza Gibi Bir mağaza görünümüne kavuşan hayır çarşımıza bağışta bulunmak isteyen vatandaşların bağış yapmak istedikleri eşyaların kontrolü, gerekiyorsa tamiratı yapıldıktan sonra ihtiyaç sahibi aileye teslim edildiğini belirtti. Başkan Köse konuşmasını, “ Tüm bunların yanı sıra, bizim için çok çok önemli olan çocuklarımız için başlattığımız 1-10 yaş grubu çocuğu olan ailelerimiz için 15 gün aralıkla 100 aileye 5 litre süt ikram ediyoruz. Vatani görevini ifa edecek olan gençlerimize içerisinde gerekli olabilecek malzemelerden oluşan Asker Çantası hediye ediyoruz. Cenazesi olan vatandaşlarımızın evlerinin önüne taziye çadırı kurarak ikramlarda bulunuyor, dünyaya yeni gelen bebeklerimiz için ise Hoş Geldin Bebek diyerek ailelerin mutluluğunu paylaşıyoruz. Kısaca Safranbolu’da her zaman olduğu gibi iyilik kazanıyor” diyerek noktaladı.(Ergin Ertuğrul)

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 17:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’nde simetrik tasarımların mozaik yapısı araştırılacak

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan Simetrik Dizaynların Mozaik Yapısı Üzerine bahisli araştırmaya TÜBİTAK destek verdi.
Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Kısmı Öğretim Üyesi Araştırma Vazifelisi Dr. Semih Piri’nin yürütücülüğünü üstlendiği "Kombinatorik Simetrik Dizaynların Parçalanması ve Mozaikler" başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-Hızlı Takviye Programı kapsamında desteklenmeye paha bulundu.
Bir yıl mühletle yürütülmesi planlanan projede; kombinatoryal simetrik dizaynların mozaiklerinin varlık sorunlarına genel bir karşılık verilmesi, bu mozaiklerin elde edilme tekniklerinin araştırılması ve dizaynların mozaikleriyle başka kombinatoryal yapılar ortasındaki bağın ortaya konulması hedefleniyor.
Proje, matematiksel yapıların daha derinlemesine anlaşılmasına yönelik değerli bir adım olarak bedellendiriliyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje takımını tebrik ederek, bilimsel çalışmalara verilen dayanaklardan ötürü kurumlara da teşekkür etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.