İktidar Karabük’ü “YATIRIMSIZ” bıraktı!

İktidar Karabük’ü “YATIRIMSIZ” bıraktı!

Yayın: 22.01.2024 16:06
Paylaş:
A+ A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzasını taşıyan 2024 Yılı Yatırım Programı Resmî Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan yatırım programında, 12 bin 41 projeye 1 trilyon 7 milyar liralık ödenek tahsisi yapıldı. Bu kapsamda sağlanacak dış kredi miktarı ise 1.1 trilyon TL olarak öngörülürken 2024 yılı programına 4 bin 108 yeni proje dahil edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan 2024-2026 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları Genelgesi’ne göre, tasarruf tedbirleri kapsamında, zorunlu haller dışında 2024 yılı Yatırım Programı’na yeni proje alınmayacak.

İktidar 2024 Yılında Karabük’e Yatırım Yapmayacak

2024 Yılı Yatırım Programı’nda Karabük ise adeta yok sayıldı. Yayımlanan resmi programda, Karabük ili için önceki yıllarda tamamlanmayan 4 proje yer alırken, yeni hiçbir proje yer verilmemesi dikkat çekti.

Önceki yıllarda yatırım programına alınan fakat tamamlanmayan projelerin tamamlanması için ödenek ayrılırken, iktidar 2024 yılı için Karabük’e yeni proje yapılmasını öngörmedi.

Karabüklü Hemşehrilerimiz İktidara Desteğini Verdi Fakat Oylarının Karşılığını Alamadı

Duruma tepki gösteren TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, “İktidar ilimizi yok saydığı gibi, demir çeliğin başkenti Karabük’ümüze adeta üvey evlat muamelesi yapmaktadır. Bunu 2024 Yılı Yatırım Programında da net bir şekilde görmekteyiz. İktidar partisine rekor oylarla destek veren Karabüklü hemşehrilerimiz iktidardan gerekli yatırımları alamamaktadır. İktidar Karabük’ü istihdam artırıcı projelerden, kentimizi büyütecek ve kalkındıracak projelerden mahrum bırakmaktadır. Bu durum asla kabul edilemez. CHP olarak Karabük’ün kalkınması, gelişmesi ve büyümesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu şehrin milletvekili olarak ben de kentimize yatırım gelmesi için var gücümle çalışmayı sürdüreceğim.” şeklinde konuştu. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bafra’da polis Trafik Haftası’nda çeşitli etkinliklerle vatandaşları bilgilendirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 10.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri tarafından Trafik Haftası kapsamında eğitim, denetim ve bilgilendirme faaliyetlerine devam ediliyor.

Ekipler, bu kapsamda 8 ilkokulda yaklaşık 875 öğrenciye Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında eğitim semineri verdi.

Ayrıca “Hayatla Yarışılmaz” kampanya temasına ait afiş ve pankartlar da yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu alanlardaki billboardlara asıldı.

Öğrenci servisi denetimlerine hafta boyunca ağırlık veren trafik ekipleri, bilgilendirme faaliyetleri yaparak broşür dağıttı.

Ticari yolcu taşımacılığı yapılan dolmuş, taksi ve benzeri araçlardaki sürücü ve yolculara yönelik bilgilendirme çalışması yapan ekipler, emniyet kemerinin önemini anlatan broşür verdi.

İlçe otogarından kalkan otobüslerde bulunan yolculara da emniyet kemeri kullanımı hakkında bilgilendirme yapılıp, emniyet kemerinin takılması sağlanarak yolculuk boyunca takılı kalması yönünde uyarıda bulunuldu.

Trafik bilgilendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.