İlçe Jandarma Komutanlığından çocuk güvenliği semineri

İlçe Jandarma Komutanlığından çocuk güvenliği semineri

Yayın: 27.11.2018 21:35
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından çocuklara yönelik başlatılan etkinlik kapsamında Çocuk Güvenliği Semineri verildi.

Konarı Şehit Halil Gözlemeci İlkokulu ve Ovacuma İlkokulu ile başlayan projede Safranbolu İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Burak Ören, Merkez Jandarma Karakol Komutanı J.Asb. Kd. Üçvş Hakan Kargın ve Karabük İl Jandarma Komutanlığı Kadın Çocuk Kısım Amiri J. Asb. Üçvş. Şehnaz Aydın tarafından Çocuk Güvenliği ile ilgili seminer verilerek, öğrencilere dikkatli olmaları gereken hususlar anlatıldı.

Seminer hakkında konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, geleceğin teminatı olan çocukları sevdikerini ve onlara değer verdiklerini belirtti.

İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından organize edilen seminerin faydalı olacağının altını çizen Ürkmezer, “İlçe Jandarma Komutanımız Burak Ören ve beraberindeki arkadaşlarımız ilk etapta iki okulumuzda çocuklarımıza yabancılarla muhatap olmamaları, okul yakınlarına şüpheli gördükleri ve tanımadıkları kişileri öğretmenlerine bildirmeleri, trafikte dikkat etmeleri gereken hususlar gibi daha pek çok konuda bilgiler aktardı. Böylesi seminerlerin çocuklarımızın geleceği açısından faydalı olacağını düşünüyor, İlçe Jandarma Komutanımız nezdinde tüm askeri personelimize gerçekleştirdikleri çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Seminerin sonunda her iki okulda da çocuklara Jandarma Çocuk Dergisi dağıtıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Nisan’ın zam şampiyonu otobüs biletleri oldu

Yayın: 06.05.2024 11:10
Paylaş:
A+ A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, nisanda tüketici fiyatları bazında en fazla fiyat artışı kara yolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığında gerçekleşti. En fazla fiyat düşüşü ise sebze ürünlerinde görüldü.

TÜİK nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. Tüketici fiyatı endeksindeki (TÜFE) artış 2024 yılı nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,18, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,80 oldu.

EN FAZLA ARTIŞ KARA YOLU TAŞIMACILIĞINDA

Tüketici fiyatları bazında nisanda en fazla fiyat artışı yüzde 34,24 ile “kara yolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı”nda, en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 8,28 ile sebze (patates ve bazı yumru bitkiler hariç) ile ilgili ürünlerde görüldü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen ay kara yolu ile şehirler arası yolcu taşımacılığındaki fiyat artışını yüzde 17,69 ile hava yolu ile yolcu taşımacılığı, yüzde 13,57 ile kümes hayvanları eti izledi.

Nisanda fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler arasında yüzde 13,12 ile taze meyveler, yüzde 10,53 ile sigaralar ve yüzde 9,28 ile kuzu eti yer aldı.

EN FAZLA DÜŞÜŞ SEBZE ÜRÜNLERİNDE

Geçen ay en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 8,28 ile sebze (patates ve bazı yumru bitkiler hariç) ile ilgili ürünlerde gerçekleşti. Bunu, yüzde 6,48 ile yumurta ve yumurta ile ilgili ürünler, yüzde 1,17 ile margarin, yüzde 0,43 ile makarna çeşitleri takip etti.