Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Kasım, 2025 11:29 tarihinde yayınlandı
0

Hızlı giden motosikleti kazalara dikkat çekmek için kovaladılar

Düzce’de toplumsal medya içerik üreticisi iki genç, artan motosiklet kazalarına dikkat çekmek emeliyle “sosyal deney” gerçekleştirdi. Gençler, çok sürat yapan motosiklet sürücüsünü kovaladı.

İçişleri Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de her gün ortalama 4 kişi motosiklet kazalarında hayatını kaybediyor. Bakanlığın dataları, 2025 yılı prestijiyle 6,3 milyon olan motosiklet sayısının 2026’da 7 milyonu aşmasının beklendiğini ortaya koyuyor.

Düzce’de de motosiklet kullanımındaki artış, kaza oranlarına yansırken, güvenlik güçleri kontrollerini artırarak kazaların önüne geçmeye çalışıyor.

Bu bahse farkındalık oluşturmak isteyen toplumsal medya içerik üreticileri Muhammet Bişgin ve Yasin Günaydın, kent merkezinde bir toplumsal deney düzenledi. Bişgin ve Günaydın, çok süratli giden bir motosikleti kovaladı. Etraftakilerin ilgiyle izlediği deneyde, şoförlere kural ihlallerinin tehlikeleri anlatılmak istendi.

“Hayatınıza istikamet verin ve sağlıklı yaşayın”

Sosyal deneyin emelini anlatan Muhammet Bişgin, artan motosiklet kazalarına dikkat çekmek istediklerini belirtti. Bişgin, “Her gün onlarca motosiklet kazası oluyor. Kasksız, ekipmansız ve çok sürat yapan kardeşlerimize toplumsal bir ileti vermek istedik. Dikkatlerini çekmek ve dikkatli gitmelerini sağlamak istedik” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin