Her Telden (26.Şubat.2016)

Her Telden (26.Şubat.2016)

Yayın: 26.02.2016 08:34
Paylaş:
A+ A-

SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNE GETİRİLEN YENİ DÜZENLEME VE KARABÜK’ÜN,KASTAMONU-BARTIN-ÇANKIRI İLE..!!
Çevremizde ki KASTAMONU-BARTIN-ÇANKIRI İlleri TEŞVİK KAPSAMI içinde,KARABÜK ne yazık ki TEŞVİK BÖLGESİ olarak kabul edilmedi,dışında tutuldu.
ŞİMDİ YENİ BİR UYGULAMA DAHA GETİRİLDİ.
Daha önce 10 işçi ve daha yukarı sayıda işçi çalıştıran Firmalar SOSYAL GÜVENLİK PRİMİNİ yüzde 5 daha AZ ÖDÜYORLARDI,Teşvik Bölgesi’nde yer alanlar yüzde 5 DAHA AZ ÖDÜYORLARDI.
YENİ DÜZENLEME ÇOK DAHA ENTERESAN..
10 İŞÇİ ÇALIŞTIRMA ŞARTI KALDIRILDI,Yüzde 5 daha az ödemeye,YÜZDE 6 DAHA İLAVE EDİLDİ ve TEŞVİK BÖLGESİ içinde yer almayan KARABÜK bunlardan yararlanamıyor.
Bunu DEVLET ELİ İLE HAKSIZ REKABET gibi görmek,öyle algılamak mümkün elbet,şimdi düşünün ESKİPAZAR/İsmetpaşa Bölgesinde KARABÜKLÜLERİN İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurma çabaları var..
Eğer ESKİPAZAR İlçesi ÇANKIRI İL HUDUTLARI içinde kalmış olsaydı,BU TEŞVİKLERDEN yararlanacaktı ve kurulacak olası bir OSB herhalde çok kolay biçimde dolardı..!!
SGK PRİMLERİNDEN YÜZDE 11 YARARLANILIRDI..
Bu durum KARABÜK’E EKONOMİK DARBE olacaktır mutlaka.
Zaten TEŞVİK OLAYININ başından bu yana darbe alıyor Karabük.
Bir DARBE İLAVESİ daha geldi SGK DÜZENLEMESİ İLE..

KARABÜK YAŞAYANLARI,KARABÜK BASINI “KARABÜK TEŞVİK BÖLGESİ KAPSAMINA ALINMADI..” YOLUNDA FERYAT
Hafızanızı biraz yoklayın lütfen,KARABÜK YAŞAYANLARI,KARABÜK SİYASETİ,KARABÜK BASINI geçmiş yıllarda ve çok haklı olarak “BİZİ NEDEN TEŞVİK BÖLGESİ KAPSAMINA ALMADINIZ..” diyerek feryat/figan etmedi mi..?
BİZ ETTİ DİYE HATIRLIYORUZ..
Gayrı Safi Milli Gelirden,KARABÜK’E ORANLA,daha fazla pay alan İller TEŞVİK BÖLGESİ kapsamına alındı,KOMŞU İLLER kapsama alındı KARABÜK NEDEN ALINMADI diye sormadık mı,feryat etmedik mi..
BİZ ETTİ DİYE HATIRLIYORUZ..
Bakın KASTAMONU-BARTIN-ÇANKIRI gibi KOMŞU İLLER bu kapsamdalar ve SOSYAL GÜVENLİK PRİMİ olayında yepyeni bir avantaja daha sahip oluyorlar..
Daha önce 10 işçi ve daha fazlasını çalıştıran TEŞVİK KAPSAMI içinde ki İLLER,kapsam dışında ki İLLERE oranla yüzde 5 DAHA AZ SGK PRİMİ ÖDÜYORLARDI..
Şimdi yeni uygulama ile 10 işçi şartı kaldırıldı,yüzde 5 AZ PRİM ÖDEMEYE,YÜZDE 6 DAHA İLAVE EDİLDİ,böylece KASTAMONU –BARTIN-ÇANKIRI yalnızca SGK Primi ödemesinde BÜYÜK AVANTAJ YAKALAMIŞ OLDU..
Bu uygulamadan KARABÜK’E ne zararlar olur,bir düşünün..!!
Demek,o zaman ki feryatlar boşuna değilmiş..!!

ÖRNEĞİN, TEŞVİK BÖLGELERİNE YENİ UYGULANACAK OLAN SGK PRİMLERİ,CHP-MHP-SP VE PARTİLERİNİN İLGİSİ…
Yeni çıkan bir uygulama ile TEŞVİK KAPSAMI içinde yer alan ve içlerinde KASTAMONU-BARTIN-ÇANKIRI gibi TOMŞU İLLERİN bulunduğu yerlerde SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİ Teşvik Kapsamı içinde ki yerlere göre yüzde 5 daha AZ ÖDENİYORDU.
ŞİMDİ YENİ BİR UYGULAMA GETİRİLDİ.
Daha önce 10 işçi ve fazlasını çalıştıran Firmalar yüzde 5 daha AZ ÖDEME yaparken,bu değiştirildi 1 İŞÇİ bile çalıştırsanız,yüzde 5 az ödemeye yüzde 6 daha İLAVE EDİLEREK DAHA AZ ÖDEME YAPACAKSINIZ..
Yani TEŞVİK BÖLGESİ kapsamında yer alan İL kapsam dışında kalan İL’E oranla yüzde 11 daha AZ PRİM ÖDEMESİ yapacak ve böyle bir uygulama yürürlüğe girdi.
Peki Karabük’te CHP-MHP-SP gibi Partiler bu duruma ne derler acaba veya nasıl bir yaklaşım getirirler,nasıl bir tepki verirler,yoksa ÇOĞU GELİŞMEDE OLDUĞU GİBİ,SESSİZ Mİ KALIRLAR..
CHP SON DÖNEMDE CİDDİ BİR ATAKLIK GÖSTERİYOR..
MHP AYLARDIR SESSİZ.
Diğer PARTİLERİN DE oy oranlarına göre,pek sesi çıkmıyor..
Şimdi KASTAMONU-BARTIN-ÇANKIRI İlleri KARABÜK’E oranla çok/çok avantajlı ve siz ESKİPAZAR İlçesinde yaşasanız üzülmez ve “KEŞKE KARABÜK’E BAĞLANMASAYDIK,ÇANKIRI7DA KALSAYDIK..” demez misiniz..?
SİYASET KURUMU BU YENİ GELİŞMEYE NE DER ACABA..?

CHP SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA “SUÇ DUYURUSU YAPMIŞ..” VE AK PARTİ İÇİNDE DE SIKINTI OLDU..
CHP Safranbolu İlçe Başkanı Sayın İBRAHİM AYHAN,İl Başkanı Sayın ERDOĞAN DİNÇEL ile birlikte,Safranbolu Belediye Başkanı Sayın NECDET AKSOY hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na SUÇ DUYURUSUNDA bulundu.
SUÇ DUYURUSUNA temel olan gerekçeler,görevden alınan,AK Parti İlçe Başkanı Sayın AHMET GÜNEŞ’İN daha önce yaptığı açıklamalarda kapsamında dile getirilen konular.
BAKALIM NASIL BİR SONUÇ ÇIKACAK.
İHALEYE FESAT KARIŞTIRMAK falan gibi gerekçelerde var.
Bu nokta,AK Parti içinde de sıkıntılar yaratabilecek unsurları içeriyor sanki,bilindiği gibi BELEDİYE BAŞKAN ADAY/ADAYLIĞI döneminde,Sayın NECDET AKSOY Kamuoyu karşısına çıkıp dobra/dobra PARALEL YAPIYA sempati duyduğu dönemler hakkında açıklamalar yapmıştı.
Şimdi AK Parti kanadı Sayın NECDET AKSOY’U savunsa bir türlü/savunmasa iki türlü gibi bir ortam çıktı ortaya ve CHP tarafından yapılan SUÇ DUYURUSUNDA DA bu paralel yapıya,cemaatçi yapıya özellikle ve özenle yer verilmiş.
AK Parti yeni İLÇE BAŞKANI Sayın ALİ ATAY ve açıklanacak İLÇE YÖNETİMİ,böyle bir durumda nasıl tutum alır merak ediyoruz,zira SUÇ DUYURUSUNUN temelinde “PARALEL/CEMAATÇİ YAPI..” öğeleri özellikle/özenle yerleştirilmiş.
Sayın NECDET AKSOY bu SUÇ DUYURUSUNA nasıl tepki verecek.
Vereceği tepki tartışmaları alevlendirecek mi..?
Safranbolu sakinleri bunları merakla bekliyor doğrusu..!!

İYİ/HOŞ/GÜZEL “BİR ZAMANLAR FETULLAH GÜLEN HAREKETİNE KARŞI ÇIKANLARA..” AĞIR İTHAMLAR NE OLACAK..
Şimdi,belirli bir kesim,sanki CADI AVINA ÇIKMIŞ GİBİ,hesabına gelmeyen,karşı olduğu,sözünü dinletemediği sivil ve bürokratları acımasız biçimde “PARALEL YAPI/CEMAATÇİ YAP..” şeklinde suçlamaya gidiyor.
Hatta,bir zamanlar “FETULLAH GÜLEN HAREKETE ÜLKEYE KARŞI YANLIŞ YAPIYOR..” falan gibi yaklaşım getirenlere,bu yönlü görüş dile getirenlere “ÖYLE KONUŞMA DİNDEN ÇIKARSIN..” diyecek kadar O YAPI YANINDA yer alanların durumu gerçekten dikkat çekiyor.
ŞİMDİ EN AĞIR HAKARETLER BUNLARDAN GELİYOR..!!
Bir dönem ERGENEKON-BALYOZ ve benzeri birçok davanın,bugün paralel yapı-cemaatçi yapı olarak nitelendirilen yapıların uydurması ve komplosu olduğunu söyleyenlere “DİNDEN ÇIKMAK GİBİ..” suçlamalar getirenler bugün nasıl tutum sergiliyorlar.
PARALEL YAPI VAR MIDIR,ELBET VARDIR HER HALDE..
Çok yukarılarda seyreden bir mücadele var,basına yansıyanlar var.
Biz çevremizden yola çıkarak bunları yazıyoruz.
Dün fanatik O KESİMDEN görünüp bugün HAKARET edenlere sözümüz.

ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NDEN GELEN “UCUZ DEMİR/ÇELİK ÜRÜNLERİNE KOTA KOYMAK İÇİN..” HAZIRLIK MI VAR..?
Başta KARDEMİR olmak üzere,Ülkemiz DEMİR/ÇELİK ÜRETİCİLERİNE ciddi darbeler vuran ÇİN HALK CUMHURİYETİ kaynaklı UCUZ DEMİR/ÇELİK ÜRÜNLERİNİN girişine KOTA konulması için çalışmalar yapıldığı ifade ediliyor.
KOTA ŞART HALE GELMİŞTİ..
Ülke DEMİR/ÇELİK ÜRETİCİLERİ ciddi darboğaza girmişlerdi.
Özellikle KARDEMİR gibi LİMANI OLMAYAN,aldığı ve sattığı malların ULAŞIMI hayli güç olan tesisler,ÇİN HALK CUMHURİYETİ baskısını daha fazla hissediyorlardı.
Hani,belirli çevreler “DİĞER ENTEGRE TESİSLER ZARAR ETMİYOR,KARDEMİR NEDEN ZARAR EDİYOR..” diyorlardı ya,olayın temelinde yatan en büyük ve ciddi gerçek ULAŞIM GÜÇLÜĞÜ elbet.
Nispeten küçük gemileri kullanmak zorunluluğu,navlun ücretlerini arttırıyor,Limana ayrı bir para ödüyorsunuz,limandan KARABÜK’E ayrı nakliye ödüyorsunuz falan.
Bunları hesaba katınca Limanı olanlar sizden 60-70 dolar daha ucuza üretiyorlar,piyasalarda Demir/Çelik ürünleri 60-70 dolar düşünce fiyatlar bu şekilde düşünce diğerleri az para kazanırken,KARDEMİR zarar etmeye başlıyor.
Kaldı ki KARDEMİR’İN ÜRETİMDEN ZARAR ETMEDİĞİ biliniyor,en yetkili ağızlar “BİZİM ÜRETİMDEN BİR ZARARIMIZ YOK. ZARAR DÖVİZ FİYATLARINDA YAŞANAN GELİŞMELERDEN..” gibi bilgiler veriyorlar.
Eğer KOTA İŞİ GERÇEKLEŞİRSE,bütün sıkıntı biter..
FİLYOS LİMANI zaten yoluna girmek üzere..!!

KARABÜK İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ELEMANLARI 21.5 KİLO EROİN ELE GEÇİRDİLER VE KARABÜK’ÜN DURUMU/HALİ
Karabük İl Emniyet Müdürü Sayın SERHAT TEZSEVER göreve geldiğinden bu yana,özellikle UYUŞTURUCU YAKALAMA noktasında müthiş bir başarı var.
KİLO/KİLO ESRAR YAKALANIYOR.
En son olarak 21.5 kilo EROİN YAKALANDI..
KARABÜK’TE şimdiye kadar yakalanan eroin miktarı 500 gram civarında ve Sayın SERHAT TEZSEVER ile birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarının son yakaladıkları parti de 21.5 kilo EROİN var.
BU EROİN KARABÜK’TE Mİ TÜKETİLECEKTİ..?
Yoksa KARABÜK GEÇİLİP BAŞKA YERE Mİ GİDECEKTİ.
Doğrusunu isterseniz her iki şekilde çok tehlikeli ve çok yanlış,ancak,derler ya ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR diye,bu eroin eğer bu Kent için,bu Kentte tüketilmek için getiriliyor ise çok daha kötü.
KARABÜK ÇÜRÜMÜŞ DEMEKTİR..
Sayın SERHAT TEZSEVER keşke Karabük İl Emniyet Müdürlüğü görevine çok daha önce gelseydi/getirilseydi,o zaman UYUŞTURUCU başta olmak üzere birçok konuda çok daha huzurlu bir Kent olurdu Karabük..
21.5 KİLO EROİN ÇOK BÜYÜK BİR PARTİ..
Bu işi kotaran kadronun ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN..
Dualarımız kendileri ile birlikte.

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU VE KARABÜK’E MÜSABAKA/MÜSABAKALARIN ALINMASI OLAYI..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ kampus alanı içinde yükselen ÖĞRENCİ YURTLARINDA süratle sona yaklaşılıyor,KULELER yükseliyor ve gerçekten çok şık mekanlar ortaya çıkıyor.
AYYILDIZLI STADYUM,ÜLKEYE ÖRNEK GÖSTERİLİYOR..
Öğrenci yurtları ,galiba,haziran ayında devreye alınacak.
Peki,TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPOR FEDERASYONU ile bir temas kurularak KARABÜK’E MÜSABAKA/MÜSABAKALAR alınabilir mi,gelen konuklar HAZİRAN AYI içinde açılacak YURTLARDA barındırılabilir.
AYYILDIZLI STADYUM,MÜSABAKALAR İÇİN İDEAL..
Yani bir anlamda UN-ŞEKER-YAĞ VAR,lazım olan HELVA YAPACAK USTA,o zaman SPOR MÜSABAKALARI alınır ve yüzlerce hatta binlerce sporcu Karabük’e gelir,ciddi bir hareketlenme olur..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SPOR DAİRE Başkanı değişmiş,ancak,TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU Karabük Temsilciliği görevini,sanıyoruz,halen Sayın ÖZCAN BÜYÜKGENÇ yürütüyor.
FEDERASYON NEZDİNDE BİR GİRİŞİM YAPABİLİR..
İşte olayın tam bu noktasında,böyle müsabakalar için yapılacak girişimde,REKTÖRLÜĞÜN VERECEĞİ destek önem kazanıyor ve öyle sanıyoruz ki Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT’TA bu tür bir girişime sıcak bakar.
Bekleyelim bakalım gelişmeler ne şekil alacak..

DÜN,İNTERNET SİTEMİZE “HİSSEDAR RUMUZU İLE YORUM GÖNDEREN..” OKURUMUZ VE İŞE İADE GÜZELLİĞİ..
Dün Gazetemiz İnternet Sitesi HİSSEDAR rumuzu ile yorum gönderen bir kardeşimiz,bir okurumuz 2010 yılında yaşanan SENDİKAL MÜCADELEYE ve sonrasında yaşanan İŞ AKDİ FESİHLERİNE değinmiş.
ÇOK İNSANİ BİR ÖNERİDE BULUNMUŞ.
“İŞ AKDİ FESİH EDİLENLERDEN İŞ BULAMAYAN,SIKINTI İÇİNDE OLAN,İŞÇİLERE,KARDEMİR BÜNYESİNDE ÇALIŞAN TÜM İŞÇİLER BİRARAYA GELEREK FON OLUŞTURSUNLAR VE YARDIMCI OLSUNLAR..” diyor.
OKURUMUZ GERÇEKTEN ÇOK İNSANİ BİR YAKLAŞIM göstermiş,ancak,bu toplumsal yapı böyle bir insani tutumu gerçekleştirip hayata geçirecek kadar olgunluk içinde değil.
BU NOKTADA EN GEÇERLİ YOL İŞE İADE..
Bize göre en insani,en geçerli ve çok derin bir SOSYAL YARAYI KAPATACAN en geçerli yol “İŞ BULAMAMIŞ/EMEKLİ OLAMAMIŞ ,SIKINTI ÇEKEN,İNSANLARI TESPİT EDEREK İŞE İADELERİNİ TEMİN ETMEK..”
Bu çok zor değil.
Böylece KARABÜK BU SOSYAL YARASINI gidermiş olur..
Gerçekten çok zor bir yol değil bu iş.

10 kişi görüş bildirdi

  1. Hissedar

    Kardemirle ilgili yazınızı okuyunca çok gülesim geldi:) Yorum yazılacak bile bir şey değil ama neyse boş geçmeyelim. Olayın temelinde yatanı keşfetmişsiniz tebrikler. Ulaşım güçlüğü bugün mü ortaya çıkmış. :))))))) . 2014 de kar ederken ulaşım için gökteki zembilleri mi kullanıyorlardı acaba? Hem o güçlüğü canla başla aşan büyük hissedarlar onlara da bu konuda çok destek olan alameti farikalar var siz hiç merak etmeyin. Zaten Kamil Bey de basın açıklamasında merak etmeyin demişti. Biz de etmiyoruz. Söz dinleriz biz.
    Siz bu saçmalıkları bırakın da KAP da açıklanan ana sözleşme değişikliğini araştırın.

  2. selim

    KARDEMİR de ana sözleşme değişikliği Kap da bu şekilde;

    Yönetim Kurulu, TTK’nın 367. maddesi
    gereğince, hazırlayacağı bir iç yönerge
    çerçevesinde yönetim yetkisini kısmen veya
    tamamen bir veya birkaç yönetim kurulu
    üyesine, yönetim kurulu üyelerinden
    oluşmasına gerek olmayan bir icra komitesine
    veya bir üçüncü kişiye devretmeye yetkilidir.
    Şirketi temsil ve ilzama yetkili olanlar ile
    bunların yetkilerinin kapsamı Yönetim
    Kurulunca belirlenir. Yönetim Kurulu, temsil
    yetkisini bir veya daha fazla murahhas üyeye
    veya müdür olarak üçüncü kişilere
    devredebilir. En az bir Yönetim Kurulu
    üyesinin temsil yetkisini haiz olması şarttır.
    Yönetim Kurulu, bundan başka, hazırlayıp
    tescil ve ilan ettireceği bir iç yönergeye göre,
    şirketi temsile yetkili olmayan yönetim kurulu
    üyelerini veya şirkete hizmet sözleşmesi ile
    bağlı olanları sınırlı yetkiye sahip ticari vekil
    veya diğer tacir yardımcısı olarak atayabilir.
    Söz konusu sınırlı yetkiler iç yönergede açıkça
    belirlenir; yetkilendirilen kimseler ayrıca tescil
    ve ilan ettirilir.

    şeklindedir,
    Benim görüşüm icra komitesi vs. gibi daha kurumsal bir yapıya doğru doğru giderek yönetime yapılan eleştirilere dur diyebilmek adına yapılan bir değişiklik.

  3. Hissedar

    İcra komitesi için ana sözleşme değişikliği yapmaya gerek yok. Olsa bile böyle bir kararı kırk yıldır bildiğimiz kardemir yönetimi sırf kurumsallaşıcaz diye kendi kendilerine almaz. Bu kadar basit düşünmeyin . Bu kararı da o kadar hafife almayın.

  4. EMEKÇİ

    SAYIN GÖLBEK
    SEN KARDEMİR E BİŞEY OLMAZ
    SENİN GÖZÜNDE YENİ KURTARICI KAMİL
    O DA OLMAZSA MÜSİAD
    HADİ İŞİN RAST GİTSİN…..

  5. Liman

    Limanı olanlar 60-70 dolar daha mı ucuza mal ediyormuş? Liman ücreti taş çatlasa 10 dolar. Adam gibi nakliye yaptırsalar taşıma maliyeti taş çatlasa 15 dolar. toplarsan taş çatlasa 25 dolar. küçük gemiyle yaptığın limanda ise toplamda 10-15 dolardır. niye 60 70 dolar ucuza mal ediyorlarmış birileri anlatsa da biz de bir anlasak. Ahmet bey siz de önünüze gelen her şeyi yazmayın bir araştırın doğru mu diye.

  6. TEŞVİK BÖLGESİ SGK PRİMİ

    KARABÜKTE HERKES KARDEMİR UZMANI.SAYIN GÖLBEK TEŞVİK BÖLGESİ YAZIYOR,SGK PRİMLERİNİ YAZIYOR,BAKIYORUM TEK SATIR YAZI YORUM YOK.AMA KARDEMİR YAZIYOR SİLEN BİLMEYEN ONLARCA YORUM YOLLUYOR.SGK PRİMLERİNDEKİ FARK KARABÜK İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR DARBE.BAKIN KARABÜKE ÇİVİ ÇAKAN YOK.NEYMİŞ İSMETPAŞAYA OSB YAPILACAKMIŞ GÖRÜRSÜNÜZ ORAYADA TEK ÇİVİ ÇAKAN OLMAZ.KURTÇİMENİNE YATIRIM YAPAR İNSANLAR TEŞVİKTEN YARARLANIR.
    BİRDE CHP İLE MHP BU KONUDA SESSİZ DEMİŞ SAYIN GÖLBEK.ONLARIN BU GİBİ TEMEL MESELELERLE NE İŞİ OLURKİ.İŞLERİ KENDİ İÇLERİNDE YAŞADIKLARI SORUNLAR.KARABÜK ONLARIN DERDİ DEGİL.SAYIN GÖLBEK SENDE OLMASAN KARABÜK HAKKATEN ÇOĞU ŞEYİ BİLMEYECEK.TEŞEKKÜRLER

  7. Ulaşım güçlüğü

    Limanlardan taşımayı acaba 60 70 dolarlara mı yaptırıyorlar merak ettik doğrusu? O kadar da değildir herhalde ama olsa da hiç şaşırmayız. Maksat hissedar kazansın.

  8. selim

    Sizin düşünceniz nedir Sn. Hissedar, neden böyle bir değişikliğe gidiliyor.

  9. Hissedar

    Bunun cevabını tabi ki yönetim kurulu verebilir. Bu kararın anlamı yönetim kurulu üyelerinin temsil ve şirketi yönetme yetkilerini kısmen veya tamamen bazı grup üyelere , bazı profesyonel yöneticilere veya başka üçüncü kişilere devretmesine ortam yaratmaktır. Ama bu yetkilerin ne kadarı kime/kimlere ne amaçla devredilir veya kimlerin yetkileri kısıtlanır bu sorunun cevabını vermek yönetime düşer. Bizler öngörüde bulunuruz fikirlerimiz vardır ama bu ortamda açıklamak doğru olmaz ahkam kesmek olur. Sn Gölbek gazeteci olarak sorsun yönetime. Gazetecilik önüne geleni yayınlamak değildir. Bakın yukarıda yorumlar var verdikleri maliyet bilgilerinin bile doğru olmadığı yazılıyor.

  10. yatırımcı

    Ahmet Bey demişsiniz ki eğer Çine kota koyulursa bütün sıkıntı biter. Filyos da zaten tamam. Her şey süt liman. Gören bakan yarın Filyosa gemi yanaştıracak kardemir sanır. Ya Allah aşkına Çİne kota konursa satış fiyatları artar kardemire de çok faydası olur tamam da bütün sıkıntı bu mu ya? Satış fiyatları artsa ne olacak ? Kayıp zamanı kim nasıl telafi edecek? Niye yönetsel sorunları göz ardı ettirmeye çalışıyorsunuz? Bu panik niye? Çin tamam Filyos da tamam oldu da bitti maşalaah. Hadi dönelim eski hayatlarımıza. Bu mu yani? Siz ikna oldunuz mu? Hem madem her şey yolunda o doğal başkan yakarışı neydi? kardemirle ilgili yazı yazan yazarları kurumsal kimliğe zarar veriyor diye suçluyorlar ya ben de yatırımcı olarak onları suçluyorum. Yönetim kurulu üyeleri bu sorulara bu söylemlere muhatap olacak icraatlerde bulunup kurumsal kimliğe çok ağır zararlar verdiler ve hisse senedi fiyatlarını dip yaptırdılar diye. Yeter artık. Dileriz hisse senedi fiyatlarının geldiği kadar diplerde görürüz onları.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Amasya’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 kişi yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:00
Paylaş:
A+ A-

AMASYA (AA) – Amasya'nın Taşova ilçesinde silah kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 2 kişi gözaltına alındı.

Jandarma ekipleri, ilçede silah kaçakçılığı yaptığı belirlenen O.K. ve Y.Ö'ye yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda, şüphelilere ait 3 ruhsatsız tabanca, 6 ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.