Her Telden (19 Ocak 2022)

Her Telden (19 Ocak 2022)

Yayın: 18.01.2022 22:22
Paylaş:
A+ A-

İNSANLAR,EVİNDE DOĞALGAZ YAKMAMAK İÇİN,BÜTÜN VAKİTLERİNİ ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDE Mİ GEÇİRİYORLAR..?
Son gelen zamlar,insanları yeni arayışlara itiyor galiba ve bu bağlam da EVİNDE DOĞALGAZ yakmak istemeyen birçok kişinin,daha sıcak ortam da hayatını geçirebilmek amacı ile, ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNE gittiklerine işaret ediliyor.
Aslında BÖYLE SOSYAL ORTAMLAR yapılabilse ne güzel olurdu.
Ülkemizin DOĞALGAZ SARFİYATI DA azalırdı değil mi..?
Öyle ya,DOĞALGAZI DIŞ ÜLKELERDEN döviz karşılığı alıyoruz.
Olayın bu tarafı başka,ancak,DOĞALGAZ FATURALARI,ELEKTRİK FATURALARI insanları çileden çıkartacak kadar,insanları yeni arayışlara yönlendirecek kadar yüksek gelince,bu yollar deneniyor.
ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ sıcak ortamlar..
Oralarda vitrinlere bakar gibi,saatler geçiren,günlerinin büyük bölümünü buralarda gezerek/dolaşarak geçiren insan sayısı gün/gün artıyor gibi yakınmalar geliyor kulağımıza.
Ne yapsın insanlar..?
Böylece elektrik ve doğalgaz tüketimlerini azaltıyorlar..
SIKINTILAR gün geçtikçe büyüyor elbet..

ELEKTRİK FATURALARINI ALANLAR “YANDIM ALLAH,BENİ ELEKTRİK ÇARPTI DİYE FERYAT EDİYORLAR..” ve GERİDEN DOĞALGAZ GELİYOR
Elektrik faturalarını alanlar “YANDIM ALLAH,BENİ ELEKTRİK ÇARPTI..” diye feryat ediyorlar,faturayı alan elektrik mi çarptı,cin mi çarptı diye düşünürken,geriden gelecek DOĞALGAZ Faturaları ile ne olacak,düşünmek bile zor.
Dün çok önemsediğim bir kardeş ile sohbet ediyorduk.
KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE gitmiş.
Bir baş dönmesi yakınması ile gitmiş ve bize HASTALARIN DURUMU sıkıntılı,ancak,esas SIKINTI SAĞLIK PERSONELİNDE gibi geldi bana diyor,iş yükü SAĞLIK PERSONELİNİ bıktırmış,adeta,bitirmiş gibi dedi.
ŞÖYLE BİR GÖZ GEZDİRDİM,MUTLU BİR TEK YÜZ GÖRMEDİM..
Söylediği aynen bu.
Gerçi,HASTANE DE mutlu yüz olur mu,diyeceksiniz..
Ancak,durum pek öyle de değil sanki..
Örneğin KARI/KOCA gelmişler Hastane ACİL SERVİSİNE sıcacık ortam da,sıra bekler gibi EVDE DOĞALGAZ YAKMAKTAN,elektrik enerjisi tüketmekten kurtuluyorlar,gibi dedi o kardeş.
VATANDAŞ NERELERDE,NE TASARRUFLAR PEŞİNDE değil mi..?

YENİCE İLÇESİNDE DÜZENLENEN “ KARABÜK TURİZM ÇALIŞTAYI..” HEM BÖLGEMİZ,HEM İLÇEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELERE..
Geçtiğimiz hafta KARDERFED Genel Başkanı Sayın CEVDET AKAY’IN öncülüğün de TÜMBİKON ,TÜMBİAD gibi önemli Sivil İnisiyatif Örgütlerinin de katılımı ile KARABÜK TURİZM ÇALIŞTAYI düzenlendi biliyorsunuz.
ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞTAY OLDU..
YENİCE İlçesi,yüzde 86 kadarı ORMANLAR ile kaplı bir coğrafyaya sahip,bu ORMANLARIN BİR ÖZELLİĞİ DE nadide orman varlıklarını barındırması.
Sayın CEVDET AKAY bu organizasyon ile müthiş yararlı bir işi başardı,göreceksiniz,kısa bir süre sonra YENİCE ve BU BÖLGE TURİZMİ önemli atılımlar yapacaktır.
Bakın YENİCE Belediye Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI’DA ortaya bir hedef koyuyor ve “YENİCE EKOTURİZMİ İÇİN IHLAMUR TERASI YAPTIK..” diyerek “SAFRANBOLU KÜLTÜR TURİZMİ ile AMASRA DENİZ TURİZMİ PARALELLİĞİNİN KURULMASINI ÖNERİYOR..”
Gerçekçi ve mükemmel bir hedef değil mi..?
KARDERFED Genel Başkanı Sayın CEVDET AKAY,birlikte çalıştıkları 200 civarında ki AKADEMİK PERSONEL ile birçok konuda raporlar hazırlayarak DÜNYA/ ÜLKE ve BÖLGE sorunlarına ışık tuttuklarından söz ediyor..
Bu bağlam da BAZI SİYASİ PARTİ GENEL BAŞKANLARINA DA sunumlar yaptıkları biliniyor ve özellikle CHP Genel Başkanı Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU bu konulara hayli büyük önem veriyor galiba.
KARABÜK TURİZM ÇALIŞTAYI önemli gelişmeleri getirecek sanıyoruz.

ŞEHİRİÇİ TOPLU TAŞIMA İŞİ YAPANLARIN BİR BÖLÜMÜ,ZARAR NEDENİYLE İŞİ BIRAKIRKEN,KARABÜK’TE RAYLI ULAŞIM SİSTEMİ RÜYASI
Karabük’te ŞEHİRİÇİ TOPLU TAŞIMA yapan İşletmecilerin bir bölümü ZARAR EDİYORUZ gerekçesi ile işi bıraktılar,yeni İHALELERE GİREN yok ve bu alanda büyük sıkıntıların yaşandığı kesin.
Geçmiş yıllarda RAYLI TOPLU ULAŞIM SİSTEMİ kurulmasını isteyenler,buna yönelik FİKİR JİMNASTİĞİ yapanlar olmuştu,biz o zamanlarda Karabük potansiyellerinin böyle bir sistemi kaldırmayacağını anlatmaya gayret etmiştik..
Hatta bu görüşlerimizden dolayı bize sallayanlar bile olmuştu..!!
Şimdi işe bakın siz,Karabük’te TOPLU TAŞIMA İŞLETMECİLİĞİ yapan bazı Firma veya kişiler HATLARINI BIRAKIYORLAR,zarar ettikleri gerekçesi ile işi bırakıyorlar.
KARABÜK BELEDİYESİ yeni hat ihalesi açıyor,pek istekli yok.
Geçmiş yıllarda BÜYÜK İHALE BEDELİ verilen hatlara,şu an bakan bile yok veya çok düşük fiyatlar uygulanmak isteniyor,böyle sıkıntılı bir ortam var..
RAYLI SİSTEM hiç mi hiç olmazdı ve biz bunu anlatmak istiyorduk işte.

ELEKTRİK FATURALARI,YALNIZCA VATANDAŞI DEĞİL,KREDİ YURTLAR KURUMU BAŞTA OLMAK ÜZERE,HEMEN HER YERİ ÇARPIYOR.
Gelen/gelmeye başlayıp,devam eden ELEKTRİK FATURALARI yalnızca vatandaşları değil,işyerlerini değil,Resmi Kurum ve Kuruluş Yönetimlerini de sıkıntılı hale sokuyor..
Örneğin bir KREDİ YURTLAR KURUMU Öğrenci Yurdu’na,daha önceleri 400-450 bin lira gelen ELEKTRİK FATURASI bu defa 800 bin lira dolayında gelmiş iyi mi..?
Peki; ÖZEL ÖĞRENCİ YURTLARI NE YAPACAKLAR..?
Bu nedenle,yakın zamana kadar IŞIL/IŞIL OLAN,birçok işyeri vitrini artık eskisi gibi ışıltılı olmayacak demektir ki,biliyorsunuz Maliye ve Hazine Bakanımız Sayın NURETTİN NEBATİ’NİN gözleri de ışıl/ışıldı.
ELEKTRİK ENERJİSİNİ fazlaca kullanan SANAYİ TESİSLERİ var,örneğin,UN FABRİKALARI bunların başında gelir ve gelen zamlar maliyetleri önemli ölçü de etkileyecektir.
Isınma da elektrik enerjisi kullananlar yandı doğrusu.
Gerçi,doğalgaz da çok ciddi zam aldı..
Kömür fiyatları derseniz ton itibarı ile 4 bin lira civarı deniliyor..
Akaryakıt fiyatları yine hayli yüksek..
Vatandaş,özellikle,emekli kesim gerçekten çok sıkıntılı.
İşyerleri sıkıntılı,sanayi sıkıntılı yürüyüp gidiyoruz işte..

KARDEMİR TESİSLERİNİN İÇERİSİNDE,MÜLKİYETİ HALEN HAZİNE ÜZERİNDE OLAN, GÖRÜNEN YERLER İLE KENT MEYDANI TAKASI
Henüz resmi olarak açıklanmayan bir bilgiyi siz Okurlarımızla paylaşmak isteriz,geçtiğimiz süreçte “KARABÜK ÖYLE İLGİNÇ BİR YER Kİ,BİR BAKIYORSUNUZ,BİR ALAN İÇERİSİNDE,BİRÇOK KURUMUN/KURULUŞUN YERİ ÇIKIYOR..” anlamında bir yazımız çıkmıştı.
Örneğin KBÜ HASTANESİ için 150 YATAK İLAVESİ noktasında ARAZİ GEREKİYOR,ancak,o arazinin temin edilmesi düşünülen mıntıka da birçok Kurumun,Kuruluşun arazisi çıkıyor.
Örneğin 5000 Evler futbol sahasının,saha zemini Gençlik/Spor adına,hemen dışı Belediye adına kayıtlı ve böyle çarpıklıklar yaşanıp çözümü için çaba harcanıyor.
Yine örneğin KARDEMİR Fabrikaları içerisinde Mülkiyeti KARDEMİR üzerine olmayan,halen HAZİNE ARAZİSİ görünen yerler var mı ve bu yerler KENT MEYDANI alanı karşılığında KARDEMİR’E Mİ verilecek..?
Zira ;Bakan Sayın MURAT KURUM halen KENT PANK olarak işlevsiz biçimde duran alanı-ki 70 dönüm civarında-MİLLET BAHÇESİ olarak düzenleyeceklerini söyledi.
KENT PARK yeri esas itibarı ile KARDEMİR’İN..
Ve;KARDEMİR’E DE bu alanın karşılığında HAZİNE ARAZİSİ olan yerlerden yer verileceğine işaret etti Sayın MURAT KURUM,işte bu KARDEMİR içerisinde olduğu söylenen alan mı KARDEMİR’E resmen verilecek,KARDEMİR’İN mülkü mü olacak..?
KARABÜK’TE KİM/KİMİN ARAZİSİNDE pek belli değil sanki.

YIKILMASI PLANLANAN “ADLİYE SARAYI İÇİN..” ÖĞLEBELİ BAHÇELERİ CİVARINDA 20-30 DÖNÜM BİR ALANIN KAMULAŞTIRILMASI
Çevri/Şehircilik/İklim Değişikliği Bakanı Sayın MURAT KURUM,geçtiğimiz hafta içerisinde Karabük’e geldi ve özellikle bugün hiçbir işlevi olmayan KENT MEYDANI için BURAYA MİLLET BAHÇESİ yapacağız açıklamasında bulundu..
KARABÜK’TE MÜTHİŞ İLGİ GÖRDÜ BU AÇIKLAMA..
Sayın KURUM bunu söylerken de,DEPREME DAYANIKSIZ olduğu ileri sürülen ADLİYE BİNASI için “BURASI KALDIRILACAK,YENİ BİR ALANA YAPILACAK..” anlamında bilgiler verdi.
Yeni yer için ÖĞLEBELİ BAHÇELERİ civarında 20-30 dönümlük bir alanın Kamulaştırılması düşünülüyor galiba ve bunun için Sayın Bakan 10 milyon lira civarında para yollayabileceğini de söylemiş.
O ZAMAN ORTAYA 70 DÖNÜM BİR ALAN ÇIKIYOR..
Ve bu alanın projelendirilmesi HAZİRAN AYINA kadar,yapımı ise 2023 yılına kadar gerçekleştirilecek,öyle umuyoruz ki,Rahmetli Prof.Dr.BURHANETTİN UYSAL’IN hazırladığı/hazırlattığı görseller MİLLET BAHÇESİ içerisinde yer alacak.
Örneğin CAMİ konusu,örneğin AKVARYUM olayı,o görsellerden de yararlanılacak ve MİLLET BAHÇESİ içerisinde o sosyal donatı alanları yer alacak..
Öyle veya böyle BİTİŞ TARİHİ 2023 YILINI BULACAK..

KARABÜK MAHALLESİ ile FEVZİ ÇAKMAK MAHALLESİ SAKİNLERİNDEN GELEN BİR YORUM ve BU KONU MAHKEMEYE GİDER Mİ..?
Hep yazıyor ve söylüyoruz ya,HER TELDEN Köşesine gelen çok ilginç,çok içerikli yorumlar oluyor diye,örneğin KARABÜK ve FEVZİ ÇAKMAK MAHALLESİ sakinlerinden bazı okurlarımızı yorumları dikkatimizi çekti.
KARDEMİR’İ MAHKEMEYE VEREBİLİRİZ gibi yaklaşım gösteriyorlar ve KARDEMİR KIRMA TESİSİNDEN gelen tozların,o civarda EMLAK FİYATLARINDAN söz ediyorlar BİZİM EMLAKLARIMIZ KARDEMİR YÜZÜNDEN DEĞER KAZANMIYOR diyorlar..
YORUMLARIN ÖZETİ bu ve MAHKEMEYE GİTMEKTEN SÖZ EDİYORLAR.
Baktığınız da haklılar,KARDEMİR kırma eleme tesisi hemen karşı tarafta oradan çıkan toz BULUTLAR halinde üzerlerine geliyor ve hem sağlık,hem de O CİVARIN DEĞERLERİ açısından olumsuz bir durum ortaya çıkartıyor..
YOLLANAN YORUMLAR GERÇEKTEN DİKKATİMİZİ ÇEKTİ..
O civar da,hayli sıkıntılı bir durum olduğu belli..
KONU MAHKEMELİK OLUR MU acaba..?

31 kişi görüş bildirdi

  1. Karabuk

    10 lira harcanacaks 8 i safranboluya . Karabuk e 3- 5 ağac, asıl yatirim safranboluya. Safranbolu ilçesine millet parkı yapılacaksa neden efkaniye,Eskipazar,yeniceyede yapılmıyor.orada yaşayanlar insan degilmi?
    Ya il nerjezibe yapılmalı,taşa bütün ilçelere adil olan bu değilmi?

  2. Elektrik niye çarptı

    O kadar maaş zammını neden aldınız. Bu faturaları ödeyin diye. HES projesine karşı çık nükleer santrale eylem yap sonra elektrik pahalandı. Doğalgaz 1000 TL gelse 4 ayda 4000 TL yapar. Kömürle ısınan tonu 6000 o ne yapsın.

  3. Karabük Bizim

    Karabük Karabük olalı esnafı bu kadar uğraşan bir belediye başkanı görmedi. Fırıncılardan sonra toplu taşıma işi ile uğraşılıyor şimdi. Toplu taşıma işi yapanlar teker teker işlerini bırakıyor. Toplu taşıma ihalelerine ilgi olmuyor. Akaryakıta gelen bunca zamdan sonra tarifeleri onaylamayan belediye yakında otobüsçü minibüs cü ve fırıncı bulamayacak.

  4. Toplu taşıma

    Ahmet abi toplu taşıma zarar ediyor insanlar para kazanamadikları için araçlarını geri veriyor ama belediye hala daha yeni hatlar açma yeni araçlar satma peşinde nasıl bizlerde yaşıyoruz bu işlere bakan kim yeni araçları ihaleye sunuyor niçin kan ağlayan toplu taşımaya sürekli ateş atmaya çalışıyor anlamış değilim birsürü araç geri verilirken neden yeni araç ihalesi? Bu araçları ihaleye veren arkadaş eğer bu araçlarda para kazanmayıp geri verilirse belediye bu hatlara kendisi araç göndermek zorunda bunu bilmiyormu? Bu arkadaş belediyeyimi zarara uğratmaya çalışıyor özel toplu taşımayami kazık atmaya çalışıyor yoksa dolmuşçu esnafınımı bitirmeye çalışıyor anlamak zor bir mahalleye 1 saat aralığında 6 tane otobüs ve buna paralel dolmuşlar girerse bunların hangisi para kazanacak acaba geçenlerdede yazmıştım bu belediyenin yapmış olduğu ihaleler incelenmeli şuna eminim ki eğer incelenirse bir sürü hatalar yanlışlıklar yada farklı bir deyimle yolsuzluklar ortaya çıkacaktır sayın Ahmet karabacağa da değinmek istiyorum yine şoförler cemiyeti için aday şimdi soruyorum ona şoför arkadaşları için yıllardır ne yapmış desinki ben şu konuda esnaf arkadaşlarımın yanındaydım şunu düzelttim arkadaşlarım para kazanmıyor zaten hatlarda yeterince otobüs var hatlara yeni otobüs sokmayalim diye ricaci olacağına yancısı cemal topcuyla otobüs ihalesine girip ucuz yollu ihale alıp pahalıya otobüs satan arkadaşlar bunlar ama bu Karabük küçük bir yer olmasına rağmen hala istedikleri gibi at oynatıyorlar… bir başka konuda yine söylüyorum organize sanayi bölgesine açılan okula cumayani dolmuşu hemen o gün çıkmaya başladı ama başka hatlarda güzergah istendiği zaman sayın zabıta müdürü izin vermiyor niye oraya izin verdi yada hemen cumayani arabaları oraya çalışmaya başladı çünkü o hatta sayın Ahmet karabacağın dolmuşu var artık koltukta oturanlar uyansa iyi olur diye düşünüyorum herkes eşit haklara sahip herkes belediyeye kirasını veriyor ve akşam herkes evine ekmek getirmenin peşinde kimse kimseden büyük değil ve kimsenin ahı kimsede kalmaz

  5. Yazık çok yazık

    Sabah kalkıp işe gideceksin yollar karla kapalı. Ne bir belediye yol açma aracı ne bir kar temizliği. Vatandaşlar yollarda yürüyor. Karabük belediyesinde yolları kaldırımları temizleyecek kimse yoksa sayın karabük valimizden talebimiz. Yılları ve kaldırımları bir temizlettirivermesi. Sayın valime buradanda baş sağlığı diliyorum. Teyzemizin mekânı cennet olsun. Sunuda biliyorum şehir içi yollara kaldırımlara belediye bakıyor. Her ne hikmetse karabük basını bunları görmüyor duymuyor. Tüm yetkililere buradan saygılar.

  6. Mağdur

    Bu sabah hiçbir otobüs geçmedi duraklardan.herkes mağdur oldu. Madem deselerdi otobüsler de kar sebebiyle tatilde. Boş yere soğukta beklemezdik.

  7. BELEDİYE ARIYORUUUUZ

    KAR YAĞDI HAYAT DURDU KARABÜKTE BELEDİYE ARIYORUUUUZ NERDESİN RAFET BEY NERDESİNİZ BELEDİYE EKİPLERİ AÇIN ŞU YOLLARI ALLAHAŞKINA MİLLETE BU EZİYETİ ÇEKTİRMEYİN YAZIKTIR BU MİLLETE ARKADAŞ YAZIKTIR
    BELEDİYE ARIYORUUUUUZ

  8. Tabanlara Kuvvet

    Sabah kalkıp işe gideceksin, yollarda hiç temizleme namına hiç bir iz yok. Şehir Merkezine geldik, şehir merkezinde de hiç çalışma yapılmamış maalesef. Sınıfta kalmaya devam…..

  9. Karabük belediyesi tam yaydı

    Karabük belediyesi tam yaydı ne bir kar kürüme ne bir tuzlama ne bir çalışma var insan biraz sorumluluk duyar yahu nedir bu milletin çektiyi anlamak vallahi billahi mümkün deyil şurda ana iki cadde iki yol var bunları açmak insanları rahatlatmak bu kadarmı zor ya laf laf laf başka bi icrat yok yazık günah aynı zamanda ayıp be

  10. Gürünlü

    Karabukun belediye baskanivarmi ? Olanda temsilimi.Saldim cayira gidiyor.

  11. Kuzeyin Yıldızı Karabük Köyü

    Karabük gerçekten köy ,belediye namına bir şey yok çoğu köy muhtarı belediyeden daha iyi Allah var çöp olan projelerden başka icraat yok.Kent meydanı çöp oldu ,çevre yolu altına yapılan yürüyüş yolu çöp oldu .Boşu boşuna milletin parasını oralara yatırdılar. Allahtan Bakanlık el attı da eski valiliğin orayı da atıl duruma getirmediler. Birde borçsuz belediye falan diyorlar çalışmazsan tabi borç olmaz gariban esnaf daha fazla risk alıyor çok yazık oldu Karabük’ e , boşuna harcanan yıllar vizyonsuzluk böyle bir şey 100. yıl bu bölgenin cazibe merkezi olabilirdi. Saçma sapan imar izinleriyle tam bir izbelik oldu yapılan pazar yeri tam bir ucube ,Kastamonu yolu tarafına düşen dükkanlar boş duruyor , saçma sapan projeler kim çiziyor kim akıl veriyor yapanların ,Mimar ve Mühendis olmadığı kesin, birileri rüyalarında görüp yapıyor galiba bu yapıları, belediye otobüsleri desen Allaha emanet kar yağdı millet belediyeyi bekliyor ortada belediye yok.

  12. Kuzeyin oku Karabük

    Anlayana:
    Kapılarını halka kapatır. İnsanlardan uzaklaştıkça söz dinlemez olur ve etrafına etten duvar örer.
    İyileşme umudu tükendiğinde de, kendi içine çökerek yıkılır.

  13. Kardemir Cüruf Tesisi Gelir, Çevreye verdiği Zarar

    Kardemir cüruf tesisinde üretilen ürünler;
    Çimento hammaddesinde, Karayolunda, Demiryolunda alt yapı malzemesi olarak kullanılıyor.
    Kardemir tabi burada elde ettiği ürünü nereye satıyor. Yıllık ne kadar üretiyor? kaç tl kazanıyor? çevreye zararı…
    Peki Karabük Mah. ve Fevzi çakmak mahallesine dolaylı emlak zararı ne olacak…
    Sayın Karabük Belediye Başkanı geçen yıllarda gündeme getirmişti Bu mahallenin hakkını savunacağım diye… Sonra bir daha gündeme getirmedi…
    Bariz belli buradaki gayrimenkullerin durumu ispatlı analizli numeneler ile..
    Çed Raporu var mı? Buradaki mahalle sakinlerine görüş soruldu mu..
    Kardemir yönetimi siz kazanın… Bizim gayrimenkullerimiz de zarar uğrasın değersizleşsin sağlığımız hiçe sayılsın… Sivil, Resmi (yürütme yargı ) kurumlar görmesin…
    Takas yapılsa… Yenişehir ile 🙂

  14. İRONİ

    Hep Kılıçdaroğlu ‘nun yüzünden karakış kapıda, bu kış çok sert geçecek dedi yarım metre kar yağdı doğal gaz elektrik faturaları tavan yaptı ?

  15. radar

    Rafet başkana oy verdim
    VERMEZ OLAYDIM HİZMET KOCAMAN SIFIRR

    BU KIŞ GÜNÜNDE BU BELEDİYE İYİ HİZMET VEREMİYORSA NE ZAMAN VERECEK

    BURASI KÖYMÜ YOKSA

  16. SAMİMİ

    Hüseyin Erer başkana sallayan gazetecileri şimdi hiç sahnede göremiyoruz.

    illa sallamanız için zayıf halka mı olası gerekir.

  17. Atikus

    Belediye mazot tasarrufu yapmak için yolları temizlemiyor ayıp ya ayıp bide muhtarlar onun adına açıklama yapıyor diyorlarki mazot tasarrufu içinmiş bumudur belediyecilik bari ana yolları tuzlayın temizleyin binlerce kişi magdur oldu sırta köşkünden cık artık vergili projeleride devlete yaptırıyorsun zaten cuma gunu karabukten cık pazartesi karabüke gel halktan uzaklaş saga sola saldır laf yetiştir devam devam sayın vergili he bu arada yandaşlarını oda başkanı yapmaya devam

  18. Genç girişimci

    Başkanı hizmet vermeye davet ediyoruz.

    yoksa milletvekilliğinde oy moy yok

  19. Belediye uyuma

    Ah karabüküm ah karın yağacağını sağır sultan bile duydu karabük belediyesi duymamış uykuda..Yürüyen merdiven yaptık Devamm

  20. Elektrik zammı

    Bu zammın nedeni elektrik dağıtım şirketlerini kurtarmaktan başka bişey değil dolar üzerinden kredi alan firmalar güya batmanın eşliğine geldi mazot benzine gelen zamlar da çabası

  21. Rafete oy veren aslan sosyal demokratlar

    Rafete oy veren aslan sosyal demokratlar iyimi böyle

  22. AKP-MHP ORTAK YAPIMI ELEKTRİK

    AKP-MHP ORTAKLIĞINDA ELEKTRİK FİYATLARI HEPİMİZİ ÇARPTI BEN MHP YE OY VERİYODUM AMMA ARTIK ÖYLE BİR HATAM OLMAZ YAGMUR GİBİ ZAM YAĞIYO MHP GENEL BAŞKANININ HİÇ DERDİ DEYİL O HALA CHP YE İYİ PARTİYE HDP YE SALDIRIYOR AYIPTIR GÜNAHTIR BE BİLADER ESNAF DE KÖYLÜ DE MEMUR DE İŞÇİ DE BİKEREDE BUNNARDAN BAHSET YA OTERÖRİST BU VATAN HAYİNİ ŞU BÖLÜCÜ BAŞKA Bİ DERDİ YOK ADAMIN MİLLETİN CANI ÇIKIYO HABERİ BİLE YOK ETRAFINADA TOPLAMIŞ BİRAZ YANCI OH KEYİFLERİ İYİ.AKP-MHP MİLLETİ CANINDAN BEZDİRDİ YA DÜNDE MAZOTA ZAM GELDİ İŞTE GÖRDÜK

  23. Elektirik çarpı beni

    Elektirik çarptı beni yokmu kurtaraaaan fena yaptı lan basit bir çay ocağı berber kuruyemişçi esnaf 1000 lira elektiriği nasıl öder Allahtan korkun be Allahdan korkun AKP ne yüzle bizden oy isticek MHP yancısı ne yüzle isticek

  24. Anonim

    5322469743 AHMET Abi adliye sarayı binası bag essan san sit yapılsa görkemli bir şekilde bag essan san sitesi de öğlebeli san arazilere yapılsa nasıl olur sağlıklı günler dilerim saggılar

  25. 5322469743

    5322469743 AHMET Abi adliye sarayı binası bag essan san sit yapılsa görkemli bir şekilde bag essan san sitesi de öğlebeli san arazilere yapılsa nasıl olur sağlıklı günler dilerim saggılar

  26. Zam-zam-zam nolacak sonu

    Emekliyim 2600 lira mayış olıyodum yüzde 25 zam verdiler şindi 3200 yahutta 3300 lira alıcam ben ve hanım kalıyoruz evimiz kira deyil elektrik 287 lira geldi doğalgaz daha gelmedi en az 500 gelir su parası 100 lira telefon filan yok 1000 lirası gitti nasıl geçinicem allaşkına söyleyin kalan 2200 lirayla marketemi yetiricek kasabamı yetiricem zaruri çıkacak öteki ihtiyaçlaramı yetiricem söyleyin allaşkına.ginede şükür ediyor bide 2500 lira alanlar var.

  27. Zam değil zamcık

    SONDAKİKA
    Benzine 46 Kuruş zam geldi.

  28. Atıkus

    Cumhurbaskanı acıkladı muhtarları enflasyona ezdirmeyecekmiş asgari ücretle 4250 zam yapmış adam 30 yıl sgk prim ödemiş maası 2509 tl emekli aclıktan olsün bu zaman zihniyetle emekli senin vatandasın deyılmi

  29. ÇAKIR

    DAHA NE BEKLİYORDUNUZ BELEDİYEDEN BİZLER BURADAN YILLARDAN BERİ YAZIYORUZ.KARABÜK BELEDİYESİ BAŞKANI ORTALARDA YOK YENİDEN ÜÇÜNCÜ DEFA SEÇERSENİZ OLACAĞI BUYDU.AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ DENİR.BU KARDA KIŞTA VATANDAŞI MAĞDUR EDEN BELEDİYE BAŞKANI ÇIKIP AÇIKLAMADAMI YAPAMAZ,BENCE BU DAHA İYİ GÜNLERİMİZ ,EKONOMİK OLARAKTA DAHA İYİ GÜNLERİMİZ,ÖRNEK ÖĞLEBELİ BAHÇELERİNE ADLİYE BİNASI YAPILMASI İÇİN İSTİMLAK EDİLECEKMİŞ,YAZIK CAANIM SEBZE BAHÇELERİNİ YOK EDECEKMİŞİZ,YOKMU KOSKOCA KARABÜKTE BAŞKA BİR YER YAAA ,BİZ ADLİYE BİNASINI YENİ YAPMAMIŞMIYDIK HEMEN YIK YERİNE TARIM ARAZİSİNE BETON ADLİYE SARAIYI DİK.YAZIK HARCANAN VE HARCANACAK PARALARA BİZ BU KADAR ZENGİN BİR ÜLKEMİYİZ.KARABÜKÜN ÖNCELİKLE TRAFİK YOĞUNLUĞUNU AZALTACAK KAVŞAK PROJELERİNE, ÇEVRE YOLUNA,SAĞLIK SORUNUNU BİTİRECEK HASTENEYE,KAYABAŞI ,BAYIRMAHALLE,ATATÜRK MAHALLESİ VE SOĞUKSU MAHALLESİNİN BİR BÖLÜMÜNÜN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNÜN BİR AN ÖNCE BAŞLAMASINA VE BİTİRİLMESİNE İHTİYACI VARDIR.ÖNCELİKLE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.KAMUSAL YARARI ÖN PLANDADIR.ANCAK SİYASİ İARDE VE YEREL YÖNETİM BUNU YAPABİLİRMİ? ASLA YAPAMAZ BİZLERDE BURADAN KAMUOYUNA SESLENİP BİZİ YÖNETENLERİ ŞİKAYET EDİP DURURUZ.KAYBEDEN DE KARABÜK VE HALKIMIZ OLUR.

  30. Anonim

    belediye temizlik iscileri su an çalışmıyorkaldirimlar 30 cm kar.
    temizlik işleri cavuslari bilinçli olarak isleri yavaşlatıyor sendika değiştirmesi için bünyesinde çalışan temizlik işçilerine baskı yapıyor. görevi başındaki elemanların üzerinde baskı kuruyor…

  31. Zam zam diyen emekli

    2002 de kaç dolar alıyordu emekli onuda yazıver. Size 5000 de verse ikramiyede verse daha yokmu diyeceksin çünkü sen sırf laf söylemeye gelmiş birisin.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da Yaz Keyfi: Tarihi ve Kültürel Mirasıyla Büyüleyen Kent!

Yayın: 28.04.2024 13:57
Paylaş:
A+ A-

Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasıyla ünlü, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kenti Safranbolu’da hafta sonunda turist yoğunluğu devam ediyor. Tarihi konaklarıyla ve geleneksel mimarisiyle dikkat çeken kent, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Safranbolu, özellikle yaz aylarında yoğun bir turist akınına uğruyor. Bu yoğunluk, kentin konaklama tesislerinin doluluk oranını arttırırken; hediyelik eşya, lokum dükkanları, restoran, kafe gibi işletmelerin de yoğun bir şekilde hizmet vermesini sağlıyor.

Safranbolu, tarihi dokusuyla ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistler, Safranbolu’da sıcak yaz günleri için özellikle hafta sonunda birbirinden zengin içeriğe sahip, açık hava, gastronomi, gurme tadım, yürüyüş, yoga, bisiklet gibi organizasyonlarla dolu, kültür, sanat, doğa ve müzik etkinliklerinin olmasını talep ediyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)