Her Telden (20 Ocak 2022)

Her Telden (20 Ocak 2022)

Yayın: 19.01.2022 19:28 |Güncelleme: 20.01.2022 08:14
Paylaş:
A+ A-

2021 YILI OCAK AYI SONLARINDA,KARABÜK BELEDİYESİ’NE DEVİR EDİLEN ÇAMLIK KENT ORMAN,”MİLLET BAHÇESİ OLARAK..” DÜZENLENECEK..
2021 Yılı ocak ayı içerisinde,Karabük Belediyesi’ne devir edilen,ÇAMLIK KENT ORMAN artık MİLLET BAHÇESİ olarak,yeniden değerlendirilecek ve bu yönde bir gelişme yaşandı.
Bunu,bizim anladığımız kadarı ile,Karabük Belediyesi yapacak.
Projelendirme çalışmaları üzerinde Karabük Belediyesi’nin bir hazırlığı vardı,yeniden bir projelendirme yapılacak mı/yapılmayacak mı,şu ana kadar net bir durum veya bilgi yok.,
Ancak,KENT ORMAN Parkı’nın MİLLET BAHÇESİ olarak değerlendirilmesi için ÇEVRE,ŞEHİRCİLİK ve İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ Bakanlığı,Karabük Belediyesi’ne 11.5 milyon lira kredi ve 3 milyon lira hibe para verecek gibi bilgiler geliyor.
Orman Genel Müdürlüğü,bu alanı 20 Ocak 2021 tarihi gibi Karabük Belediyesi’ne devir etti,bir dizi budama,temizleme çalışmaları yapıldı,daha sonra herhangi bir çalışma olmadı o alanda.
BELKİ BELEDİYE PROJELENDİRME ÇALIŞMALARINA BAŞLAMIŞTIR.
Süreç o nedenle kesildi gibi görülmüş olabilir..
Her ne ise artık..
BU ALAN MİLLET BAHÇESİ olarak değerlendirilecek..
Çok geniş ve bol ağaçlıklı enfes bir alan burası.

KENT ORMAN ÜZERİNE YAZINCA,AKLIMIZA KARABÜK KENT KONSEYİ GELDİ İYİ Mİ,KARABÜK KENT KONSEYİ VAR MI,HERHANGİ BİR İCRAATI..?
ÇAMLIK KENT ORMAN üzerine yazarken,nereden geldi ise,KARABÜK KENT KONSEYİ takıldı aklımıza iyi mi,biliyorsunuz KENT KONSEYLERİ 5393 Sayılı Belediyeler Yasası’nın ilgili hükümlerince kuruluyorlar.
HAYLİ İŞLEVSEL ÇALIŞAN KENT KONSEYLERİ VAR..
Aklımıza takıldı KARABÜK KENT KONSEYİ ne yapar acaba..?
Bilgisayar ortamında şöyle bir araştırdık,karıştırdık 2023 KENT VİZYONU adı altında bir bildirisini gördük KENT KONSEYİ’NİN,ne zaman kaleme alındı,ne zaman yayınlandı bir bilgi yok.
KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU OLARAK İSİMLER VAR.
Cemiyet hayatı,sosyal yaşamları hayli güçlü isimler bu liste de yer almış,ancak,icraat noktasında herhangi bir çalışmaları ne yazık ki görünmüyor bu YÜRÜTME KONSEYİNİN..
Aslında ÇALIŞMA GRUPLARI falan da olması gerekiyor..
Sahi..!! KARABÜK KENT KONSEYİ var mı,ne işler yapıyorlar..?
Birden aklımıza düştü iyi mi..?
5393 BELEDİYELER YASASI amir hükümlerince kuruluyor..
Mutlaka KARABÜK KENT KONSEYİ DE kurulmuştur,vardır..!!

KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE GİDEN KARAYOLU İL ÖZEL İDARESİ’NE Mİ,KARABÜK BELEDİYESİ’NE Mİ AİT ve YOL BERBAT DURUM DA
Geçtiğimiz gün,KARDEMİR’DE çalışan önemsediğimiz bir Kardeş aradı,daha sonra o konuya biz de kulak kabarttık POLİS OKULU DA dahil,OSB Çalışanları da dahil,yukarı kesimlerde yaşayan KÖY SAKİNLERİ DE dahil hemen herkes yakınıyor..
KAYABAŞI-ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YOLU BERBAT DURUMDA..
Bu yönlü yakınmalar ayyuka çıktı sayılır..
Kabaca araştırdık,belen köy Mahallesi’ne kadar BU KARAYOLU Karabük Belediyesi etki/yetki alanında dediler,daha sonrası İL ÖZEL İDARE etki ve yetki alanındaymış yol.
Hatta KAYAK MERKEZİ’NE yılın birkaç ayında yoğun trafik oluyor,o yol yılın birkaç ayında yoğun biçimde kullanılıyor ve KAYMAK GİBİ ASFALTI var ,burası ise “BIRAKIN YILIN BİRKAÇ AYINI,7/24 KULLANILAN,HERGÜN,HER DAKİKA KULLANILAN BİR YOL ve BAKIMSIZ..” gibi değerlendirmeler yapanlar oldu.
Bakın; İL ÖZEL İDARESİ ve özellikle YEREL BASINA amaçlarımıza bir/bir ulaşıyoruz yolunda açıklamalar yapan İL GENEL MECLİS Başkanı Sayın AHMET SÖZEN bu yola mutlaka ilgi gösterecektir..
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ,POLİS OKULU,CEZAEVİ ve yukarılarda kalan KÖY SAKİNLERİ bu yoldan gerçekten ve bize göre de haklı olarak yakınıyorlar.
BU YOL 7/24 KULLANILAN BİR YOL..
Ne dersiniz süratle ele alınır mı/alınmalı mı..?

KARABÜK,UZUN YILLAR BÖYLESİNE YOĞUN BİR KAR YAĞIŞI ALMAMIŞTI,YOĞUN KAR BİRKAÇ GÜNDÜR KENT HAYATINI ADETA FELÇ ETTİ…
Karabük’ün son 40-50 yılını iyi hatırlarız ve böylesine yoğun KAR YAĞIŞI almamıştı Kent,gerçekten üç gündür yağıyor ve yer/yer 50-60 santimi buldu KAR KALINLIĞI.
Toprak kar ile suya iyiden iyiye doyacak demektir..
Bu arada Gazetemize gelen yorumlardan anladığımız kadarı ile,Karabük Belediyesi çalışmalarından oldukça yoğun yakınmalar var,hatta bir Okurumuz “BEN Dr.NECMETTİN ŞEYHOĞLU’NUN BAŞKANLIK DÖNEMİNİ DE BİLİRİM.BÖYLE HAVALAR DA GECE BİLE UYUMAZDI..” anlamında yorum yollamış.
KARABÜK BELEDİYESİ ÇALIŞMALARINDAN veya ÇALIŞMAMASINDAN yakınan oldukça yorum yollanıyor Gazetemize,bu arada arayıp dert yanan çok sayıda insan olduğunu da yazmamız gerek doğrusu.
KARABÜK BELEDİYESİ mutlaka çalışıyordur,gayret içerisindedir.
Ancak,geniş bir alanda,henüz hizmetin ulaşmadığı yerlerden yorumlar yollanıyor,arayanlar oluyor diye düşünmek de mümkün,bu arada özellikle FEVZİ FIRAT Caddesi üzerinde henüz bir çalışma olmadığını da yazmamız gerek elbet.
KARABÜK TARİHİNDE BÖYLESİNE YOĞUN BİR KAR OLMAMIŞTI..
Bununla birlikte,küçük de olsa bir tehlikeden söz etmek mümkün,bu yoğunlukta bir kardan sonra,havanın biraz açması ve ardından yağabilecek bir yağmur çok ciddi tehlikeler getirebilir..
Özellikle 1978 Sel olayını hatırlayın,o zaman,bu yoğunlukta kar yağmamıştı,buna rağmen suya doyan toprak eriyen kar suları ile ciddi bir SEL FELAKETİNİN yaşanmasına yol açmıştı..
Bir de KARES,CEVİZKENT Dere yatağını,bazı kesimleri tıkanıklığı..
Bunları düşününce insan biraz kaygılanıyor elbet..

ŞEHİRİÇİ TOPLU TAŞIMA SORUNU GERÇEKTEN BÜYÜK ve YENİ YAPILAN İHALELER,İŞLETMECİLERİN YAKINMALARI,İDDİALAR,İDDİALAR…!!
Karabük’te çok fazla bir kitleyi ilgilendirmeyen,ancak,ilgilendirdiği dar bir çevre de ÇOK ÖNEMLİ,ÇOK CİDDİ İDDİALARA DA yol açan ŞEHİRİÇİ TOPLU TAŞIMA olayı gittikçe sert bir zemine doğru kayıyor..
YENİ HAT İHALELERİ YAPILIYOR..
Oysa ki ZARAR GEREKÇESİ İLE HAT BIRAKANLAR VAR..
Gazetemize dün gelen bir yorum,konuyu ŞOFÖRLER OTOMOBİLCİLER ODASI Kongresi’ne kadar dayandırmış ve bu tür spekülatif söylentilere kadar gidiyor iş.
Ancak ; OLAYIN TEMELİ İŞLETMECİLERİN ZARAR ETMESİ.
Zarar eden İşletmeciler TAMAMEN KONTAK KAPATMAKTAN DA söz ederek,adeta,ABANIN ALTINDAN SOPA gösteriyorlar ve böyle bir durum da ARAÇ KİRALAMASI YAPILABİLİR Mİ/YAPILIR MI..?
Bu yola gidilirse nasıl sonuç alınır..?
Birkaç gün önce yazmıştık..
ŞEHİRİÇİ TOPLU TAŞIMA DA,çok sayı da bedavacı varmış,hatta PARALI YOLCUDAN FAZLA BEDAVACI TAŞIMAKTAN yakınmalar bile geldi kulağımıza..
Bir de YILLAR ÖNCE yapılan ölçümlerle,Belediyece alınan BİLET PARASI sayısından yakınmalar var,bunların giderilmemesi halinde İŞLETMECİLER ZARAR DEVAM EDECEK, gibi bir yaklaşım içerisindeler..
ŞEHİRİÇİ TOPLU TAŞIMACILIK SORUNU GİDDİKÇE BÜYÜYOR MU..?

KARABÜK MAHALLESİ ile FEVZİ ÇAKMAK MAHALLESİ SAKİNLERİ “KARDEMİR KIRMA TESİSİ TOZLARINDAN YAKINIYORLAR..” ve VERİLEN SÖZLER
Karabük’ün en eski Mahalleleri sayılabilecek KARABÜK MAHALLESİ ile FEVZİ ÇAKMAK MAHALLESİ sakinleri,KARDEMİR CURUF KIRMA Tesisinden yakınıyorlar..
ÇIKAN TOZLARDAN YAKINIYORLAR..
O civarda GAYRIMENKULÜ olanlar,mülklerinin toz nedeni ile değeri kalmadığından yakınıyorlar,hatta bir adım ötesi YENİŞEHİR MAHALLESİ ile BURALARI TAKAS EDELİM noktasına gelen bile var.
OLMAYACAĞI KESİN ama,ÇARPICI BİR ÖNERİ ELBET..
KAYABAŞI ve FEVZİ ÇAKMAK MAHALLESİ Sakinleri,olayın tam bu noktasında,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN kendilerine “BU MAHALLELERİN HAKLARINI KORUYUP,ARAYACAĞI YOLUNDA SÖZ VERDİĞİNİ DE..” ileri sürüyorlar..
Daha sonra bir ses çıkmadığından yakınıyorlar.
KARABÜK ve FEVZİ ÇAKMAK Mahallesi adına “BU DURUMU MAHKEMEYE TAŞIMAKTAN SÖZ EDEN..” Mahalle sakinleri de var elbet ve bu yola giderek KAYBOLAN HAKLARINI ARAMAK gibi bir yola gitmekten söz edenler bile var.
Olur veya olmaz,o ayrı konu..
Ancak ;ŞİKAYETÇİ OLAN YÜZLERCE,BİNLERCE İNSAN VAR..
Sorunlarına bir sahip arıyor bu insanlar..!!

KARABÜK BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILAN “EMEKLİLER EVİ..” ve 5000 EVLER “YAŞLILAR EVİ..” SOĞUKLARDA İNSANLARA SIĞINAK OLUYOR..
Dün yazdık,insanlar pahalı geldiği için evinde doğalgaz ve elektrik tüketmemek için ALIŞ/VERİŞ Merkezlerine gidiyorlar,hatta,HASTANE ACİL SERVİSİNE giden aileler bile oluyor,diye.
BUNLARI DÜN YAZDIK.
Gerçekten de böyle yapan çok sayı da insan var.
Ne yapsınlar,evlerinde durmayıp,dışarıdan HALKIN GİDEBİLDİĞİ sıcak mekanları buluyorlar ve bir şekilde o sıcak mekanlarda zaman geçirip,daha sonra evlerine dönmeyi yeğliyorlar.
BAKIN,KARABÜK BELEDİYESİ EMEKLİ EVİ VAR..
Burada ÇAY BEDAVA,Gazete var,televizyon var..
Ortam hayli sıcak ve EMEKLİLER BURAYI KULLANIYOR elbet.
Yine KARABÜK BELEDİYESİ tarafından 5000 Evler Bölgesi’nde YAŞLILAR EVİ VAR ve buraya gelmek isteyenler,BELEDİYE ARAÇLARI ile evlerinden alınıp,daha sonra,yine evlerine bırakılıyorlar.
BAYLI/BAYANLI GELİYORLAR,SOHBET EDİYORLAR..
Hoş vakit geçiriyorlar YAŞLILAR EVİNDE ve sıcacık buralar..
Sözün özü,İNSANLAR PAHALILIKTAN MÜTHİŞ yakınıyorlar..
Vakit geçirip,ısınacak yerler arıyorlar..

800 CİVARINDA “KARDEMİR,KAPSAMDIŞI PERSONELİ..” YÖNETİM KURULU’NUN ALACAĞI “ZAM KARARINI BEKLİYOR..” ve MUHTELİF RAKAMLAR
800 Civarında KARDEMİR KAPSAM DIŞI PERSONEL 2022 yılı zammını bekliyor ve bu konuda KARDEMİR YÖNETİM KURULU nasıl bir belirleme yapacak,zam oranı ne olacak..?
KAPSAMDIŞI PERSONEL MUHTELİF RAKAMLAR üzerinde fikir yürütüyor veya beklentilerini dile getiriyor,kimi insanlar “EN AZ YÜZDE 50 OLUR..” gibi fikirler yürütürken,kimi çevreler ise “TÜİK TARAFINDAN AÇIKLANAN ENFLASYON RAKAMI YÜZDE 36 BAZ ALINIR,2/3 PUAN DA FAZLASI VERİLİR..” gibi diyor.
Bu arada İŞÇİ SÖZLEŞMESİ BU YILIN SONU BİTİYOR..
Ancak,İŞÇİ KESİMİNDE DE BİR BEKLENTİ VAR ELBET..
Daha önce ki SÖZLEŞME ile belirlenen zam miktarına KARDEMİR YÖNETİM KURULU’NUN birkaç puan daha ilave edebileceği üzerinde bilgi veren çevreler var elbet.
BUNLAR KARDEMİR YÖNETİMİNDEN ÇALIŞANLARIN BEKLENTİSİ.
Bu arada bir de 2021 YILI KAR BEKLENTİSİ VAR,bilindiği gibi ÇELİK SEKTÖRÜ 2021 yılını çok/çok iyi geçirdi ve o nedenle KARDEMİR’İN kar beklentisi de o ölçü de fazla.
Kimi çevreler 3 milyar liranın üzerinde bir karlılık bekliyor ve NASILSA YATIRIM YAPILMIYOR,HİÇ DEĞİLSE ÇALIŞANLARA FAZLA PARA VERİLSİN gibi görüş dile getirenlerin de sayısı az değil yani..
KARDEMİR KAPSAM DIŞI PERSONEL ZAM BEKLENTİSİNDE..

YOK/YOK ;MERAK ETMEYİN “KARDEMİR KARABÜKSPOR’U ve KARDEMİR KARABÜKSPOR MAHKEMESİNİ UNUTMADIK,ASLA DA UNUTMAYIZ..”
Birçok Okurumuz “ABİ NE OLDU KARDEMİR KARABÜKSPOR’U YAZMAZ OLDUN.SENDE Mİ TERK ETTİN..” diyerek,hafif yollu eleştiriler dile getiriyorlar..
KESİNLİKLE UNUTMADIK,KESİNLİKLE UNUTMAYIZ..
KARDEMİR KARABÜKSPOR’U BİTİRDİLER UNUTUR MUYUZ..?
Mahkeme bu yılın MART AYI içerisinde ve bilindiği gibi MAHKEMELER HALKA AÇIK YAPILIYOR,gelmek isteyenler,yapılmış olayları Mahkeme zabıtlarından öğrenmek,izlemek isteyenler gelebilirler bu Mahkemeye.
KARDEMİR KARABÜKSPOR’DA sanık birçok isim var.
Bunlar KULÜBÜ ZARARA UĞRATMAK,PARALARI ÇAR/ÇUR ETMEKTEN Sanık olarak yargılanıyorlar ve YÜCE TÜRK ADALETİ BU İNSANLARDAN mutlaka ama mutlaka hesap soracak,suçlulara gereken CEZALAR verilecektir..
BİR HUKUKÇU KARDEŞİMİZ çok önemli bir şey söyledi..
KEŞKE BU DAVA AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE GÖRÜLSEYDİ dedi.
Ve ,ASLİYE CEZA Hakimliği yerine AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE görülseydi dedi,o zaman ÇOK DAHA DETAYLI BİR SONUÇ ÇIKAR,O ZAMAN ÇOK DAHA GERÇEKÇİ BİR YARGILAMA SÜRECİNDEN GEÇİLMİŞ OLURDU yolunda görüşler dile getirdi.
Her neyse artık.
KARDEMİR KARABÜKSPOR’U UNUTMADIK,UNUTTURMAYACAĞIZ..
Herkes emin olabilir

25 kişi görüş bildirdi

  1. Karabük

    Çamlık kent ormanın da belediye zaten duzenleme yapacaktı millet bahçesi ile ne alaka?
    Birde millet bahçesi ,mahalle bahçesimi oldu?
    Yazdıklarınızı okuduktan sonra ankadimki . Millet bahçesi ödeneğinin yuzde sekseni safrsnboluta ayrılmış.
    Taman , hersey iyide safeanboluda CHP belediyeyi kazanmadimi ?
    Hani yıllarca AKP belediyeyi kazanamadı diye hizmet görmüyoruz diye düşünüyordum.
    Büyüklerimize sesleniyorum.karabukten çalarak safranboluyu buyutmekle ,ORTA vadede göreceksiniz ikiside küçülecek. Dokunmayın artık karabük il merkezine…
    Önce Askeriye alındı. Emniyet balıklar kayasi (,Safranbolu say) üniversite yüzüncü yil(safran u say) ( üniversitenin Safranbolu ilçesinde birsuru bölümü var. Karabuk merkezde yok. Şehir merkezinde kardemir kavşağı yok.safranboluda mahalleye köprü yapildi.vs.vs. şimdide adliyeye goz dikildi. Ne oldu ? valilik binası anıta yapılacaktı? Yoksa büyüklerimiz karabuk şehir merkezini sevmiyormu? Neden üniversitenin Safranbolu tarafı imara açık. Karabuk tarafı (öglebeli) imara kapalı. Sevmiyormusunuz karabuk u?
    Not : saygıdeğer yazarımız (uygun görür ve bilgilere ulaşabilirseniz)sizdende talebim,Safranbolu yapılacak millet parkını detaylandırıp vede karabuktekiyle maliyet açısından karşilastirirsaniz çok memnun olurum. Acizane talebine ilginiz için şimdiden teşekkür eder,başarili çalışmalarımızın devamını dilerim.

  2. Karabükspor

    Sevgili ahmet abi
    Bundan önceki duruşmalara katıldım en son mahkeme küçük salonda yapıldı kalabalık katılım olursa on kişiden fazlası giremez salon küçük avukatların büyük salonda yapılası için dilekce veya talepte bulunmssı lazım yoksa mahkemeye girilmez halka açık dogrudur fakat hakim pandemiyi ve salonun küçüklügünü öne sürerek seyirci almayabilir fakat büyük salonda olursa sorun cıkmaz avukatları bu konuda tedbre uyarmamız lazım katılım çok olacak inşalah

  3. e

    toplu taşıma belediye nin kar marjı
    gütmeden halkına sunduğu bir hizmettir. halk otobüsü sahipleri bunun bilincinde ihalelere girip toplu taşımacılık yapmaktadır. kurtarmıyor sa kazanamiyorsa teslim etsinler hattı…3 tirilyon eder diyor adam hattını. kazanmayan hattı niye 3 tirilyona satıyor engelliler önceden ücret edemiyordu su an ödüyor burdan engelliler derneği başkanımıza da çağrıda bulunuyorum hiç sesinizi cikardinizmi. ne yani otobusculer para kazansın diye taksi parasimi verelim onlara. onlar ne yapmis hala hurda otobüsler tek şoför hem ücret toplayıp hem araç sürüyor şoförleri somuruyorlar önce kendilerine baksınlar. kazanamiyorsa yapmasin teslim etsin ihaleye çıksın o hat.. millet aç otobusculerin derdi halkı germez 4 lira indi bindi nerde para kazanmiyorlar nerden nereye gidiyorlar milletin canını sıkmasinlar zaten canı burnunda milletin.

  4. TESPİT

    Ne garip bir memleket! Ahmet Bey siz bari yeniden dile getirin. Nurettin Tümen’ in işyeri var mı varsa adresi neresi esnaflık yapıyor mu yapıyorsa ne iş yapıyor fatura kesiyor mu istihdam sağlıyor mu, Ahmet Karabacak bizzat şoför esnafı mi,şoförler odası ile ilgili ne iş yapıyor bilmiyorum vs örnekler çoğaltılabilir.Bence devlet meslek odalarında sınırlama getirmeli, huzur hakkını kaldırmalı, başkanlık insanların işi haline gelmemeli . İnsanlar paraya arabaya değil hizmete talip olmalı. Ama herkes hak ettiği gibi yönetilir. Müstehak mi demek lazım bilemedik.

  5. 3 maymun

    Ahmet abi geçenlerde sosyal medyada metamfetamin kullandığı öne sürülen Karabük ün tanınmış simalarının isimleri ihbar ediliyordu. Evler barınaklar yanmış, kene operasyonu yapılmış falan filan. Adam bas bas bağırdı ama Karabük medyası duymadı sanırım.

  6. Belediye nerde arkadaşlar

    Belediye nerde arkadaş gören varmı toplam 3-4 acddesi açamayan belediye nerde arkadaş yazık bu millete yazık her taraf tıkır tıkır buz tuz pahalandı mazot pahalandı belediye ortadan kayboldu heralde yazık bu vatandaşa bilader yazık

  7. Devlet Bahçeli beye mektup

    Saygıdeyer Devlet bey.
    Şimdiye kadar hep size oy verdim.MHP liyim yani.Aynı zamanda emekliyim,sendikacılık yaptım cemiyetçiliyi az buçuk bilirim.Allah için bir defa vatandaşın geçimini dile getirin.Allah rızası için Emekli,köylü,esnaf,işçi,memur,deyin vatandaştan bahsedin.Orası kapatılsın burası kapatılsın o hain bu terörist yetti artık.
    Geçinemiyoruz Devlet bey geçinemiyoruz.Vatandaş geçinemiyor ısınacak hastane ısınacak alışveriş merkezi arıyoruz bu vatandaş bunları hak etmiyor Devlet bey kesinlikle hak etmiyor.
    Saygılarımla.

  8. Kasim demir.

    Vergiliyi goren duyan beri gelsin.belediye tumba
    .

  9. Benzine zam,zam zamada zam

    Heeeey arkadaşlar benzine zam geldi gözünüz aydın olsun.Benzine zam oraya zam buraya zam zamada zam hayat ne gözel ne gam galiba ben tırlattım dış güçler ayıptır yaptınız be ne istiyosunuz bu fukara milletten Allah sizin belanızı versin dış güçler sonunda beni tırlattınız işte
    Allah belanızı versin dış güçleeeer ile buna neyse neyse

  10. Bir soru

    Allah aşkına soruyorum belediye temizlik personeli ne iş yapar yada yapıyor . Bu karlı havalarda çok mu zor yenişehir merdivenleri kaldırımları temizlemek çok mu zor ana yolların karlarını temizlemek. Bunları istemek vatandaşın hakkı değilmi. Çok mu şey istiyoruz.

  11. FELÇ EDEN BELEDİYE

    AHMET BEY ,HAYATI KAR DEĞİL BELEDİYE FELÇ ETTİ.YAZIYA BELEDİYE ÇALIŞMASI OLMADIĞINDAN BAŞLAMIŞSIN,SONRA GALİBA RAFET BEYE KIYAMAMIŞSIN VE KARABÜK GENİŞ BAŞKA YERLERDE ÇALIŞIYORLARDIR HİZMET GELMEYENLER FERYAT EDİYORDUR FALAN GİBİ TOPU YUVARLAMIŞSIN.BELEDİYE KÜME DÜŞME AHMET BEY DOSTUM,RESMEN KÜME DÜŞTÜ.TOPLASAN 3-4 CADDE TEMİZLENSE KARABÜKÜN TAMAMI NEFES ALACAK BELEDİYE 400 METRE BİLE OLMAYAN KAPALI YOLDAN BİR GÜNDE ÇIKAMADI BELEDİYE ÇALIŞMIYOR AHMET BEY ÇALIŞMIYOR BUNU SENİNDE GÖRMEN DEYERLENDİRMEN LAZIM.ÖNEMLİ OLAN RAFET BEY DEYİL ÖNEMLİ OLAN KARABÜK BUNU SENDE HERKESDE ANLASIN ARTIK.SELAMLAR

  12. Gerçekler

    Muhtarların maaşı asgari üçret olan 4250 tl ye çıkartıldı,emekli ise 2500 ve asgari üçretin altında sürünmeye devam….nede olsa muhtarlar iktidarın tetikçisi onlar hak ediyor …ballı börekli zammı

  13. KARABÜK BELEDİYESİ

    Nusret tuzlama yapmak için Karabük’e gelecekmiş.

  14. Anonim

    Rafet başkanin yaptığı pazarın çatısı çöktü. Daha ne konuşuyoruz

  15. İYİ'MİSİN ŞAHİİİİİİN

    İYİ’MİSİN ŞAHİİİİİN,İL BAŞKANI OLSAYDIN İYİ İDİ AMMA OLMADI İŞTE NAPALIM ,ŞİMDİ KESKİN ÜLKÜCÜLÜYÜ DEPREŞTİ..! OKULLARDAN ANDIMIZI RESMİ TABELALARDAN T.C.Yİ KALDIRAN.EN YÜCE DEYERLERİ AYAKLAR ALTINA ALAN.HABUR İŞİNİ TEZGAHA KOYAN OSLO DA GÖRÜŞME YAPAN YERE MİTİL ATTI HAYIRLI OSSUN HAYIRLI OSSUN.ZAMLARIDA SAVUNUP BEKA İŞİ SAYAR ARTIK

  16. 53 BİN MUHTAR 13 MİLYON EMEKLİ

    53 BİN MUHTARIN MAYIŞINA İÇİ ELVERMEYENLERİN 13 MİLYON EMEKLİNİN MAYIŞINI NASIL İÇİ ELVERİRDE BÖYLE DÜŞÜK TUTAR SEÇİMDE GÖRÜRÜZ İŞALLAH
    MUHTARA 4425 EMEKLİYE 2500 ALLAHTAN REVAMI
    53 EMEKLİ 13 MİLYON EMEKLİ,

  17. Eyt

    Bizden topladığı paraları şu anda (hiçbir işlevi olmayan) muhtarlara dağıtıyor .asıl çifte kavrulmuştuk bu.para yok diye herşeye zam milleti enayi zannedenler hem bu dünyada hemde ahirette pişman olurlar inşallah

  18. Eyy Kılıçdaroğlu hep senin yüzünden 1000 TL Doğal gaz gelecek( Karakış kara kış diye diye kara kişi getirdin)

    Ülkemiz Hafta Sonundan İtibaren Aşırı Soğukların Etkisi Altına Girecek!
    Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın, bu hafta sonundan (22.01.2022 Cumartesi) itibaren batı kesimlerden başlayarak yurt genelinde etkili olması bekleniyor. Önümüzdeki hafta başından (24.01.2022 Pazartesi) itibaren, ülkemizin Karadeniz üzerinden gelecek daha soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, bunun sonucunda yurt genelinde aşırı soğuk hava koşullarının görüleceği tahmin ediliyor.

    21.01.2022 Cuma günü; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de beklenen yağışların, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz’de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Marmara’nın güneyi, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kar yağışı şeklinde diğer yağış alan yerlerde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

    22.01.2022 Cumartesi günü yağışların; İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi ve batısı ile Batı ve Orta Karadeniz’de yoğun kar yağışı, Güney Ege ve Akdeniz’de kuvvetli yağmur ve sağanak, Toros Dağları’nda yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

    23.01.2022 Pazar günü; tüm yurdun genellikle yağışlı olacağı, yağışların Akdeniz kıyı kesiminde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu’nun güneyi ve doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında kuvvetli ve yoğun kar yağışı şeklinde, Doğu Akdeniz’de ise kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

    24.01.2022 Pazartesi gününden itibaren; Karadeniz üzerinden gelecek aşırı soğuk hava nedeniyle yurtta beklenen yağışların kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

    Yapılan son değerlendirmelere göre aşırı soğuk ve kar yağışlı havanın 27.01.2022 Perşembe gününe kadar etkili olması bekleniyor.

    Aşırı soğuk hava, yoğun kar yağışları, çığ tehlikesi ve zirai don için vatandaşlarımızın ve yetkililerin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir.
    METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

  19. Anonim

    Rafet başkan her yönden sınıfta kaldı.

    Sınav yapti ADALETTEN, GÜVENİLİRLİKTEN; kar yağdı İŞ YAPAMAMAKTAN.

    Kendine gel başkan kendine gel. Bak SEÇİM YAKLAŞIYOR

  20. Hangi iş doğru

    Anonim arkadaş hangi iş doğruda o eğri. Sınav yaptı. Yaptıgı sınava inanmayıp sınavı kazananlar varken SINAVI KAZANAMAYAN yada SINAVA DAHİ GİRMEYEN insanları işe aldı. Şahin Karataş arkadaşada “yok öyle birşey “Şahin arkadaşın söylemi . Diyerek sınava girenleri görmezden geldi. Kar yağdı ne ana yollar ne de kaldırımlar temizlendi. Yenişehir merdivenleri allah korusun. İşlerimiz allaha kaldı.

  21. MUHTARA VAR Emekliye kol saati

    Muhtara var emekliye kol saati AKP böylemi seçimkazanacak bi arkadaş yazmış 53 bin muhtar 13 milyon emekli hankisi daha büyük muhtara askari ücret emekliye kol saati 2500 lira 3000 lira naber İSMAYİL ALTINÖZ eyimisin eyimisin naber MHP nin adı var gendi yok ADEM KAR başkanı eyimisin bekanız nasıl

  22. radar

    MUHTARLARA BİLHASSA MAHALLE MUHTARLARINA BOL KESEDEN ÇOK MAAŞ
    ÖBÜR TARAFTAN ADAM YILLARCA PRİM ÖDEMİŞ ALDIĞI NEREDE İSE YARISI HAKMI ADALETMİ BU

  23. Zamına zam

    Hafta sonu Benzin ve Motorin’e gene yüklü bir ZAM geliyormuş…Herhalde 20 TL’ye kadar çıkaracaklarmış….

  24. Stokcu

    Karabük’ün yerli amcasi haddehanesininde bulunduğu sahada yer altına yeni depolar yapmış sürekli benzin mazot depoluyormuş.

  25. ÇAKIR

    SAYIN AHMET ABİ KARABÜK BELEDİYESİ YAP(AMA)DIĞI BİR SÜRÜ PROJEDE OLDUĞU GİBİ ÇAMLIK KENT ORMAN PARKINDA DA ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRDI,BİR YILDAN BERİ HİÇ BİR ÇALIŞMA OLMADIĞI GÖRÜLDÜ İYİKİ MİLLET BAHÇESİ OLARAK BELİRLENDİ BURAYI BELEDİYENİN ELİNDEN ALDILAR. YOKSA GÜZELİM ÇAMLIK KENT ORMANI NI MAHFEDERLERDİ BETONA ÇEVİRİRLERDİ MAAZALLAH, KARABÜKÜN ONLARCA SORUN VAR ANCAK HİÇ BİRİ ÇÖZÜLMÜŞ DEĞİL.EVET KARABÜKTE YAŞAYANLARIN BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞUNUN KARLA MÜCADELESİNDE KARABÜK BELEDİYESİNİN ORTALARDA OLMADIĞI NET BİR ŞEKİLDE GÖRÜLDÜ. ŞEHİRİÇİ TOPLU TAŞIMACILIK DERSENİZ TAM BİR REZALET.KENTSEL DÖNÜŞÜM SÖZLERİNİN HİÇ BİRİNİN TUTULMADIĞINI KAYABAŞI MAHALLESİ,BAYIR MAHALE,SOĞUKSU VE ÇAMDİBİ MAHALLESİ SAKİNLERİ UNUTMAMIŞLARDIR VERİLEN SÖZLER DAHA DÜN GİBİ, BELEDİYE TARAFINDAN YAPILAN 5000 EVLER VE KARABÜKTE BULUNAN EMEKLİLER EVİ KAPALI OLUP PANDEMİNİN BAŞINDAN BU YANA AÇIK OLMADIĞI GÖRÜLECEKTİR.AYRICA ÜÇ YILDAN BU YANA OTUZ OTUZ BEŞ TRİLYON LİRA HARCANAN KANYON PARK PROJESİ DE BİR TÜRLÜ BİTMEMEKTEDİR. 5000 EVLER DE YAPILAN BİR PARK DAHA AÇILIŞI YAPILMADAN TAŞ DUVARLARININ ÇÖKMÜŞ OLDUĞU VE TEHLİKE ARZETMEKTE OLDUĞU GÖRÜLECEKTİR YENİDEN TAMİRATI YAPILMAKTA OLUP BUNUN İÇİNDE BİNLERCE TLHARCANMAKTADIR.YAZIK ÇOK YAZIK VATANDAŞTAN TOPLANAN PARALARIN NERELERE HARCANDIĞI BİLİNMEMEKTEDİR.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu düzenlendi

Yayın: 28.04.2024 21:18
Paylaş:
A+ A-

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu’nu erkeklerde Hicham Amghar, kadınlarda ise Sheila Chelangat kazandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu koşuldu.

Dünyanın en iyi 11 “Gold Label” yarı maratonundan biri olan İstanbul Yarı Maratonu, 10 kilometre ve 21 kilometre kategorilerinde gerçekleştirildi. Organizasyona 72 farklı ülkeden yaklaşık 14 bin sporcu katıldı. Elit atlet kategorisinde ise 34 farklı ülkeden 47 erkek, 21 kadın olmak üzere toplam 68 sporcu yarıştı. Elit kategoride 5 erkek, 2 kadın Türk atlet mücadele etti.

Yenikapı Miting Alanı’ndan start alan yarı maratonda atletler, sahil yolunda Kennedy caddesi boyunca Kumkapı, Cankurtaran, Çatladıkapı, Sarayburnu, Sirkeci ışıklar, Eminönü’nden Karaköy istikametine saparak Galata Köprüsü’nü geçti. Köprü bitimindeki ışıklardan “U” dönüşü yapan sporcular, Eminönü, Unkapanı, Cibali, Abdülezelpaşa caddesi, Ayvansaray, Haliç Köprüsü’ne varmadan Fatih ilçe sınırından “U” dönüşü yaparak ters istikamette aynı sahil yolunu kullanarak Yenikapı’ya ulaştı.

Kadınlarda ise Kenyalı Sheila Chelangat 1.06.46’lık derecesiyle ilk sırada geldi. İkinci sırayı 1.07.11’lik derecesiyle vatandaşı Miriam Chebet, üçüncülüğü de 1.08.16’lık derecesiyle Etiyopyalı Zewditu Aderaw aldı.

Elit atletler kategorisi erkeklerde Faslı Hicham Amghar 59.46’lık derecesiyle birinci oldu. İkinciliği 59.53’lük derecesiyle Etiyopyalı Dinkalem Ayele, üçüncülüğü ise 1.00.02’lik derecesiyle aynı ülkeden Gemechu Bute elde etti.

Türkiye yarı maraton şampiyonları da belli oldu

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu aynı zamanda Türkiye Yarı Maraton Şampiyonası özelliğini de taşıyor.

Erkeklerde 1.02.42’lik derecesiyle Ali Kaya, kadınlarda ise 1.13.32’lik derecesiyle Özlem Kaya Alıcı, Türkler arasında ilk sırada gelen atletler oldu.

İki sporcu, 2024 Türkiye Yarı Maraton Şampiyonu ünvanını elde etti.

Toplam 8 milyon lira ödül dağıtıldı

Yarı maratonda dereceye girenlere toplamda 8 milyon lira para ödülü verildi.

Elit atletlerde erkek ve kadın birinciler on beşer bin dolar ödülünün sahibi oldu. İkinciler 10, üçüncüler 8, dördüncüler 6, beşinciler 5, altıncılar 4, yedinciler 3 ve sekizinciler ikişer bin dolar alacak.

Farklı kategorilerde verilecek bonuslarla toplam para ödülü 8 milyon lirayı bulacak.

Türkiye’de ilk kez 16-18 yaş arası yarı maraton koştu

19. İstanbul Yarı Maratonu’nda Türkiye’de ilk kez 16-18 yaş arası atletler mücadele etti.

Daha önce 18 olan alt yaş sınırı bu yıl 16’ya çekildi. İlk kez 16-18 yaş aralığındaki atletler yarı maraton koştu.

Organizasyona bu yaş arasında 2 bin sporcu katıldı.

İyilik için koştular

19. İstanbul Yarı Maratonu’nda 34 sivil toplum kuruluşu, bağış toplamak için koştu. Bu yılki yarı maratona 34 farklı STK’den bin 500 gönüllü katıldı. Yarı maratonda son 3 yılda yaklaşık 12 milyon lira bağış toplanmıştı.

Organizasyonda ayrıca 500’ü gönüllü, 800’ü güvenlik görevlisi ve 350’si sağlık personeli olmak üzere toplam 2 bin 750 kişi görev yaptı. (AA)