Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
20 Haziran, 2026 15:17 tarihinde yayınlandı
0 0

Heyelanda kaya parçalarının isabet ettiği ev hasar gördü

Karabük‘te meydana gelen heyelanda yamaçtan kopan kaya parçaları, bir evin duvarı ile çatısına zarar verdi.

Olay, Kartaltepe Mahallesi Cevizlidere Ulubatlı Hasan Caddesi’nde meydana geldi. Yamaçta bulunan Orhan Coşkun’a ait evin yakınındaki toprak zeminde yaşanan kayma nedeniyle kaya parçaları yuvarlanarak yapıya isabet etti. Kaya parçalarının çarpması sonucu evin duvarında ve çatısında hasar oluştu. Durumun bildirilmesi üzerine Karabük Belediyesi ekipleri bölgeye gelerek, incelemelerde bulundu. Coşkun ailesi, hasar gören eve girmekte tedirginlik yaşadıklarını belirtti.
Fazilet Coşkun, kızını YKS’ye göndermek için kalktıkları sırada ses duyduklarını ve evi terk ettiklerini söyledi. Eşi Orhan Coşkun ise, kendi imkanları ile heyelanın önüne araba lastikleriyle set çekmeye çalıştığını ifade ederek, 30 yıldır yaşadığı evinden başka gidecek yeri olmadığını belirtti.

kaynak:İHA

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 16:01 tarihinde yayınlandı
0 0

BEUN’da Uluslararası Katılımlı MMAS’26 Çalıştayı başladı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Fen Bilimleri Enstitüsü ve Fen Fakültesi Matematik Bölümü tarafından düzenlenen “Matematiksel Modelleme, Analiz ve Simülasyon” (MMAS’26) Çalıştayı’nın açılış töreni gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi Doç. Dr. Ali Arslan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştay açılış törenine; BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fikret Gölgeleyen, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Marat Akhmet, Senato üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

BEUN Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından icra edilen müzik dinletisi ile başlayan tören, açılış konuşmalarıyla devam etti. Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren BEUN Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fikret Gölgeleyen, matematiksel modelleme ve analiz sürecine dair bazı güncel gelişmelerden bahsetti. Prof. Dr. Gölgeleyen, konuşmasında BEUN olarak bu alanlarda önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve uygulamalı matematik alanlarında yürütülen bilimsel araştırmaların hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önemli katkılar sunduğunu belirtti. Gölgeleyen tüm bu katkılardan dolayı Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e şükranlarını sundu.

Prof. Dr. Fikret Gölgeleyen’in ardından açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye gelen ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Marat Akhmet, BEUN’da olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ile çeşitli ülkelerden gelerek çalıştaya katkı sunan tüm katılımcılara, akademisyen ve yöneticilere teşekkür etti.

Prof. Dr. Akhmet’in konuşmasının ardından çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ise bilimsel disiplinlerin ve gelişmelerin altında matematiğin temel bir alan olarak daima merkezi konumda olduğunu belirtti. Prof. Dr. Kutoğlu bununla birlikte güncel uygulamalı bilimlerde de teorik zeminin sağlam olması gerektiği hususunda bilim tarihinden çeşitli örnekler sunarak matematiğin başat rolünü dinleyicilere izah etti. BEUN olarak özellikle fen bilimleri ve mühendislik alanında matematiğe büyük önem verildiğini ifade eden Prof. Dr. Kutoğlu, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen tüm düzenleme ekibine, akademisyenlere teşekkürlerini sundu.

Açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından dünyanın farklı ülkelerinden alanında saygın bilim insanları da davetli olduğu çalıştay da matematiksel modelleme, diferansiyel denklemler, ters problemler, akışkan-yapı etkileşimi, yapay zekâ ve uygulamalı matematik alanlarındaki güncel araştırmalarını katılımcılarla paylaşan davetli konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.

BEUN Fen Bilimleri Enstitüsü ve Fen Fakültesi Matematik Bölümü tarafından düzenlenen “Matematiksel Modelleme, Analiz ve Simülasyon (MMAS’25) Çalıştayı” açılış töreni, günün anısına binaen gerçekleştirilen fotoğraf çekimiyle son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.