Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2025 09:23 tarihinde yayınlandı
0

İki şehir arasını 15 dakikaya indirecek yolda çalışmalar sürüyor

‘Karadeniz Kıyı Yolu Projesi’ çerçevesinde imali devam eden Ordu Etraf Yolu’nun ikinci etabında çalışmalar sürüyor. Proje tamamlandığında Ordu-Giresun ortası 15 dakikaya inecek, yakıt ve vakit tasarrufu sağlanacak.

Proje çalışmaları 2007 yılında başlatılan ve temeli 2012 yılında atılan, 11 kilometrelik birinci etabı ise 2019 yılında tamamlanarak hizmete açılan, ’Türkiye’nin en kıymetli etraf yolu projesi’ olarak bedellendirilen Ordu Etraf Yolu’nun ikinci etabında çalışmalar sürüyor. Toplamda 21,4 kilometre uzunluğunda 6 adet tünel, 11 adet çift köprü, 5 adet tek köprü, 7 adet farklı düzeyli kavşağa sahip olan Ordu Etraf Yolu Projesi İkinci Etabı’nda yer alan, 440 metre uzunluğundaki çift tüplü Akçetepe-1 Tüneli’nde son perde 2022 yılında kaldırılırken, yeniden Akçatepe-2 Tüneli’nde çalışmalar devam ediyor.

Ordu-Giresun ortası 15 dakikaya inecek

İlk etabı açılmasına karşın Ordu trafiğini önemli oranda rahatlatan yol, kent içinde araç yoğunluğunu da azaltıyor. Transit geçişleri hızlandıran proje, 2. etabın da tamamlanması ile şu anda 40-45 dakika olan Ordu-Giresun ortasındaki yol aralığını 15 dakikaya kadar indirecek.

Yapımı devam eden Ordu Kent Hastanesi’ne ilişki noktaları bulunuyor

Ordu Üniversitesi ile inşaatı süratli bir halde devam eden Ordu Kent Hastanesi’ne de irtibatı bulunan yol, ulaşımı kolaylaştıracak, vakit ve yakıt tasarrufu sağladığı üzere kentin trafik akışını da kolaylaştıracak.

“Karadeniz Bölgesi için büyük bir hizmet”

Altınordu Eskipazar Mahallesi Muhtarı İlhan Karaağaç, “Şu anda bir tane açılacak tünel ile 3-4 tane de köprü kaldı. Devletimiz ödenek gönderdiği sürece burası bitecek. Çalışmalar devam ediyor. Ordu’nun tarihi değişecek zira bu yol açıldığında Giresun 15 dakikaya inecek, Trabzon 3 saatten 2 saate kadar düşecek. Bu, uzun yol sürücüleri ve vatandaşlar için çok ekonomik olacak. Karadeniz Bölgesi için büyük bir hizmet. Havalimanı da yakın olduğu için faal bir formda kullanılacak” dedi.

“Eskiden bataklıktı, artık Paris üzere oldu”

Muhtar Karaağaç, etraf yolunun birinci etabının geçtiği birinci noktanın evvelce atıl vaziyette olduğunu belirterek, “Eskiden buralar atıl vaziyette ve bataklıktı, çakal bile çıkmazdı. Ancak artık buralar Paris üzere oldu. Allah bu biçimde hizmet getirenlerden ve devletimizden razı olsun. Hizmet geldikçe her şey güzelleşiyor ve kıymet kazanıyor” diye konuştu.

“Ulaşım açısından çok kısalacak”

Çevre yolunun ikinci etabının geçtiği Akçatepe bölgesinde ikamet eden Cengiz Atmaca isimli vatandaş, “Ulaşım açısından çok kısalacak ve kent bir epey rahatlayacak. Ordu içinde işi olmayan araçlar bu yolu kullanacak. Tüneller yapılıyor fakat biraz uzun sürdü. Şu anda çalışmalar var lakin biraz daha tempolu olursa daha uygun olur” tabirlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin