Hyundai, fabrikasındaki atık kablolarını sanat eserine dönüştürdü

Anadolu Ajansı
Yayın Tarihi: 03.10.2024 12:30
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Hyundai, İzmit fabrikasındaki atık kablolarını görsel sanatçı Deniz Sağdıç ile birlikte sanat eserine dönüştürdü.

Markadan yapılan açıklamaya göre, Hyundai, ürettiği yeni nesil modellerinde geri dönüşüme ağırlık vererek sürdürülebilirliğe önem veriyor. Marka, özellikle atık malzemeleri geri dönüştürerek araçların iç mekanlarında değerlendirilmesi, çevrenin korunması ve aynı zamanda kaynakların daha dengeli kullanılmasında önemli rol oynuyor.

Hyundai'nin temiz çevre ve sürdürülebilirlik felsefesi Türkiye'de çok farklı bir şekilde öne çıkıyor. Bu kapsamda Hyundai Assan'ın gelecek vizyonu sanatla birleştirilirken, bu projeye “Sanatın Sürdürülebilirliği: IONIQ 5” adı verildi.

Proje kapsamında, görsel sanatçı Deniz Sağdıç'ın sürdürülebilirliğe olan yaklaşımı ve bakış açısı, Hyundai'nin üretimde kullandığı atık kablolarına yeniden hayat veriyor. Markanın ve Sağdıç'ın sanata olan bağlılığının bir araya geldiği bu projede, yaklaşık 2 kilometreden fazla uzunluktaki atık kablolardan 350×200 santimetre boyutunda bir IONIQ 5 portresi hazırlanırken aynı zamanda doğaya karşı sorumluluk da yerine getiriliyor.

Her türlü kullanılmış malzemeyi ve geri dönüştürülebilecek parçayı ileri dönüşüm prensibiyle, sanat dünyasında özel bir eser olarak yeniden yorumlayan Sağdıç, farklı tekniği ve hayal dünyasıyla dikkati çekiyor.

– IONIQ 5, sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor

Satışa çıktığı ilk günden bu yana 100'ün üzerinde ödül alan tamamen elektrikli IONIQ 5, geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşturulan iç mekanıyla ile sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor.

IONIQ 5'in kokpiti, düğmeleri, direksiyon ve kapı paneli, yüzeylerinde kolza bitkisinin çiçekleri ve mısır gibi bitkilerden elde edilen yağlardan üretilen biyo-boya kullanıyor. Koltuk, tavan döşemesi ve halılar ise şeker kamışı ve mısırdan elde edilen biyolojik bileşenler içerirken IONIQ 5'in iç tasarımındaki deri kaplamalarının boyası da keten tohumu yağından elde ediliyor.

Bu malzemelere ek olarak, koltuklarda ve kapı döşemelerinde de geri dönüştürülmüş pet şişelerden döşemelik kumaş iplikler elde ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hyundai Assan Yurt içi Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası Genel Müdürü Murat Berkel, sanat ve sürdürülebilirliği bir araya getirdikleri bu projede, çevreye karşı sorumluluklarını farkındalık yaratacak bir şekilde vurgulamak istediklerini belirtti.

Berkel, bu amaç doğrultusunda, Sağdıç'ın yaratıcılığını IONIQ 5 modelinin sürdürülebilirliğe olan katkısıyla birleştirdiklerini belirterek, “Hyundai markası olarak, bu eserle birlikte çevre bilincini topluma da aşılamak istiyoruz. 'Doğru Gelecek İçin Doğru Hamle' felsefemizle hareket ederek, yeşil bir gelecek için yarınlara umutla bakıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sağdıç da “Sanatın gücünü kullanarak çevre sorunlarına dikkati çekmek ve sürdürülebilirlik konusundaki farkındalığı artırmak, sanatımın ana unsurlarından biridir. Bu bağlamda Hyundai ile bu projede iş birliği yapmak, hem sanatın hem de teknolojinin çevre üzerindeki etkilerini olumlu yönde vurgulama fırsatı sundu.” değerlendirmesini yaptı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İSTANBUL (AA) – JTI Türkiye'nin iş hayatına adım atacak gençler için geliştirdiği “FutureFlow Yaz Stajı Programı” farklı üniversite ve bölümlerden 29 öğrencinin katılımı ile sona erdi. ​​​​​​​

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2024 yılında onuncu kez Türkiye'nin en iyi işverenlerinden seçilen ve ülke sıralamasında ikinci olan JTI Türkiye, genç yeteneklerin potansiyellerini keşfedebilecekleri programlarla ön planda olmaya devam ediyor.

Şirket, FutureFlow Yaz Stajı Programı ile her yıl geleceğin iş insanı adayı üniversiteli gençlere iş hayatında deneyim kazandırırken kişisel gelişimlerine katkı sağlayabilecekleri sekiz hafta süren kapsamlı bir program sunuyor. Üniversiteliler program kapsamında şirket genel müdürü ve yönetim ekibi üyeleriyle de vakit geçirerek onların deneyimlerinden yararlanıyor.

4 bin 500'e yakın başvuru arasından İngilizce ve genel yetenek testi, departman mülakatları süreçlerini başarıyla tamamlayan 29 üniversite öğrencisinin kabul edildiği program temmuz, ağustos ve eylül aylarında gerçekleştirildi. Sekiz hafta süren programın içeriğinde, yönetim ekipleriyle iletişim toplantıları, mentörlük programı, oryantasyon etkinlikleri, online ve yüz yüze eğitimler, atölye ve proje çalışmaları yer aldı.

Katılımcılar, mentörlük seanslarıyla şirket içerisinde deneyim sahibi çalışanlarla bir araya gelerek kişisel ve mesleki anlamda gelişimlerine katkı sağladılar. “Tasarım Odaklı Düşünme” eğitimi ile staj deneyimlerini departman yöneticileriyle değerlendirirken “İşe Alım Atölyesi” ile ileride iş hayatında kullanabilecekleri bilgiler öğrendiler.

JTI Türkiye'nin yaklaşık 15 yıldır yürüttüğü program ile 430 genç yetenek iş hayatına adım atarak deneyim kazanma fırsatı yakaladı. Son beş yılda JTI Türkiye'de staj yapan on iki genç yetenek şirketin yeni mezun programına dahil olmayı başardı.

FutureFlow programı katılımcıları arasında yapılan değerlendirmede üst yönetime erişebilme ve onlardan öğrenme, kendilerini takımın bir parçası olarak hissetme, eğitim çeşitliliği ve fırsatları, öğrendiklerini pratiğe dökmek için sorumluluk alabilme programın kazanımları olarak öne çıktı.

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427