Her Telden (15.Şubat.2016)

Her Telden (15.Şubat.2016)

Yayın: 15.02.2016 08:31
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANVEKİLİ SAYIN KAMİL GÜLEÇ’İN YAZILI AÇIKLAMASI OLUMLU İZLER BIRAKTI
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanvekili Sayın KAMİL GÜLEÇ,geçtiğimiz hafta içinde,son gelişmelerle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı ve açıklama çok olumlu izler bıraktı.
Sayın KAMİL GÜLEÇ geniş açıklamasında,KARDEMİR’İN içinde olduğu durumu ele alarak,konuşulan birçok konuya çok net değinerek durumu tüm çıplaklığı ile anlatmış.
Bizim gördüğümüz,anladığımız kadarı ile KARDEMİR 1.350 milyar dolar YATIRIM YAPMIŞ ve bu yatırımlardan dolayı 750 milyon dolar civarında BORÇ STOKU kalmış.
Sayın KAMİL GÜLEÇ,bu yatırımlar noktasına değinirken “EĞER BU YATIRIMLARI ANAHTAR TESLİMİ YAPMIŞ/YAPTIRMIŞ OLSAYDIK,2.5-3 MİLYON DOLAR HARCAMAMIZ GEREKİRDİ.BİZ 1.350 MİLYON DOLARA BU YATIRIMLARI YAPTIK..” diyor..
Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN açıklamasından 750 milyon dolar borç stokunun yatırımlardan kaynaklandığı,hatta,bunun 600 milyon dolarlık bölümünün GELİRLERDEN ÖDENDİĞİNİ anlıyorsunuz.
Yani Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN kullandığı deyimle “BU BORÇ ,BOŞA BİR BORÇ DEĞİL..” yapılan yatırımlardan kaynaklanan,600 milyon dolarlık bölümünün ÖZ GELİRLERDEN ÖDENDİĞİ,kalan 750 milyon dolarlık bölümünün zamanı gelince ödeneceği bir borç stoku..
Yine Sayın KAMİL GÜLEÇ açıkça belirtmiş “EĞER O YATIRIMLARI ANAHTAR TESLİMİ YAPTIRSAYDIK,2.5-3 MİLYON DOLAR ÖDEMEMİZ GEREKİRDİ.KENDİ İŞGÜCÜMÜZÜ,MALZEMEMİZİ KULLANDIK 1.350 MİLYAR DOLARA MALETTİK..” demiş..
KARDEMİR şu an zarar ediyor,olayın burası belli.
ÇİN ve LİMAN OLMAYIŞI temel etken bu zararda..

“DİĞER ENTEGRE TESİSLER ZARAR ETMİYOR,KARDEMİR ZARAR EDİYOR.” SÖZLERİ HAKLILIK PAYI TAŞIYOR MU…?
Ankara kulislerinin,önemli merkezlerinde,ÇİN HALK CUMHURİYETİNDEN gelen UCUZ FİYATLI demirlerin KARDEMİR’İ ZARAR ETTİRDİĞİNE ilişkin çeşitli değerlendirmeler yapılıyor/yapılıyordur elbet.
Bu nokta da Kamuoyu’na yansıyan/yansıtılan görüşler var.
Bu görüşlerden en önemlisi “DİĞER ENTEGRE TESİSLER ZARAR ETMİYOR,KARDEMİR NEDEN ZARAR EDİYOR..” şeklinde olan değerlendirme diye düşünmek mümkün..
Ancak,bu noktada da,ince bir ayrıntıyı dikkatten kaçırmamak gerek.
Piyasaların normal işlediği dönemlerde,atıyoruz İSDEMİR ve ERDEMİR ürettiklerinden ton başına 150-170 dolar para kazanırken ,KARDEMİR ürettiklerinden,ton başına 100-110 dolar para kazanıyordu.
Şimdi O ENTEGRE TESİSLER ton başına 60-70 dolar para kazanırken,KARDEMİR zarar ediyor,zira KARDEMİR’İN kullanabildiği kendi LİMANI YOK..
ÖDENEN YÜKSEK NAVLUN BEDELLERİ KARDEMİR’İN belini büküyor ve bu anlamda görünen o ki KARDEMİR geleceğinde Filyos Limanı BELİRLEYİCİ BİR ROL OYNAYACAK..
ÇİN ÜRÜNLERİNE kota konulması belirleyici olacak..
Bunların göz ardı edilmemesi gerek elbet.

KARDEMİR’İN GELECEĞİNDE “ÜÇ HAKİM HİSSEDAR AİLE ARASINDA YAŞANABİLECEK AYRIŞMA..” ÇOK ÖNEM TAŞIR..
Biz bu görüşümüzü,çok önceleri de birkaç kez yazdık,Kamuoyu ile paylaştık “KARDEMİR İÇİN EN BÜYÜK TEHLİKELERDEN BİRİSİ ÜÇ HAKİM HİSSEDAR POZİSYONUNDA OLAN AİLELER ARASINDA YAŞANABİLECEK BİR AYRIŞMA OLUR..
Bunu ısrar ve inatla söyledik/söyleriz de..
YOLBULAN-YÜCEL-GÜLEÇ Aileleri KARDEMİR üzerinde HAKİM HİSSEDAR AİLELERDİR ve bu Aileler arasında yaşanabilecek bir ayrışma,KARDEMİR’E akılların alamayacağı büyüklükte darbe vurur,geleceğini tehlikeye atar..
O ZAMAN,Filyos Limanı yapılmış,hizmete alınmış olsa bile,o zaman ÇİN Ülkesinden getirilen UCUZ ÜRÜNLERE kota konulmuş veya Gümrük Vergileri arttırılmış olsa bile KARDEMİR’İN geleceğinden umutlu olunamaz.
BUNLAR BİZİM SAMİMİ DÜŞÜNCELERİMİZDİR..
Ve ;dileriz böyle bir ayrışma yaşanmaz..
KARDEMİR’E YAZIK EDİLMEZ..!!
Bu ayrışma yaşanmazsa LİMAN OLMAYIŞI,ÇİN HALK CUMHURİYETİNDEN gelen ucuz ürünler sorunu bir biçimde,uzun vadeli olsa bile,bir biçimde aşılabilir.
Bize göre yaşanabilecek bir ayrışma KARDEMİR’İN sonunu getirebilir.
Dileriz,böyle bir süreç yaşanarak,HAKLI ÇIKIŞIMIZ fiilen tescil edilmez.
Bunu hiç mi hiç istemeyiz,dilemeyiz,yaşanmasını istemeyiz..

AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR,SAFRANBOLU İLÇE BAŞKANI SAYIN ALİ KAYA VE KULİSLERİN SONU
Safranbolu İlçe Başkanı Sayın AHMET GÜNEŞ ve Yönetim Kurulu’nun GÖREVLERİNDEN İSTİFA ETMESİ veya ettirilmeleri ile bir süre boş kalan İlçe Başkanlığı için sıkı kulislerin yapıldığını biliyoruz.
Bu konuda KULİSLERİN YAPILDIĞINI yazmıştık,AK Parti içinde Safranbolu İlçe Başkanlığı’nı alarak İL TEŞKİLATININ kuşatılması gibi bir çalışmanın olduğundan söz etmiştik.
Ve,olayın bu noktasında İL TEŞKİLATININ etkili olacağı mesajlarını vermiştik,Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ve Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN belirleyici olduğunu anlatmaya çalışmıştık.
SONUÇ AYNEN ÖYLE TECELLİ ETTİ.
AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığı görevine Sayın ALİ KAYA getirilerek,ekibi ile göreve başlamasının önü açıldı,AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığı için yapılan kulisler sonuç vermedi.
AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Sayın ALİ KAYA genç bir isim ve böyle ağır bir görevi istediğine,talep ettiğine göre,kendisine güveniyor ve üstesinden geleceğine inanıyor.
ZATEN,DAHA ÖNCE,BAZI GÖREVLERE TALİP OLMUŞTU.
Biliyorsunuz,AK Parti Karabük İlçeleri arasında EN DÜŞÜK OYU Safranbolu’dan almıştı,buna hizmet bağlamında bakarsanız,EN FAZLA HİZMET GELEN/GETİRİLEN İlçemiz Safranbolu olmasına karşın en düşük oy alınan İlçe Safranbolu olmuştu.
Sayın ALİ KAYA bu kaderi kırabilecek mi,bu merak ediliyor.
Genç bir Siyasetçi,dileriz başarılı olacaktır,olur..

EMEKLİLER İÇİN YAPILAN “UCUZ KONUT KURA ÇEKİMİ..” VE KARABÜK İNSANININ DEDİKODUYA İNANMA EĞİLİMİ..
Geçtiğimiz Cuma günü akşam saatlerinde bir işimizi halletmek üzere Yayalaştırılmış Yola gidiyorduk,önümüzü kesen üç emekli dostumuza rastladık,baktık bir şey konuşmak istiyorlar.
“BİZE UCUZ KONUT KURASI ÇIKMADI..” dediler.
Sonra da “TORPİLLİLER KONUTLARI ALDILAR..” gibi bir ifade kullandılar,bizde “KURA ÇEKİMİ HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE YAPILMADI MI,NASIL TORPİL OLABİLİR Kİ..” dedik,ısrarla torpil olayından söz edince “İŞİMİZ ACELE..” diyerek oradan ayrıldık.
KARABÜK’TE OLUMSUZA İNANMA,DEDİKODUYA İTİBAR adeta marazi bir hastalık haline geldi sanki,olumlu giden hiçbir işe kimse inanmıyor,inanmak istemiyor,işe dedikodu,olumsuzluk katarsanız hemen herkes inanıyor.
MARAZİ BİR TOPLUMSAL YAPI OLUŞTU SANKİ.
EMEKLİLER İÇİN UCUZ KONUT KURA ÇEKİMİ YAPILDI..
Bugünden itibaren seyreyleyin döylentileri,dedikoduları..

KARABÜK-KASTOMUNU KARAYOLU’NDA YAŞANAN ÇÖKME OLAYI “DOĞAL AFET SONUCU MU..?” MEYDANA GELDİ..?
Geçtiğimiz günlerde KARABÜK-KASTAMONU Karayolu üzerinde yaşanan ÇÖKME OLAYI doğal afet sonucu mu meydana geldi,yoksa yapılan bazı düzenlemeler sonunda mı meydana geldi.
BU İŞ ÇOK SU KALDIRIR GİBİ GELİYOR BİZE.
Bir kesim yağan şiddetli yağmuru KARAYOLU GÜZERGAHINDA bulunan MENFEZLERİN çekmediğinden yola çıkarak DOĞAL BİR AFET sonucu ÇÖKMENİN MEYDANA GELDİĞİNİ ileri sürüyorlar.
BİR KESİM ise AKSİ GÖRÜŞTELER..
Aksi görüşte olan kesim,SUYUN YUKARILARINDA yapılan bentlerin çökmesi ile ANİ GELİŞEN BÜYÜK SU KÜTLESİNİN yarattığı bir olay olarak görüyorlar/gösteriyorlar.
BU KONU HUKUKA GİDECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR.
BİLİRKİŞİLER NASIL BİR TESPİTTE BULUNACAKLAR..
Eğer MENFEZLER DAR OLDUĞU için,MENFEZLER yukarılardan gelen AĞAÇ PARÇALARI ile tıkandı,YOL O NEDENLE GÖÇTÜ gibi bir rapor verirlerse,O YOLUN YAPIMINI PLANLAYANLAR sıkıntı yaşayabilirler.
Yağan yağmurun yarattığı SU DEBİSİ NE OLABİLİR Kİ..?
Şimdi KARAYOLLARINI İYİ İZLEYİN,KESİNLİKLE İYİ İZLEYİN..!!
Bakın bakalım O GÖÇEN BÖLÜM KAÇ AYDA BİTİRİLECEK..?
Bize göre aylar sürer o çalışma,belki yıl bile gerekebilir bitmesi için..
Zira,DAHA ÖNCELERİ HEP BÖYLE OLUYORDU..
En küçük bir çalışma aylar sürüyordu..

SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN SAYGISI,SEVGİSİ AK PARTİ İÇİNDE ÇOK CİDDİ GELİŞMELERE,SÜRTÜŞMELERE ENGEL..
AK Parti içinde,Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ağırlığı,saygısı,sevgisi birçok olumsuz gelişmeye engel oluyor,bunu samimiyetle herkesin kabul etmesi gerek.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bir yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak,bir yandan Siyaset Bilgesi olarak,bir yandan eşit sevecen tutumlar sergilemeyerek,çok ciddi ve olumsuzluklarla dolu gelişmeleri engelliyor.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN 1 Kasım Erken Genel Seçimi sırasında bize göre çok önemli bir tespitte bulunarak “CUMHURBAŞKANI ADINA,BAŞ.AKAN ADINA İMZALAR ATTIM.BAKANLIKLARDA BULUNDUM.SİYASETEN HİÇBİR YERE GELMEK GİBİ BİR HESABIN İÇİNDE DEĞİLİM.BUNDAN SONRA BÜTÜN MESAİMİ KARABÜK İÇİN SARF EDECEĞİM..” anlamında sözler etmişti.
GÖRÜYORUZ Kİ,BU SÖZLERİNİN GEREĞİNİ YAPIYOR..
Bir yandan İsmetpaşa METAL İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ olayını adım/adım izlerken,öte yandan KARABÜK ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ noktasında fikirler üretiyor,görüşmeler yapıyor.
Düşüncesini ete/kemiğe büründürecek Bürokratlarla görüşüyor.
Bütün bunları neden yazıyoruz.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bir yanda Karabük’ün huzuru noktasında kendi Partisi içinde önemli bir MİHENK TAŞI görevini icra ederken ,öte yandan ise Karabük’ün ekonomik gelişimi için ciddi girişimlerin içinde.
Kıymetinin bilinmesi gerek.
Kesinlikle kıymetinin bilinmesi gerek.
Karabük böyle bir Siyasetçinin kıymetini bilmek zorunda.

KARDEMİR’İN BÜYÜK UMUT BAĞLADIĞI FİLMAŞİN/KANGAL HADDANESİ İÇİN SONA GELİNİYOR VE UMUTLAR BÜYÜK
KARDEMİR Yatırımları içinde özel bir yer tutan FİLMAŞİN/KANGAL HADDANESİ için sona yaklaşılıyor,KARDEMİR bu yatırıma çok ama çok büyük önem veriyor.
KARDEMİR HİSSE SENETLERİ ÇOK DÜŞTÜ.
Yıllardır ilk kez,örneğin D HİSSELERİ,1 LİRANIN ALTINA indi ve HİSSEDARLAR bu anlamda büyük zarar ediyorlar,HİSSEDARLAR BU NOKTA DA kaygılı bir bekleyiş içindeler.
KAYIPLARI YÜZDE 45-50 CİVARINDA..
FİLMAŞİN/KANGAL HADDANESİNİN devreye girmesi,KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLERE yönelmek hisse senedi fiyatlarını biraz yükseltir mi,neler yaşanır acaba..?
BU HADDANE DEVREYE GİRDİĞİNDE BİRLİKTE GÖRECEĞİZ..
Kardemir Filmaşin/Kangal Haddanesi verimli bir biçimde üretim yapabilirse,KARABÜK’ÜN SANAYİ ÇEHRESİ DE değişecektir mutlaka ve Karabük’te CNC TEZGAHLARININ sayısı artacaktır.
ÖNEMLİ YAN SANAYİ OLAYI GELİŞECEKTİR..
Neyse çoğu gitti azı kaldı sayılır..
FİLMAŞİN/KANGAL HADDANESİ yakında devreye alınacak gibi.

BU YÖRE HAYVANCILIK AÇISINDAN ÇOK ELVERİŞLİ BİR COĞRAFYAYA SAHİP VE BU YÖNLÜ YATIRIMLARIN TEŞVİKİ..
İlgili Bakanlık KIRMIZI ET FİYATLARINA Tavan fiyat uygulamasına gidiyor,nasıl uygulanacak,nasıl baş edilecek bir durum,birlikte göreceğiz demektir.
TAVAN FİYAT UYGULAMASI yerine,piyasalara KIRMIZI ET ARZINI ARTTIRMAK daha gerçekçi,daha rasyonel bir tutum olmaz mı ve bunun için örneğin YÖREMİZ ÇOK ELVERİŞLİ BİR COĞRAFYAYA sahip değil mi..
BİRKAÇ KEZ DAHA YAZDIĞIMIZI HATIRLIYORUZ..
Yıllar önce ET/BALIK KURUMU Eflani İlçemize ET KOMBİNASI kurmak için BÜYÜKBAŞ HAYVAN sayısının tespitini istemişti ve bu yönde yapılan bir çalışma ile İlçe de 83 BİN BÜYÜK BAŞ HAYVAN olduğu ortaya çıkmıştı.
YALNIZCA EFLANİ İLÇEMİZDE 83 BİN BÜYÜKBAŞ hayvan varlığı vardı ve şimdi KARABÜK’ÜN TÜM İLÇELERİNDE 43-45 bin Büyükbaş hayvan ancak var.
Yıllardır Eflani İlçemize HAYVANCILIK/BESİCİLİK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ fikrini gündeme getiririz,ancak,iş yapmaktan çok MAZERET ÜRETMEYE odaklı bir yapı buna karşı çıkar,bunu göz ardı eder.
Sonra KIRMIZI ET FİYATLARINA TAVAN GETİRİLİR..
Dikkat edin EFLANİ Meslek Yüksekokulu HAYVANSAL ÜRETİM ve YÖNETİM üzerine eğitim vermek üzere açıldı,ancak,İş Güvenliği eğitimi veriliyor..
Sonra ET FİYATLARI TUTULAMIYOR,İYİ Mİ..?
Nasıl tutulsun ki..!!

13 kişi görüş bildirdi

  1. HANGİ GELİŞMELERE ENGEL

    SAYIN GÖLBEK,MEHMET ALİ ŞAHİN SEVGİSİ,SAYGISI AK PARTİ İÇİNDE HANGİ GELİŞMELERE ENGEL BUNLARI AÇIKÇA YAZSANIZA.İL BAŞKANI HAKKINDA GENEL MERKEZE ÇOK ÖNEMLİ ŞİKAYETLERİN YAPILDIĞINI AK PARTİ İÇİNDE HERKES BİLİYOR.DEMEK MEHMET ALİ ŞAHİN SEVGİSİ SAYGISI HİÇBİR GELİŞMEYE ENGEL OLAMAMIŞ.ÖYLE DEYİMİ.
    İL TEŞKİLATININ İL BAŞKANININ GÖREVDEN ALINMASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR VAR BUNU HERKES BİLİYOR.SİZİN YAZDIKLARINIZDAN YOLA ÇIKARSAK,DEMEK MEHMET ALİ ŞAHİN SEVGİSİ,SAYGISI HİÇBİR ŞEYE ENGEL DEYİL,ENGELE OLAMIYOR.BIRAKIN BU TÜR MÜPHEM YAZILARI DAHA AÇIK YAZIN KİMLER KİMLERLE NEDEN UĞRAŞIYOR.

  2. Altay 78

    Yaaaaaaaaaaaa Ahmet abi güldürme insanııııı, Hakim hissedarlar olmasa Kardemrin sonu gelecek he, sanki memlekette bu işi bilen yapan başka kimse yok, bunlar sna ne yedrp içiryr Allah aşkına, bu adamların avuktlığnı ne iyi yapyorsun, iyiki bir liman yok, iyiki çin kırizi var, bu çin kırzide nedense sade kardemri etkiliyor, Kusura bakma da kardemr hakkındaki yazılarna insanlar gülüyor, gülünç, herkes herşeyi biliyor, Abi de biliyor, biliyorda herhalde iş kendine dayandı, Çözmek iki dudağının arasında , çözemiyorsa işin içinde oda var diye soruyor insanlar, insanlar neyin ne olduğunu biliyor, yemiyorlar aslında da herkes işi Yaradana bırakmış o neylerse güzel eyler.

  3. OFLU78

    AHMET ABİ KARDEMİR D HİSSE SENETLERİ VE DİĞERLERİ BORSADA %90 DEĞER KAYBETMİŞ BU NASILA ANLATILABİLİR NASIL İZAH EDİLEBİLİR

  4. acaba

    ahmet abi hoşgeldin fakat butaraflı yayaıncılıgı bırakmaya niyetin yok kamil bey kamu oyundan ne olumlu not almış. osman kılavuzun kasada 600 milyon para var arkadaşlar paranıza sahip çıkın. demişti sendikal mücadele başlamadan önce bu parayı nasıl yeriz düşüncesiyle sendikal mücadeleye ortak oldular sanane çelik iş sendikasından ben her sendikayla calışırım diye mediler cünkü sendika yönetim nasıl bu parayı yeriz düşüncesi oluştu.fadıl beyde bi deyim vardır öküzün yemligine dana dadandı danayı süstüler gönderdiler.paraları hep birlikte yediler sadece mahkeme masrafı 10milyon lira nereye gitti bu para 1000 tane dava açsan 600binlira tutar bu paralar kimlerin cebinde acaba insanlar anılarıyla anılmalı ahmet abi hiç olmassa gerçekleri biraz olsun görerde bu yazıdan sonra biraz düzelirsi tabi bu yazıyı yayınlayanacagınızda meçhultabi.

  5. tonyukuk

    Ahmet Bey, yazılarınıza uzunca bir ara verdiğiniz dönemde; kardemir yk başkanvekili kamil güleçin bir açıklaması oldu.Ancak; yorumlardan ve karabükte konuşulanlardan pek de kimseyi tatmin etmediği ve basında belgeleriyle yer alan suçlamalara bir cevap niteliğinde olmadığı görülüyor.Sizde 15 şubat itibariyle sahalara hızlı bir dönüş yaptınız ve konuşulanların,görüşlerin tam tersi açıklamalarla köşenizde yer aldınız. İşin kamil güleç tarafını boşverelim; açıklaması yerindedir,değildir,yeterlidir,yetersizdir v.s. zaten kamuoyu nezdinde bu açıklamalar hakettiği yeri bulmuştur,hakettiği değeri almıştır.Benim üzerinde durmak istediğim konu; filmaşin-kangal haddesini kısa vadede kurtarıcı gibi gösterip çalışanları,yatırımcıyı yanıltmanız.Biliyorsunuz kardemir bir ray üretim hikayesi var ve bu hikaye 2002 yılında start aldı ve neredeyse 15 seneyi devirdi.Bu süre zarfında bir tek karlı olarak Suriye demiryollarına 1.100 Euro/ton fiyatla satılan 36.000 ton ray bulunuyor. TCDD ye ise maliyet fiyatına, sırf işin prestiji, hükümetin baskı ve desteğiyle yıllardır ray satılıyor. O da 1 yıldır satılamaz oldu zaten.Bunların sebepleri herkesin malumu.Bu arada İran v.s. ülkelere de satılan ray astarı yüzünden pahalıya geldi. yani 15 senede bir arpa boyu yol gidilmedi. Çünkü üretimde verim kayıpları çok fazla.Gerek çelikhanede üretilen ray çeliğinin arzu edilen,gereken,standardı sağlayacak kalitede olmaması (birçok yapılan idame yatırımlarına rağmen) gerekse haddeleme esnasındaki verim kayıpları ray verimlerinin,dolayısıyla karlılık oranlarının yükselmesine engel.Bahsettiğimiz süreç de 15 yıl.Hadi ilk 5 yılını saymayalım; çünkü eski teknoloji ile sırf hükümet baskısıyla konvensiyonel ray hatları için üretim yapılıyordu,ancak son 10 senedir yeni teknoloji ve onca yatırıma rağmen hala verimler çok düşük.Şimdi gelelim sizin kısa vadede kurtarıcı olarak empoze ettiğiniz filmaşin-kangal haddeye.Düşünenlerin,yapanların ellerine sağlık.Çok güzel bir yatırım.gerektiğinde 2 katı kapasite artışına müsait 700.000 ton/yıl üretim kapasitesine sahip; sektörün ihtiyaç duyduğu düşük ve yüksek karbonlu çelik,rulman,otomat,yay çeliği,kaynak teli,otomotiv çelikleri v.s. üretilecek bir tesis. Ancak elimizdeki ray örneğiyle ilişkilendirdiğimizde aynı sıkıntılar burada da yaşanacak. yani tesis biter bitmez üretime geçip,arzu edilen kalite ve verim yakalanıp, kapının önünde sırada bekleyen müşterilere karaborsa satılacak gibi sizin ifadelerinizden çıkarılabilecek bir durum maalesef yok.yani kısa vadede kimse bu haddeden bir fayda beklemesin hatta cebe saracağı da aşikar.Çünkü bu üretimlerde aynı ray çeliği kalitesinde olduğu gibi üst düzey temizlikte çelik kalitesi gerektiren üretimler.Aynı tren tekerinde de olduğu gibi ve maalesef şu an kardemir bu seviyede değil.Dolayısıyla Ahmet Bey lütfen birilerinin açıklamaları ile gaza gelip pembe tablo çizmeyin,en azından kısa vadede çizmeyin. Şu an gelinen nokta hiç de iç açıcı değil ve sıkıntıların aşılabilmesi için radikal tedbirler alınıp,eski alışkanlıklardan hızla vazgeçilmesi ve personel politikasının hızla gözden geçirilmesi gerekiyor.

  6. zonyukuk

    tonyuk , sen ihtimalle gazetecisin!! , her işi çok bileninden… al sen yönet … köşeden sallama … adam gibi gerçek ismini yaz , cebinde paran varsa hisse al , genel kurula git , genel kurulda oy al , seçil… Kardemir yönetimine gir … yönet … kuru sıkı yapma , milletin asabını bozma….bizi işimizden aşımızdan etme…

  7. Karabük

    zonyukuk rumuzlu arkadaş. Çok eğlendik gerçekten. Çok yaratıcı bir isimle çıkmışsın karşımıza . DA yanlışları söylemek eleştirmek farklı bir şey. Eleştiri yapılıyor diye yönetmek gerekmez. Ha yönetse çok iyi olurdu. Yaptığı tespitlerden belli.
    Zaten son zamanlarda başımıza gelen ne varsa parayı veren düdüğü çalar zihniyetinden kaynaklanıyor. Burada parayı verenler genel kurulda seçilenler verdikleri para ile genel kurulda şirketi yönetme hakkı elde etmişler ama bu şirketi sadece kendi adlarına değil kendi hisseleri dışında kalan % 90 hisseye sahip çoğunluk adına da yönetmeleri gerekiyor. Şirketi verdikleri parayla satın almadılar. Keza verdikleri para şirket sermayesinin onda biri. Kendilerine hissedarlar adına verilen görev şirketi adam gibi yönetmek. Kendilerine alın şirketi tepe tepe kullanın sömürün denmedi. Ana sözleşme kendilerine % 10 hisseyle yönetim kuruluna girme hakkı tanıdı diye şirket sahibi değiller. Hele hele şirket babalarının çiftliği hiç değil. Üstüne üstlük işler iyi giderken biz alameti farikayız deyip işler ters gidince devlet baba imdat demek basiretli bir yönetim tarzı olmamalı. Para verdik yönetime girdik diye hakkı hukuku hiçe sayarlarsa bir zahmet eleştirilere de hazır olsunlar. Ekmek aş meselesine gelince. Yolun sonunu nasıl görüyorsunuz? Ekmek aş bu yönetimle mi daim olacak?

  8. tonyukuk

    gerçekler acıdır arkadaşım, benim kim olduğumu merak edeceğine, kimliği belli olanların ne iş yaptığına bak,şirketinize sahip çıkın.

  9. helal

    sen kimsen sana helal olsun bilgili kişisin bir yerlerlede baglantın oldugu kesin. bunlar yok ray hds kuralım yok yüksek fırın yapalım. üretimi artıralım şimdide neymiş civi ve tel için 6lık kangal üretecekmiş acaba bu çivilik tellik kangallarda kamil beyin haddesi için kuruluyo olmasın saygılar.

  10. sebeb

    TEK KELİMEYLE AĞZINA SAĞLIK TONYUKUK ARKADAŞIM.

  11. çalışan

    Hepinize Merhaba,hangi yorum yazan arkadaşa cevap yazsam dedim karar veremedim,en iyisi bi kaç cevap yazayım.Öncelikle Altay78, memlekette bu işi iyi bilen veya gücü yeten genel kurula gelir yönetime gücüyle,hisse bazında sözüyle katılır,seçilir söz sahibi olur ve daha iyi yönetir veya yönetmeye çalışır,bunada kimsenin yasalar çerçevesinde sesi çıkmaz,çıkamaz.Öyle senin gibi yokmu iyi yapan,bunlar çokmu biliyor gibi boş yakarışlarına kimse itibar etmez bilesin…..Sonraki Yorumcu Sayın TONYUKUK,belliki bilgili ve seviyeli birisiniz,bizlerde sizin gibi değerli insanların yorumlarını okurken bilgi sahibi oluyor ve yorum katabiliyoruz.Anlayamadığım ve inanamadığım sizde hep eleştiri var ve yanlışları gösterirken,şöyle yapında düzeltin,böyle yapında düzeltin YOK,ne yapmalıda KARDEMİRİMİZ daha iyi durumlara gelip,dünya şirketi olabilmeli,hep eleştiri hep sızlanma,eminim çok bilgilisiniz,belki hala kardemirdesiniz,niçin bildiklerinizi tam anlatmıyor ve ufak uafak dokunduruyorsunuz.15 Şubattaki yorumunuzda maliyet fiyatına,hükümetin baskı ve desteğiyle diye devam eden yorumunuz ne demektir Sayın Tonyukuk,burası halka açık bi şirket ve baskıyla,destekle,maliyetine satışla ilgili yorumlar mide bulandırır,ne biliyosanız ispat ediniz yada biz çalışanların kafasını karıştırmayınız,karıştırmamalısınız…….

  12. tonyukuk

    çalışan kardeşim hepimizin ortak derdi, kardemirin ilelebet yaşaması,çalışanını mutlu etmesi,yöreye-ülkeye katkıda bulunması. Bunun aksini iddia eden heleki karabüklüyüm diyen adamın şerefinden şüphe duyarım.Bizlerin ceketleri hiçbir zaman kapı arkasında hazır bulunmadı. Bizler birilerinin eteğinde gelip,kardemirde el üstünde tutulmadık.Bizler dışarıdan gelenlerin önünde takla atıp koltuk derdinde olmadık,hatta yeri geldi en büyük kavgaları onlara karşı verdik.Hep işimizi yaptık,yapmaya çalıştık.bazı arkadaşlar benim biryerlerle bağlantılı olduğumu yazmış,sabah sabah gülümsedim.Sadece kardemirde çalışmış,kardemirin ciğerini bilen,kardemirdeki vıcık vıcık ilişkileri görüp nefret eden bir insanım.Bugüne kadar yazdıklarımın da arkasındayım.Hiçbiri abartılı,hayali,teknik gerçeklerden uzak bilgiler değil. yazdıklarımın hepsi de şu an kardemirin geldiği noktada birilerinin aklını başına alması için az da olsa bir payımız olması düşüncesiyle yazılmış yorumlar.Hep eleştiriyorsun demişsin; osman kılavuz döneminde yapılanları,oluşan şirket kültürünü,takımdaşlığı,2002 den sonraki şahlanışı nasıl ayakta alkışlıyorsak ve o günleri mumla arıyorsak, daha sonraki dönemde ve şu an gelinen noktayı eleştirmekte de haklı olduğumu düşünüyorum. Eleştirmekle birlikte bir de neler yapılması gerektiğini yazmam gerektiği noktasına katılmıyorum; koskoca bir dünya şirketine, ünitelerinin başında değerli,donanımlı yöneticiler bulunan bir şirkete ne yapması gerektiğini internet köşesinden söylemek çok da hoş olmasa gerek ki zaten tecrübemiz ve donanımımız ölçüsünde bu şirkette nelerin yapılması,nelerin yapılmaması gerektiği, nelerin yanlış yapıldığı,KİMLERİN yanlış yaptığı konularında şirketi idare ettiklerini iddia edenlere birçok dürüst arkadaşımızla birlikte zaman zaman bazı şeyler anlatılmaya çalışılmıştır.Değerlendirip,değerlendirmemeleri onların inisiyatifidir.Sonuç olarak; gelinen noktada herkes üzgün,herkes tedirgin,herkes 2002 yılı öncesine dönüş korkusu yaşıyor ve benim ve bazı arkadaşlarımızın yazdıklarını,eleştirilerini görmek, aslında gerçeklerin yazıya dökülmesini görmek çalışan kesimi üzüyor,geriyor.Bu sebeple kimseyi tedirgin etmemek adına ne şartta olursa olsun yorum yazmayacağımı belirtmek istiyorum.Bugüne kadar yazılanlar inşallah birilerinin aklını başına almasına az da olsa vesile olur.

  13. Hak yerini bulsun...

    Günaydın,

    Her sabah masama oturduğum anda ilk yaptığım yorumları okumak oluyor. Sayın Çalışan, Tonyukuk’a sormuşsunuz birşey biliyorsan ispatla diye. Siz gazeteleri takip ediyor musunuz? Bu insanların yaptıkları ve birilerinin yapmasına göz yumdukları birsürü yolsuzluk çarşaf çarşaf gazetelerde ortaya döküldü. Hanginizin sesi çıktı? Şirketin parasını hiç arlanmadan cebine indirenlere ne yapıldı? Ancak mahkemeden karar alınıp rezilliklerinin üstünü kapattılar. Ne o gazete haberleri engellenince bir grup vatandaş temize çıktı. Kimseye bildiklerini ortaya dök diye yüklenmeyelim. Bilinenler ortaya döküldüğünde kim ne yaptı da bundan sonra yenileri çıkınca bişeyler yapılsın? Ahmet bey başımızı döndürüyorsunuz yorumlarınız ve olaylara yaklaşımınız çok çabuk değişiyor. Bizler bu köşeyi sesimizi duyurmak için bir yorum mecrası olarak görüyoruz fakat sizin duruma yaklaşımınızdan ötürü düşüncelerimiz bulanıyor. hepinize iyi günler dilerim.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çatalzeytinliler Derneği’nin geleneksel iftarı yoğun ilgi gördü

Yayın: 28.03.2024 18:47
Paylaş:
A+ A-

Çatalzeytinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ramazan iftarına bu yıl rekor düzeyde katılım oldu.

Yaylacık’ta kahveler meydanında düzenlenen iftar programına siyasi parti adayları, muhtar ve muhtar adayları da katılım sağlarken mahalleli yoğun ilgi gösterdi.

Geleneksel Yaylacık ramazan iftarı organizasyon komitesi bir mesaj yayımlayarak katılımcılara teşekkür etti. Komite mesajında; “Geleneksel Yaylacık iftarımıza katkılarından dolayı;

Çatalzeytin yardımlaşma ve dayanışma derneği yönetim kuruluna, Dernek üyelerimize,

Karabük Yaylacıkspor kulübü sporcuları ve yönetim kuruluna,

Her memleketten gönüllü hayırsever dostlarımıza,

iftarımıza katılan ve bizleri yalnız bırakmayan 1300 değerli misafirlerimize,

bizzat arayarak ve mesaj atarak mazeretleri dolayısı ile katılamayan kardeşlerimize,

organizasyon komitesine, yardımlarını esirgemeyen yemek dağıtım ekibine,

aşçımıza ve yardımcı ablalarımıza etkinliğimizin başlangıcından bitişine kadar emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kulandı.

Karabük Çatalzeytinliler Derneği Başkanı Ozan Şentürk de yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi şöyle seslendi; “1300 kişiye yakın misafirlerimizle Bugün burada güzel bir birlikteliği ortaya koyduk. İftarımıza katılım sağlayan tüm siyasi parti yöneticilerine, mahalle sakinlerimize, uzaktan yakından katılım sağlayan herkese tek tek teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun, Allah bizi onlardan ayırmasın. Ramazan; gönüllerin, insanların bir araya geldiği, sofrada buluştuğu bir aydır. Biz de bugün bunu gerçekleştirdik. Her yıl burada iftar programımızı yapıyoruz. Her yıl da aynı şekilde o heyecanı görüyoruz.

İyi ki varsınız. Destek veren ve katılım sağlayan herkesten Allah razı olsun Allah yardımlarını kabul etsin.”