Hepsiburada bir yıl içinde 100 bin KOBİ’yi e-ticarete taşımayı hedefliyor

Hepsiburada bir yıl içinde 100 bin KOBİ’yi e-ticarete taşımayı hedefliyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.06.2024 20:22
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Hepsiburada, e-ticarete başlamak isteyen işletmeler için satış öncesi hazırlık sürecini kısaltarak, bir yıl içinde 100 bin küçük ve orta ölçekli işletmeyi (KOBİ) e-ticarete taşımayı hedeflediğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Hepsiburada, Dünya KOBİ Günü'nde e-ticareti büyütecek anahtar teslim çözümlerini ve “Hepsiburada İş Ortağım” platformu üzerinden KOBİ'lere sunduğu destekleri tanıtarak, platforma eklenen yeni özellikleri paylaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün, şirketlerinin KOBİ'ler için uçtan uca dijitalleşme desteği sağlayarak, yerli üreticilerin ve KOBİ'lerin ürünlerini Türkiye ve dünya ile buluşturduğunu belirtti.

Özgün, “Hepsiburada İş Ortağım portalındaki dönüşüm sayesinde, e-ticarete başlamak isteyen bir işletmenin 3 saat içerisinde ilk satışını yapabilmesine olanak sağlayacağız. Bu sayede önümüzdeki bir yıl içinde 100 bin işletmeyi e-ticarete taşımayı hedefliyoruz. Hepsiburada olarak amacımız ticaretin dijitalleşmesine liderlik etmek. Sahip olduğumuz teknolojik yetkinlikleri ve 25 seneye yakın tecrübeyi Türkiye'nin KOBİ'lerini dijitale taşımak için kullanmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Hepsiburada ekosistemiyle bugüne kadar 400 bin işletmeyi e-ticaretle tanıştırdıklarını ve 5 milyon kişinin istihdamına katkı sağladıklarını aktaran Özgün, şunları kaydetti:

“Hepsiburada olarak, lojistik, reklam ve finansal teknoloji çözümlerinin yanı sıra Hepsiburada İş Ortağım platformu ile KOBİ'lerin e-ticarete giriş bariyerlerini ortadan kaldırmayı ve e-ticaretteki başarılarını artırmayı amaçlıyoruz. Anahtar teslimi çözümlerimizle Türkiye'nin KOBİ’lerini e-ticaretle tanıştırıyor, onları büyütüyor ve isterlerse e-ihracatla yurt dışına taşıyoruz.”

– “Satışların yüzde 68'i iş ortaklarımızdan geliyor”

Özgün, Hepsiburada'nın ilk çeyrekte bir önceki yılın birinci çeyreğine oranla sipariş adedinde yüzde 22, toplam satış hacminde yüzde 138 büyüdüğünü ve satışların yüzde 68'inin pazar yerinden geldiğini vurguladı.

Tüm KOBİ'lerin Dünya KOBİ Günü'nü kutlayan Özgün, işlerini büyütmek isteyen işletmelerin en önemli ihtiyacının doğru kitleye erişim olduğunu, yapay zekaya dayalı reklam çözümleri geliştiren “HepsiAds” ile iş ortaklarına dijital pazarlama stratejileri sunduklarını, farklı medya kanallarında reklam çözümleriyle KOBİ'lerin geniş bir pazarlama yelpazesine erişimini sağladıklarını, ürün ve mağaza görünürlüğünü artırdıklarını ifade etti.

Satışların devamlılığında müşteri memnuniyetinin önemini de hatırlatan Özgün, “Hızlı ve sorunsuz bir kargo süreci, e-ticarette müşteri deneyiminin en önemli unsurlarından biri. İş ortaklarımızın ürünlerini 'HepsiJet' ile 81 ile taşıyarak pürüzsüz bir kargo denetimi sunuyoruz. Bugün Hepsijet, satın alınan ürünlerin yüzde 82'sini ertesi gün teslim ediyor. Ayrıca HepsiJet ile anlaşmalı kargo fiyat avantajlarına ve rekabetçi teslimat seçeneklerine sahip oluyorlar. Böylece hem zamandan hem de maliyetten tasarruf etmelerini sağlıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Müşterilerine ve iş ortaklarına sundukları yeni nesil ödeme çözümlerine değinen Özgün, Hepsipay ile ödeme ve vadelendirme hizmetleri sunarak satış süreçlerini hızlandırdıklarını belirtti.

– Yeni girişimcilere destek

Hepsiburada, nisan ayında başlattığı programla, İş Ortağım platformuna katılan satıcılara yüzde 60'a varan komisyon indirimleri, 1000 TL HepsiAds reklam bakiyesi ve 29,99 TL'den başlayan avantajlı kargo fiyatları sunuyor. Satıcılar 5 bin TL değerinde alışveriş kuponu kazanarak rekabet güçlerini artırabiliyor.

Bugüne kadar Hepsiglobal ile 10 bin işletmeyi e-ihracata açan Hepsiburada, özellikle kadın girişimciler için özel bir program yürüterek, kadınların ekonomideki yerini güçlendirmeyi de hedefliyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

MediaMarkt Türkiye’de üst düzey atama

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.07.2024 16:52
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MediaMarkt Türkiye'nin üst yönetimine iki yeni atama gerçekleştirildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Mete Uslukılınç Ticaretten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi (CCO) olarak atandı. Tolga Balta ise 15 Temmuz itibarıyla Finanstan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi (CFO) olarak MediaMarkt Türkiye bünyesine katılacak.

Ticaretten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Mete Uslukılınç, Eylül 2018'den Ocak 2024'e kadar Dyson Türkiye'de Genel Müdür olarak görev yaptı. Uslukılınç daha önce GfK Türkiye, Philips Türkiye ve Philips B.V. Hollanda gibi şirketlerde yönetici pozisyonlarında çalıştı.

Finanstan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Tolga Balta, Adidas Grubu'nda Avrupa Gelişen Pazarlar CFO'su, PepsiCo'da Avrupa IT Organizasyonu CFO'su, Avrupa Tedarik Zinciri İçecekleri CFO'su ve Doğu Avrupa Operasyon Planlama Direktörü gibi çeşitli pozisyonlarda görev yaptı. Balta son olarak Reckitt Türkiye ve Orta Asya Bölgesi CFO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi görevini üstlendi.

Balta, yıl sonunda emekliye ayrılacak olan mevcut Finanstan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Spyros Xenos ile bir süre birlikte çalışacak.