blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 21:37 tarihinde yayınlandı

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli, doğduğu ilçede anıldı

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde Pir Şaban-ı Veli Hazretleri, düzenlenen aktiflikle anıldı.
Anadolu’nun dört manevi direğinden biri olarak kabul edilen Pir Şaban-ı Veli Hazretleri, 30’uncusu düzenlenen Milletlerarası Pir Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası aktiflikleri kapsamında doğduğu ilçe olan Hanönü’de, dualarla anıldı.
Anma programına, Hanönü Kaymakamı Ceyhun Derece, Belediye Lideri Metin Yamalı, Vakıf Yönetim Kurulu Lideri Mehmet Çiftçi, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Muharrem Avcı, İlçe Müftüsü Ekrem Yıldızhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Hanönü İlçe Müftüsü Ekrem Yıldızhan, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri’nin hayatı, ilmi kişiliği ve Anadolu irfanındaki yeri hakkında değerli bilgiler vererek iştirakçilere manevi bir pencere araladı.Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Muharrem Avcı da, Pir Şaban-ı Veli Hazretleri’nin sırf bir mutasavvıf değil, tıpkı vakitte Anadolu’nun irfan damarlarını besleyen bir gönül eri olduğunu vurguladı. Avcı, "Bugün burada yalnızca bir anma değil, birebir vakitte bir gönül buluşması yaşıyoruz. Hz. Pir’in bizlere bıraktığı manevi miras, asırlardır insanımıza rehber olmuş, gönülleri aydınlatmıştır. Onun hikmetiyle yoğrulmuş bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu kutlu mirasa sahip çıkmak, gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur" dedi.
Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı ise ilçede böylesine manalı bir programa mesken sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti lisana getirerek, "Manevi büyüklerimizi anmak, onların müsaadeden yürümek bizim için hem vazife hem de gönül işidir," diyerek Gelişiniz Güle Güle Gidişini Güle Güle Her işiniz Güle Güle" sözlerini kullandı.
Hanönü Kaymakamı Ceyhun Derece de, "Manevi başkanlarımız, milletimizin gönül dünyasında yüzyıllardır ışık olmuşlardır. Onları anmak, yalnızca geçmişi hatırlamak değil, birebir vakitte birlik, kardeşlik ve maneviyatla yoğrulmuş bir geleceğe yürümektir" biçiminde konuştu
Anma programı, dua edilmesinin akabinde, iştirakçilere ikramda bulunulmasıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2025 21:56 tarihinde yayınlandı

Takla atan otomobilde 3 kişi yaralandı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin takla atması sonucu 3 kişi yaralandı.
Kaza, Karabük-Kastamonu kara yolu Bostanbükü mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Z.T.K. idaresindeki 78 ST 066 plakalı otomobil, Karabük istikametine seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çarparak takla attı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada araç sürücüsü Z.T.K. ile yolcular Y.M. ve A.K. yaralandı. Yaralılar, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (KEAH) kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin