Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
23 Eylül, 2021 20:57 tarihinde yayınlandı
0

(IEACES2021) Sempozyumu Başladı

(Haber Merkezi)Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından organize edilen İnşaat Mühendisliği ve Yer Bilimleri ile ilgili birçok başlıkta bilimsel sunumların yapıldığı “3rd International Symposium of Engineering Applications on CivilEngineeringand Earth Sciences 2021 (IEACES2021)” (3. Uluslararası İnşaat Mühendisliği ve Yer Bilimleri Mühendislik Uygulamaları) Sempozyumu çevrim içi olarak açılış konuşmaları ve çağrılı konuşmalarla başladı.

3.Uluslararası İnşaat Mühendisliği ve Yer Bilimleri Mühendislik Uygulamaları sempozyumu çevrimiçi olarak başladı. Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı KBÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İnan Keskin programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Sempozyumda 4 oturumda, 26 sunum, 3 çağrılı konuşma gerçekleştirildi. Geoteknik Mühendisliği, Deprem Mühendisliği, Yapı Mühendisliği, Yapı Malzemeleri, Ulaşım Sistemleri ve Mühendisliği, Su Kaynakları Mühendisliği, Mühendislik Jeolojisi, Tektonik ve Yapısal Jeoloji, Sismoloji, Çevre Mühendisliği, Afet Azaltma ve Önleme, Jeotermal Enerji, ve Şehir Planlaması konularında seçkin çalışmalar sunuldu. Sempozyumun açılış programında çağrılı konuşmacı Arizona Devlet Üniversitesinden Dr. XuesongZhou, yolcular, açık erişim veriler ve şehir planlamacıları arası bağlantıyı dönüştürecek akıllı dijital sistemlerin gelişimi ile ilgili konuşma yaptı. Bir diğer çağrılı konuşmacı Boğaziçi Üniversitesi emekli öğretim üyesi ve Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Eski Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, Deprem Risk Değerlendirmesi konusunda bilgi paylaşımında bulundu. Hacettepe Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Şahmaran ise sürdürülebilir inşaat için katkılı beton üretimi konusunda bilgiler aktardı.

Üç yıldan beri düzenli olarak organize edilen ve alanında global bir oluşum olma hedefinde olan sempozyum bu yıl pandemi nedeniyle yalnızca çevrimiçi düzenleniyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:16 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin